Het 28ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de achtste van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 11 maart voor 18 uur!

 • ‘De sterkste Roodenburg-elftallen aller tijden.’ Onder die kop wordt in het Laatste Nieuws nummer 9 gefilosofeerd wie er allemaal in aanmerking zouden komen voor een plek in een van de twee teams. Illustere namen passeren de revue. Lezers worden opgeroepen om via de Facebook-pagina van Roodenburg mee te doen aan de discussie.
 • Veel ouderen willen graag bewegen en samen bewegen is veel leuker. Roodenburg wil wandelingen organiseren voor ouderen. De eerste wandeling zal plaatsvinden op 16 maart. Opgeven kan natuurlijk bij de club uit Noord.
 • Nog meer wandelen: ,,Per vrijdag 10 maart zal er gestart worden met een wandelgroep voor volwassenen die elke vrijdag van 9:45 tot 10:45 uur onder begeleiding van een looptrainer zal gaan wandelen. Gezellig iedere week de wijk in, wat loopoefeningen en na afloop gezamenlijk een kopje koffie of thee. De mooie kantine van Valken’68 is het ontmoetingspunt van waar wij zullen starten en eindigen. Een flinke wandeling maken is hoofdzaak en is ook het leukste. Lekker buiten, actief zijn en nieuwe contacten opdoen.” Deze activiteit wordt aangeboden door Welzijnskwartier i.s.m. vv Valken’68.
 • Voorschoten’97 zet de op de rol staande gebeurtenissen even op een rijtje onder de noemer ‘leve de lente’. Nieuws dat niet gemist mag worden voor de volgers van de Voorschotenaren.
 • De Technisch Coördinator Jeugd en het jeugdbestuur van DoCoS zijn al vooruit aan het kijken naar het komende seizoen. Daarom zijn we nu al op zoek naar trainers voor de teams voor komend seizoen en zijn we specifiek op zoek naar de onderstaande trainers. Iedereen die interesse heeft in, of vragen over, een van deze posities kan contact opnemen met Jan Ram via tcjeugd@docos.nl.
 • De oude RCL-kantine gaat plat, leve de kantine! Met die insteek wordt op zaterdag 25 maart nog één keer een goed feestje gehouden in de accommodatie die binnenkort wordt gesloopt.
 • Op de website van Lugdunum  worden een aantal nieuwe sponsors voorgesteld. Waardevolle aanwinsten voor de club van groen en wit.
 • Hoe moet je het noemen: vandalisme? Zinloos geweld? Irritant gedrag? Hoe dan ook, Zwammerdam kreeg er mee te maken: ,, Deze website was weer eens gehackt twee weken geleden en toen was de maat vol. We hebben in overleg met Sira IT dienstverlening uit Bodegraven besloten over te stappen op een ander systeem. Zo’n overgang vergt altijd veel gedoe, maar we zijn sinds vandaag weer in de lucht. De komende weken gaan we alle commissies aan de site weer proberen te herstellen.” Al het nieuws dat niet geplaatst kon worden is nu wel op de site te vinden.
 • ASC investeert in de jeugd en dus in de toekomst. Het ontbreken van een basale techniek is vaak schrijnend en oorzaak dat veel onderdelen van het voetbal moeizaam verlopen. De club uit Oegstgeest wil haar jeugd bijspijkeren:  ,,ASC is met IMOVE Voetbalschool, van ASC-selectietrainer Marvin Paton, overeengekomen dat er in het voorjaar op zondag extra techniektraining wordt aangeboden aan jeugdige voetballertjes. Geef je snel op! In navolging van respectievelijk Wiel Coerver en René Meulensteen zagen wij in dat het de jeugd steeds meer ontbeert aan voetbaltechniek. Door ons hierin te specialiseren zijn wij (IMOVE SoccerSkills) DE opleiders in techniektraining geworden en heeft onze filosofie veel navolging gekregen, etc.” Alle informatie op de site van de club.
 • Op de site van het Zoeterwoudse SJZ vonden we een mooie manier om je club te sponsoren: ,,Wie bestelt er tegenwoordig niet zijn of haar boeken, kleding en misschien zelfs boodschappen online? Het is makkelijk, handig en vaak ook niet duur. En hoe leuk is het, dat je daar nu ook je eigen club mee kan helpen sponsoren zonder dat het jou extra geld kost?! Sponsorkliks is een gratis sponsorconcept die ervoor zorgt dat de leden, supporters en alle andere geïnteresseerde SJZ gratis kunnen sponsoren. Als je bestelt bij je favoriete webwinkel via Sponsorkliks (zie link op de SJZ-website), betaalt de desbetreffende winkel een percentage of een vast bedrag aan SJZ. Jij betaalt niks extra’s, gewoon de normale prijzen! Bekende namen als Wehkamp, bol.com en Coolblue zijn ook aangesloten.”
 • Bij ASC stijgt de spanning met de dag. Het 125-jarig bestaan komt eraan en men verhuist ook nog eens naar een fonkelnieuw complex. Voor elke ASC-man of -vrouw is de algemene ledenvergadering met heel veel nieuw natuurlijk wel héél interessant: ,,MIS DIT NIET! Kom allemaal naar de informatieve Algemene Ledenvergadering op 16 maart, 20.00 uur, clubhuis ASC.” Het belooft bijzonder te worden.
 • De RCL-site staat bol van het nieuws. Zo is er een interview met trainer Stefan Luykx, een fotoreportage van de FOX-dag met onder anderen Hans Kraaij en: ,,Dit jaar ontvangt RCL weer een aantal teams uit Kidlington tijdens het Paasweekend. Dit wordt de 29ste keer! We zijn druk bezig met het samenstellen van het programma met natuurlijk de wedstrijd tegen de ouders, een heus darttoernooi en niet te vergeten het Paastoernooi. Hierbij kunnen we elke hulp gebruiken.” Mooie kans om je Engels eens bij te spijkeren.
 • Dennis Olman, in onze regio bekend als trainer van FC Boshuizen en GHC, heeft weer een club gevonden. In het seizoen 2017/2018 gaat de Hagenees aan de slag bij RVC’33. Dit is een zondagtweedeklasser, uitkomend tegen onder meer Foreholte, DOSR, Meerburg, Teylingen en ROAC.
 • Koos Disseldorp zal ook volgend seizoen vierdeklasser Woubrugge onder zijn hoede nemen. Deze week kwam de trainer tot overeenstemming met de TC van de club.