Het 29ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de negende van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 21 maart voor 18 uur!

 • Charl van Goozen is de nieuwe trainer van de zaterdagtak van vierdeklasser FC Rijnland. De ex-trainer van onder meer UVS en FC Boshuizen volgt de vertrekkende Roberto Escudero op. De huidige trainer en het bestuur van de club konden geen overeenstemming bereiken.
 • Nick van Bemmel, dit seizoen veel scorende middenvelder bij RCL, heeft de club aangegeven er nog minimaal een seizoen aan vast te plakken in de Bloemerd.
 • LeidenAmateurVoetbal.nl is nog steeds op zoek naar Vrienden! Zonder de steun van de lezers, supporters en andere volgers kan ons team het niet meer bolwerken in de toekomst. Op de homepage, bovenin, kan je je aanmelden! Samen gaan voor een toekomst. Wij willen dat graag. U ook? Voor alle duidelijkheid: dit is geen loze kreet!!!
 • Wilt u ons Event op zaterdag 17 juni bij Valken’68 ondersteunen, op welke manier dan ook…laat dit dan s.v.p. ZSM weten via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Wilt u dat er een derde editie komt van de Koetshuis Cup? Wij wel! Steun kunnen wij echter wel gebruiken om verder te kunnen komen en alle werkzaamheden te kunnen blijven verrichten. Uw support is van harte welkom. Vraag naar de mogelijkheden via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Sipan Khalid gaat de zaterdagtak van Roodenburg aan het einde van het seizoen verlaten en zal neerstrijken in de Morsch bij eveneens vierdeklasser VV Leiden. Eerder strikte Cees van Tongeren al Elroy Lammers om bij de rood-witten te komen spelen.
 • Arie Salah zal zich volgend seizoen aansluiten bij de selectie van UVS. De speler komt nu nog uit bij UVS JO19. De teller staat nu op zes nieuwe spelers met het oog op het seizoen ’17-’18.
 • DoCoS is er trots op dat twee jeugdige dames zijn geselecteerd door de KNVB regioselectie. En terecht. Het gaat om Amber Kievit (MO12-13) en Iva van Duuren (MO13).
 • Op 1 juli 2017 is het alweer 20 jaar geleden dat onze club is opgericht, zo meldt Voorschoten’97 op hun website. Dit willen wij natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Achter de schermen is de lustrumcommissie al druk bezig met de organisatie van verschillende activiteiten.  Het lustrumseizoen kan alleen een succes worden als iedereen het met ons mee viert. Leden van toen en leden van nu. Daarom alvast een eerste inkijkje in de plannen voor het komende seizoen. In het kort: 29/30 april (Opening Hoofdveld), 5 mei (Bevrijdingsfeest), 20 mei (Koning Voetbaltoernooi), 17 en 18 juni (Lustrumweekend), Oktober, datum nader te bepalen (Amuse Diner). Voor meer informatie zie de website van de groen-gelen.
 • Lugdunum: Op 10 en 11 juni organiseert de Jeugd Recreatie Commissie het jaarlijkse sportweekend om het seizoen af te sluiten met onze jeugd. Alle kinderen van de mini F (JO7), F (JO9), E (JO11), D (JO13), C (JO15), B (JO17) A (JO19) en de MD(MO13) zijn van harte welkom. Inschrijfgeld bedraagt 10 euro voor de mini F en F. Voor de E,D,C,B,A em MD 15 euro. Broertjes en zusjes zijn ook dit jaar weer welkom, wel even apart inschrijven. Onze jongste jeugd ( mini F en F) gaan begin van de avond weer naar huis. De oudere mogen blijven overnachten in de kleedkamers met hun teams en begeleiding. Wij verzorgen al het eten en drinken op deze dagen en zorgen dat uw kind niks tekort komt. Inschrijven kan tot 17 april 2017. Meer informatie nodig? Zie de website van Lugdunum.
 • VV Zwammerdam, onder meer tegenstander van Lugdunum, Koudekerk en LSVV’70 acht nog op de eerste triomf van 2017. Er werd drie keer gelijk gespeeld en tweemaal verloren. Toch boekte de ploeg van Rob de Lange afgelopen zaterdag een keurig resultaat op bezoek bij koploper Lugdunum (2-2). Het kam hen op een compliment te staan van Henk de Cler, samen met Jan Wansink trainer bij de Kikkers. ,,Die gasten hadden het organisatorisch goed voor elkaar en daar hebben we niet afdoende antwoord op kunnen geven. Een compliment aan Zwammerdam.”
 • Leidsche Boys heeft nog acht wedstrijden om minimaal een enkele zege te boeken. Na zestien wedstrijden staat de teller pas op 1 punt. Dat dit een lastig verhaal lijkt te gaan worden, is een open deur. Trainer Ed Kluivers had zondag tegen Taurus, 7-0 nederlaag, slechts tien man tot zijn beschikking en moest zijn team vervolmaken met de verzorger. Jongens help elkaar daar eens een beetje en laat de trainer en de kleine spelersgroep niet verzuipen. Denk ook eens aan de toekomst? Of is die opgegeven?
 • Met de zondagtak van Roodenburg gaat het inmiddels beter. Afgelopen zondag werd DIOS op 2-2 gehouden en er zijn nu elf punten behaald. Of eigenlijk veertien, maar de KNVB ontnam de ploeg van Nouri Essaoui drie punten.
 • Aanmelding voor de 2017 editie (dit is de 6e editie!!) van Enige Echte Warmunda Voetbal Kwis op zaterdag 25 maart 2017 is nog steeds mogelijk. Zie de website van de derdeklasser.
 • Op de website van ASC: En dan nu -eindelijk- door naar de middenstip van het interieur, de bar! Deze is lang genoeg om met een heel elftal aan te staan met de tap als centraal middelpunt. Links is er een vitrine voor snacks. De korte zijdes zijn gereserveerd voor de stamgasten en de achterkast is even kleurrijk als ASC zelf. Zie de foto’s op de website van deze club met een rijke historie.
 • De komende weken is er geen bijdrage van Leidenamateurvoetbal.nl, op de vermelding van het Leidse Elftal van de Week na, op de sportpagina van het Leidsch Dagblad. De Joop Zoetemelk Classic en de Leidse Singelloop staan op die pagina de komende weken vol in de schijnwerpers.
 • De zaterdagtak van Voorschoten’97 zal het de rest van het seizoen moeten stellen zonder Jordy Manuputty. Na de winst op ARC (2-1) is de middenvelder vertrokken voor een wereldreis. Dit mag voor de nummer laatst in 1B best een aderlating worden genoemd.
 • Rob van den Wijngaard gaat volgend seizoen het beloftenteam van ARC coachen. De onder 23 jaar-ploeg gaat op maandag trainen. Op dinsdag en donderdag trainen die spelers met hun eigen ploeg. Jong ARC komt in actie in een aparte competitie.Van den Wijngaard is op dit moment hoofdtrainer van SJZ. Bij die club vertrekt hij na dit seizoen. Mede door een langdurige ziekenhuisopname kon hij in de wintermaanden niet op zoek naar een andere club. In het verleden was Van den Wijngaard onder meer hoofdtrainer van Alphia.