Het derde ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar [email protected] Op naar nummer 4?

 • De navolgende clubs hebben zich ingeschreven voor de derde regionale club, dit in volstrekt willekeurige volgorde: Stomwijk’92, FC Boshuizen, VVSB (za), DoCoS, Oegstgeest, Roodenburg (zo), RCL, DOSR, UDO, Kagia, LSVV’70, Meerburg, Voorschoten’97 (za), Voorschoten’97 (zo), Roodenburg (za), Football Factory, SJC 2/O23, Ter Leede 2/O23, Valken’68, VV Leiden, SJZ, FC Rijnland, AVV Alphen, UVS, FC Rijnvogels 2/O23, ASC, Foreholte, Koudekerk en Lugdunum. Totaal dus 29 clubs, een absoluut record. Hoewel de inschrijving al gesloten is, mogen andere regioclubs zich eventueel alsnog inschrijven en wel tot en met 15 september! Niet lang na het bekend worden van een ‘Go’ of ‘No go’ voor ons team, wordt derhalve bekend gemaakt hoe het toernooi eruit gaat zien. In het slechtste geval echter komt er een streep door onze organisatie te staan. Een hoofdsponsor en/of subsponsoren worden nog steeds gezocht. Wel zijn er enkele gegadigden. Bij interesse van uw bedrijf neem dan spoedig contact op met [email protected]
 • In het Laatste nieuwsbulletin van Roodenburg wordt melding gemaakt van een Walkingvoetbaltoernooi waaraan de club deelneemt. Vreemd op het eerste gezicht, maar het blijkt in feite een geweldig initiatief, bedoeld voor de wat oudere voetballer. Al bij 50+ kan men deelnemen aan dit geweldige initiatief. Weer eens zin om de kicksen aan te trekken? Surf naar de site van Roodenburg voor alle informatie.
 • Onder de kop ‘Roodenburg is meer dan voetbal’ alle nevenactiviteiten die de club biedt nog eens op een rijtje.
 • Bizarre regenhoeveelheden zorgden al vroeg in het seizoen voor de eerste afgelastingen. Gezien de voorspellingen van de meteorologen dat ons land vaker te maken krijgt met extreme neerslag zal dit niet de laatste keer zijn helaas.
 • Het moet hier ook nog maar eens gezegd worden: de redactie van leidenamateurvoetbal wordt werkelijk overstroomd met steunbetuigingen. Niet alleen in woorden, maar ook via directe financiële steun. Namen noemen van clubs , bedrijven of personen is hier onmogelijk, maar onze dank is er niet minder om. We zijn er absoluut nog niet, maar er worden stappen gezet! Dat neemt niet eg: de deadline staat nog steeds op vrijdag 15 september, 00.00 uur. Zodra de zaterdag aanbreekt valt de beslissing en deze zal uiteraard z.s.m. worden gedeeld met het publiek. En wellicht ten overvloede; mocht de stekker eruit gaan dan zullen alle betalingen weldra terug worden gestort.
 • ,,Jeugdvoetbalopleiding organiseert op het complex van DoCoS, in Leiden, tijdens de herfstvakantie, een uniek voetbal evenement: de jeugdvoetbaldagen. Alle kinderen uit de JO07 t/m JO15 jeugd, van 6 tot en met 15 jaar, kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Voor de keepers is er een speciaal programma.”  Alles hierover op de site van de club van rood en wit.
 • RCL deed een oproep: ,,Onze crowdfundingactie voor nieuwe materialen loopt uitstekend. Ons doel is 2500 euro. We hebben nog 10% binnen te halen en nog 10 dagen te gaan. Wie helpt ons over de eindstreep?  De RCL pupillen starten met nieuwe wedstrijdvormen. Kinderen van zeven tot twaalf jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes en in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen en meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. RCL heeft ongeveer 12 extra doelen nodig en nog heel wat extra (kleine) ballen. In een duur jaar met het nieuwe clubgebouw, hebben we jouw steun nodig. Doe mee & doneer! Laatste status 13 september: En ja wel: het bedrag is binnen!!! RCL dankt een ieder die dit heeft mogelijk gemaakt.
 • Vrijwilligers zijn eveneens nodig bij RCL: ,,Als gastvrouw/-heer verzorg je de limonade en thee voor alle spelers en scheidsrechters. Je bent het aanspreekpunt voor de gasten. Vind jij het leuk om mensen te woord te staan en wegwijs te maken bij RCL. Reageer dan snel, want wij zoeken enthousiaste mensen die op zaterdag willen helpen.”
 • Ook Voorschoten‘97 zoekt gastvrouwen: ,, Bij deze een oproep voor een leuke vrijwilligersjob: we zijn op zoek naar enkele representative gastvrouwen, die in overleg met elkaar kunnen rouleren om een kopje koffie of thee e.d. te zetten en te serveren bij de thuiswedstrijden van de Za1 en Zo1 in de bestuurskamer.”
 • Een DJ/zanger na de wedstrijd, een oktoberfest, veiling, vrijwilligersavond en een oudejaarsborrel, bij Valken’68 hoeft men zich bepaald niet te vervelen dit najaar. Alle details op de website van de club. Lopend Vuurtje houdt u ook op de hoogte in de week voor een evenement.
 • Half september gaat de grote clubactie weer van start. Veel clubs doen mee om zo wat extra geld te genereren om leuke dingen mee te doen. Vaak is het de jeugd waar de extra gelden voor bestemd zijn. De jeugd gaat over het algemeen ook met de loten rond. Een supporter van een club koopt er natuurlijk een paar, niet alleen in de hoop op een fraaie prijs, maar ook om je eigen cluppie te steunen.
 • We hadden beloofd meer aandacht te besteden aan de nieuwe sponsors die een club aan zich weet te binden. Dit lazen we op de site van Meerburg: ,,Vorige week is er een nieuw schrobmachine voor het boenen van de tegelvloeren aangeschaft. n de gesprekken met het bedrijf Verhagen bleek dat men het natuurlijk leuk vond om een nieuwe machine aan ons te leveren (vader Verhagen heeft vroeger zelfs nog voor Meerburg gevoetbald), maar dat men het daarnaast ook leuk vond om sponsor van de club te worden. Uiteraard zijn we zeer verheugd met dit aanbod en we willen Verhagen Leiden dan ook van harte verwelkomen als nieuwe sponsor!”
 • Meerburg nog eens: : Techniektraining! Deelname is gratis en geheel vrijblijvend. Alle kinderen tussen 6 en 16 jaar van alle voetbalverenigingen uit de regio zijn van harte welkom. De proeflessen op vrijdag aanstaande starten om 17.30 uur. De proefles is leuk en leerzaam. De deelnemers maken kennis met de nieuwste trainingsvormen en leren de trucs en bewegingen van de topspelers van tv.”
 • FC Boshuizen  is op zoek: ,,Het 2e team is nog op zoek naar iemand die wil meedenken met de staf en daarnaast ass. scheidsrechter (vlagger) wil zijn tijdens de wedstrijden van het 2e team op zondag. Heb je interesse neem dan contact op met de Marcel van Ginkel of John van der Zijl.
 • ASC volgt het initiatief van alle clubs in de bollenstreek om voor de wedstrijd de tegenstanders en de scheidsrechters en assistenten vanuit een ‘line-up’ de hand te schudden en een prettige wedstrijd te wensen, en na de wedstrijd te feliciteren met het resultaat of te bedanken voor de wedstrijd! Vanaf heden !!!!!
 • In groep 1 van de districtsbeker hebben een aantal ploegen zich al verzekerd van de volgende ronde. Op een rijtje de clubs die al tweemaal wonnen uit onze regio plus de ploegen die uitkomen bij onze regioclubs: Aalsmeer, Amstelveen, Forum Sport, Foreholte, Voorschoten’97 en ARC. In groep 2, waar enkel de groepswinnaars doorgaan, zijn er officieel nog geen beslissingen gevallen. Komend weekeinde weten we nagenoeg alles (dinsdag 19/09 nog enkele inhalwedstrijden).