Het 33ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de dertiende van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 18 april voor 18 uur!

 • Roodenburg nu ook te volgen op Instagram. Het is een onderdeel van Facebook en is bedoeld om filmpjes en foto’s uit te wisselen die vrienden kunnen bekijken. De club uit Noord is net begonnen, maar het aantal volgers groeit explosief.
 • In de voorbije weken meldde onze redactie kampioenschappen van de eerste elftallen van Warmunda en SJZ. Nogmaals hulde! Maar wat te denken van RCL 1 dames? Het team van Janet Griffioen versloeg j.l. zaterdag PEC Zwolle (2-0) en kon daardoor niet meer worden achterhaald door de concurrentie. Het kampioenschap brengt de damestak van RCL terug in de topklasse! Chapeau!
 • Afgelopen vrijdag 29 maart werd  bij FC Rijnvogels voor de tweede maal op rij de Meidendag georganiseerd. Maar liefst meer dan honderd meiden hadden de weg naar De Kooltuin gevonden en wat hebben ze het naar hun zin gehad. Rijnvogels spreekt van een megasucces.
 • De club uit Katwijk brengt meer mooi nieuws: ,,Tijdens de vrijwilligersavond was er een serieus intermezzo toen voorzitter Peter Plug even de aandacht vroeg. Geheel onverwacht en tot grote verbazing werden beurtelings Nico van Maren en Gerbrand Kuipers door de preses naar voren geroepen. Zij werden tot Lid van Verdienste benoemd vanwege hun vele uren en staat van dienst als vrijwilliger binnen onze vereniging. De benoeming komt de beide mannen van harte toe.”
 • Meerburg en Voorschoten ’97 melden: ,,Tijdens de Next Olympics worden de sporten voetbal, atletiek (met de onderdelen 100m, 400m, speerwerpen en verspringen), hockey en judo beoefend. Voor elke sport zijn er ervaren trainers aanwezig en ook worden materialen als ballen, hockeysticks,etc. beschikbaar gesteld. Iedereen wordt tijdens de Next Olympics goed voorbereid op de ‘Spelen’. Er wordt eerst kort getraind alvorens de wedstrijden zullen starten. Nadat er geoefend is zal er per sport gestreden worden om de Olympische titel en uiteindelijk zal er een sporter tot allround Olympisch Kampioen bekroond worden.”
 • Voorschoten ’97 organiseert een spannend tentenkamp voor de jeugd: ,,Nog anderhalve maand te gaan en dan vindt misschien wel het leukste evenement van Voorschoten ’9 7 plaats: Het super coole Tentenkamp. Meedoen met het tentenkamp is natuurlijk vooral leuk. Samen. Daarna een heel ‘rustige’ nacht in een zelf meegebracht tentje. Hoe vaak heb je die gelegenheid? Precies, bijna nooit. Alle jeugdleden (dus voetbal en atletiek) van Voorschoten ’97 geboren in de jaren 2006 t/m 2009 (O11 & O9 Voetballertjes) mogen aan dit sportieve evenement deelnemen.” Inschrijven kan als volgt….. Surfen naar de website maar!
 • Warmunda organiseert een veiling om met de opbrengst het terras en de buitenruimte te verfraaien. Op vrijdagavond 21 april wordt de veiling gehouden. Op de site van de club uit Warmond is alles te lezen. In de meer dan 200 kavels zitten er diverse die voor meerdere personen zijn bedoeld. Bijvoorbeeld varen met een sloep, escaperoom, bbq, diner, etc.etc.
 • Dat LSVV’70 veel meer is dan studentikoos en gezellig tegen een balletje trappen is al langer bekend. Het volgende initiatief verdient alle hulde en support: ,, Onder belangstelling van de massaal toegestroomde landelijke pers zetten studentenvoetbalvereniging LSVV ’70 en de Nederlandse afdeling van UNICEF kort geleden in Den Haag een bijzondere samenwerking in gang: de Leidse cultclub is met ingang 5 april partner van de Nederlandse tak van het VN-agentschap, en zal in ieder geval tot aan het einde van seizoen ’17/’18 UNICEF financieel steunen in haar strijd voor de universele rechten van het kind.”  Het volledige persbericht is op de site van de club te lezen.
 • Beste ouders, het is weer bijna zover!! Op 10 en 11 juni organiseert de Jeugd Recreatie Commissie van Lugdunum het jaarlijkse sportweekend om het seizoen af te sluiten met onze jeugd. Alle kinderen van de mini F (JO7), F (JO9), E (JO11), D (JO13), C (JO15), B (JO17) A (JO19) en de MD(MO13) zijn van harte welkom.
 • Voorschoten’97 gaat op de loop: ,,Eerder berichtten wij over de unieke estafette die een groep atleten en voetballers van onze vereniging op 5 mei willen gaan lopen om het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar ons Sportpark  te brengen. Daar wordt het vuur dan in een feestelijke setting overhandigd aan burgemeester Bouvy-Koene.” Dit moet natuurlijk doorgaan. Gegadigden kunnen zich aanmelden via de site van Voorschoten’97.
 • Lugdunum organiseert  voor alle kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar  iedere zondagochtend ( m.u.v. feestdagen) gratis een techniektraining te volgen van 9.00 en 10.15 op het hoofdveld.
  Natuurlijk zijn introducees ook welkom om gratis kennis te maken met voetbal. De kantine is open, voor de ouders staat er gratis een bakkie koffie of thee.
 • Welke spelers gaan uw club versterken en wie zoekt zijn heil elders? Op de spelerscarroussel van leidenamateurvoetbal elke week natuurlijk de laatste updates!
 • LeidenAmateurVoetbal.nl is nog steeds op zoek naar Vrienden! Zonder de steun van de lezers, supporters en andere volgers kan ons team het niet meer bolwerken in de toekomst. Op de homepage, bovenin, kan je je aanmelden! Samen gaan voor een toekomst. Wij willen dat graag. U ook? Voor alle duidelijkheid: dit is geen loze kreet!!!
 • Wilt u ons Event op zaterdag 17 juni bij Valken’68 ondersteunen, op welke manier dan ook…laat dit dan s.v.p. ZSM weten via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Wilt u dat er een derde editie komt van de Koetshuis Cup? Wij wel! Steun kunnen wij echter wel gebruiken om verder te kunnen komen en alle werkzaamheden te kunnen blijven verrichten. Uw support is van harte welkom. Vraag naar de mogelijkheden via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • De wedstrijden tussen Roodenburg en Leidsche Boys enerzijds en VEP en GOL Sport anderzijds vonden geen doorgang. Slecht veld? Nee. De bezoekende clubs konden geen elftal op de been brengen. Gevolg: drie punten in mindering. De club aan de Boshuizerkade vergaarde tot dusverre negen punten, maar is daar al acht van kwijt. Leidsche Boys speelde drie keer gelijk, maar door ingrijpen van de KNVB, twee keer, heeft de Vlietploeg nu min twee punten…
 • Frank Bloemheuvel is j.l. maandagmiddag ontslagen bij eersteklasser ARC. Er is onvoldoende vertrouwen dat de trainer het tij kan keren. ARC stevent af op de nacompetitie voor lijfsbehoud. De Racing Club staat nu elfde en heeft een achterstand van zeven punten op de veilige tiende positie. Wel is er voldoende voorsprong op de nummers dertien en veertien. Eindigen op die plaatsen betekent degradatie. Bloemheuvel was eerder werkzaam bij Ter Leede, UVS en RCL. het slot van de competitie wordt afgemaakt door drie oud-eerste elftal spelers: Johan Boer, René van Meggelen en Remco Tuinenburg.
 • Donderdag 13 april zal de eerste wedstrijd worden gespeeld in de kwartfinale van de Koetshuis Cup. Valken’68 is gastheer van FC Boshuizen. Het duel op ‘t Duyfrak zal om 20 uur aanvangen. Een mooie potje voor de donderdagavond!