Het 35ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de vijftiende van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 2 mei voor 18 uur!

 • ,,De voetbalvereniging Koudekerk is op zoek naar een trainer voor de JO-19. Daarbij hopen we op een enthousiaste kandidaat die prestatie en plezier hand in hand kan laten gaan. De kandidaat moet de spelers conform het jeugdplan een stapje verder brengen in hun ontwikkeling, zowel op tactisch & technisch als mentaal gebied. Zodat de spelers op termijn in kunnen stromen in de selectie van vv Koudekerk. Denk je te kunnen voldoen aan dit profiel dan nodigen we je graag uit te reageren naar: ronald.rosdorff1965@gmail.com. Daarnaast zoekt de club ook nog naar een ambitieuze trainer voor JO-15. Bij interesse kan er ook in dit geval contact worden opgenomen met Ronald Rosdorff.”
 • Wijnand Klaver is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ras-ASC’er is sinds 1985 als vrijwilliger van onschatbare waarde voor de club!
 • SJZ zoekt de vrijwilliger van het jaar: ,,Het bestuur zou het fijn vinden als deze vrijwilliger voorgedragen wordt door de leden zelf. Wie vinden jullie dat vrijwilliger van het jaar moet worden? Geef dit per email door aan ewouters199@gmail.com, vóór 10 mei 2017. Op 20 mei 2017 maken we tijdens de vrijwilligersavond bekend wie vrijwilliger van het jaar geworden is.“ Wie kunnen er wel en wie niet gekozen worden? Hoe maak ik mijn keuze? Surf naar de site van de Zoeterwoudse club.
 • Droevig nieuws bij Voorschoten’97: ,,De afgelopen periode bereikten ons de droeve berichten dat Arie Moerkerk (77) en Hans Meijerink (71) zijn overleden. Arie speelde 36 jaar voor SVLV, terwijl Hans zijn sporen verdiende bij Randstad Sport.” Het hele in memoriam op de site.
 • Gelukkig (en natuurlijk) ook vrolijker nieuws van Voorschoten’97: ,,Hierbij nodigen wij u graag uit om op woensdag 24 mei a.s. deel te nemen aan ons traditionele Voorschoten’97 sponsortoernooi. Zoals bekend wordt dit toernooi altijd gehouden op de dag voor Hemelvaartsdag. U zult hebben bemerkt bij de uitnodiging hierboven dat het toernooi een nieuwe naam heeft nl. het Club van 100 Sponsortoernooi.”
 • Warmunda: ,,Maandag 24 april zijn weer zo’n 60 jeugdleden en ruim 20 begeleiders vertrokken voor het Voetbalkamp. Rond 10:00 uur vertrok de bus naar Esbeek. Voor de thuisblijvers is er weer de mogelijkheid om via de website op de hoogte te blijven, foto’s te kijken en berichtjes te sturen. Onder de kop ‘Voetbal’ is het item ‘Kamp 2017’ aangemaakt.“
 • Vrijdagavond 21 april heeft de Voorjaarsveiling van Warmunda een recordbedrag van ruim 28.000 euro opgebracht. Dit was veel meer dan waar organisatoren Gerard van Tongeren en Coby Pont op hadden gerekend. Mede dankzij het goede werk van vele vrijwilligers liep de veiling op rolletjes en werd er volop geboden op de vele kavels. De opbrengst wordt gebruikt voor het verfraaien van het terras en buitenruimte.
 • Roodenburg geeft in het Laatste Nieuws nog een beeld van welke bijzondere positie de club inneemt in het Leidse voetbalgebeuren. Tevens komen er optimistische geluiden voor wat betreft het aantal jeugdleden in elke leeftijdscategrorie die de gemeente als eis stelt voor levensvatbaarheid. De club gaat ook nog eens jeugdleden werven. Blijkbaar worden de velden actief gebruikt buiten de reguliere tijden door jongeren die nog geen lid zijn. Wat zou het mooi zijn voor Roodenburg als een aantal van die voetballertjes bij de club willen voetballen.
 • Op de site van Meerburg lazen we: ,,In het najaar komt er weer een presentatiegids van Meerburg uit. Het is een magazine vóór en dóór Meerburgers en dat betekent dat wij jullie hulp heel hard nodig hebben. Wij zijn namelijk op zoek naar leuke teamfoto’s. We doen hierbij een oproep aan alle teams van Meerburg om een teamfoto in te sturen van het huidige team. Er zit wel een opdracht bij…….”
 • ASC is een aloude club vol tradities. Dat betekent niet dat men niet open staat voor vernieuwing getuige dit bericht op de site van de club: ,, Sportvereniging Ajax Sportman Combinatie heeft een nieuw logo. Ter gelegenheid van de verhuizing naar Sportpark Overveer en het 125-jarige jubileum heeft het Hoofdbestuur op voorstel van de Jubileumcommissie een nieuw logo laten ontwerpen. ASC-er Menno Biesiot (actief in voetbal veteranen 1) is hiervoor benaderd. Tijdens een speciale Ledenvergadering op 16 maart heeft Menno Biesiot de ontwerpen toegelicht. Het Hoofdbestuur heeft uiteindelijk gekozen voor een verenigingslogo en een speciaal jubileumlogo. Veel dank aan Menno voor zijn creativiteit.“ Nauurlijk is het nieuwe logo op de website te zien.
 • Voorschoten´97 is er trots op dat een groep leden, atleten en voetballers, op 5 mei a.s. weer het Bevrijdingvuur haalt in Wageningen en om 14.00 uur op ons eigen Sportpark Adegeest (!) overhandigt aan Burgemeester Bouvy-Koene.
 • Vooruit, Voorschoten’97 nog een keer: ,,Wij zijn heel trots dat onze jeugdopleiding van de KNVB het certificaat van regionale jeugdopleiding heeft gekregen. Op 29 april, bij de feestelijke opening van het nieuwe hoofdveld, wordt dit certificaat officieel uitgereikt. Wij willen graag verder bouwen aan onze jeugdopleiding.“  De club roept vrijwilligers op om  jeugdteams te gaan trainen. Deze mensen krijgen vanzelfsprekend begeleiding. Zelfs is het mogelijk om deel te nemen aan een officiële KNVB opleiding tot pupillen/junioren trainer.”
 • Open trainingsdag bij DoCoS voor de jeugd: ,,Iedereen die al bij DoCoS speelt mag zijn vriendjes en vriendinnetjes meenemen. Maar ook als je niemand kent die bij DoCoS speelt ben je welkom. Er zal een proeftraining gegeven worden, dus kom in je sportkleding. En er zullen mensen zijn die alle vragen kunnen beantwoorden en die kunnen vertellen over het reilen en zeilen bij DoCoS.”
 • Er zijn nog steeds inschrijvingen mogelijk voor de voetbalquiz van leidenamateurvoetbal! Het evenement wordt gehouden op vrijdag 9 juni in de business lounge van ZZ Leiden aan de Boshuizerkade. De belangstelling was bij de eerste twee sessies groots te noemen en het werden avonden om met veel plezier op terug te kijken. Tal van clubs waren vertegenwoordigd met spelers, trainers en/of supporter. Snel inschrijven! De deadline voor inschrijving is gesteld op 10 mei!!!
 • Voetbalverenigingen UDO en vv Oegstgeest gaan gezamenlijk van start op donderdag 25 mei 2017 om met een sponsorloop weer zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor de Stichting Roparun. De helft van de opbrengst is voor de Stichting Roparun en de andere helft is voor de sportverenigingen zelf. Ben je geen lid van de sportvereniging(en) maar doe je graag mee voor het goede doel? Dat kan ook. Dan komt jouw opbrengst geheel ten goede aan “WeRun4All”!
 • Koningsdag, herdenking van de gevallenen, Bevrijdingsdag, de meivakantie; er staan ons wat bijzondere dagen te wachten. Ons advies is: check terdege bij uw club of er nog trainingen uitvallen!