Het 38ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de zeventiende van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 23 mei voor 18 uur!

Het reguliere seizoen is ten einde: onverwachte nederlagen, het missen van het periodekampioenschap of het linker rijtje stonden tegenover klinkende zeges, overwinningen in de slotseconden en promotie; elke ploeg kreeg zijn deel. Voor een aantal ploegen is het nog zwoegen in de nacompetitie. Handhaving? Degradatie? Promotie? Spanning volop onder lenteachtige omstandigheden. Een mooiere aanleiding om uw club te bezoeken is nauwelijks denkbaar. Natuurlijk volgt Leidenamateurvoetbal alle wedstrijden in de nacompetitie op de voet. Er is nog veel meer te doen bij de clubs: familiedagen, talloze (jeugdtoernooien), tentenkampen, te veel voor Lopend Vuurtje om allemaal op te noemen. Surf naar uw favoriete club, neem kennis van alles wat er op het programma staat en doe vooral mee, is het advies van onze redactie.

  • Een aantal clubs zet de vrijwilligers in het zonnetje en terecht natuurlijk. UVS nodigt de vrijwilligers bijvoorbeeld op 16 juni uit voor een gezellig avondje. Bij DoCoS gaan de vrijwilligers barbecueën op 9 juni. Ook bij Meerburg gaan de barbecues aan en wel op 18 juni. Een beetje verwennerij voor hen die zich een heel jaar ingezet hebben voor hun cluppie.
  • Op Hemelvaartsdag, 25 mei, wordt bij LSVV ’70 het Leidsch Studentenkampioenschap gespeeld. ”Met al 16 ingeschreven teams, aansluitende BBQ en DJ Pils achter de draaitafels belooft het LSVV Leidsch Studentenkampioenschap weer een succes te worden!! Verzamel daarom je vrienden en vriendinnen bij elkaar en schrijf je snel in!!”, zo is te lezen op de Facebook-pagina van LSVV. Studenten, schrijf je dus snel in met een team!
  • Bij RCL stijgt de spaning. Het oude clubgebouw gaat tegen de vlakte en er verrijst een schitterend nieuw complex. Op de site van de Leiderdorpse club al het nieuws en een impressiefoto. Tussen het moment dat de eerste schop in de grond gaat en de opening ligt een periode van behelpen natuurlijk. Doorbijten voor RCL, maar het eindresultaat is al het wachten en de ongemakken meer dan waard.
  • Nog eens RCL: de club gaat in de periode van afbraak en opbouw zo goed mogelijk op de oude voet door, getuige dit bericht: ,,Op woensdag 16 t/m vrijdag 18 augustus wordt voor de 31ste keer de RCL voetbalstart georganiseerd. Schrijf deze dagen alvast op in de agenda! Een niet meer weg te denken evenement voor de RCL-jeugd. Ieder kind dat nu in de JO13 of een jonger team zit, krijgt straks de kans om zich in te schrijven voor dit fantastisch evenement. Het programma wordt voor de oudere jeugd aangepast.”
  • FC Rijnvogels bericht: ,,Het inloopspreekuur, dat iedere donderdag van 18.15 tot 19.15 uur werd gehouden bij FC Rijnvogels, gaat op zomervakantie. Vanaf a.s. donderdag zal er geen spreekuur meer worden gehouden op de “Kooltuin”. Na de zomer zal het weer opgestart worden. Via de website zullen we jullie weer op de hoogte houden. Het team van Paramedisch Centrum Katwijk wenst iedereen een blessurevrije vakantie toe.”
  • Algemeen nieuws bij Voorschoten’97: ,,Vanaf volgend seizoen 2017/18 gaat de KNVB over op het mobiel digitaal wedstrijdformulier, dat het digitaal wedstrijdformulier in Sportlink gaat vervangen. Bovendien worden de pasjes vervangen door digitale passen. De veranderingen zijn van belang voor aanvoerders, spelers, teamleiders en scheidsrechters van teams die het digitale wedstrijdformulier gebruiken (O12 en hoger).” Alle info op de site.
  • Bij restaurant ’t Dijkje aan de Cor Gordijnsingel kunnen de pupillen van RCL op 4 juni tegen een vriendenprijsje zich helemaal rond eten. Wel onder begeleiding van de ouders natuurlijk.
  • ASC: ,,Vlak voor de laatste thuiswedstrijd van ons eerste elftal op Sportpark Duivenvoorde is afgelopen zondag de opbrengst van de geldinzamelingsactie “Scoren voor de club” bekendgemaakt. De cheque met een waarde van 4.569 euro werd aan voorzitter Matthijs Huizing uitgereikt. Doel van de actie is een gecombineerd voetbalveldje/cricketkooi op Sportpark Overveer, waar onze jeugd naast de wedstrijden vrij kan sporten en spelen.”
  • Meer nieuws over de aloude en roemruchte club. ,,Het einde van het seizoen nadert en dit heeft gevolgen voor de administratie van ASC. De club leeft en dat merken wij aan het aantal aanmeldingen. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Om alle aanmeldingen op tijd te kunnen verwerken en de teamindelingen tijdig rond te krijgen verzoeken wij iedereen die zich nog wil inschrijven dit vóór 15 juni te doen, maar liefst eerder. Wij streven ernaar iedereen die zich voor deze datum heeft aangemeld een plekje te geven in één van onze teams.” De toestroom van nieuwe leden is opvallend. De verhuizing levert direct tastbare en mooie resultaten op voor de club.
  • Op de sites van Oegstgeest en UDO: ,,Het is geruime tijd stil geweest rondom de fusie. Tijd voor een update…” Het artikel lezende komen we tot de conclusie dat een fusie veel, heel veel energie en inzet vraagt van  de commissies, het bestuur en de al of niet voetballende leden van de deelnemende clubs. Namens de redactie: sterkte! Het een en ander leidt natuurlijk wel tot iets moois.