Het 40ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de negentiende van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 6 juni voor 18 uur!

 • ,,Tom van der Meer is de nieuwe voorzitter van SJZ. Hoewel de Algemene Vergadering dat nog moet bekrachtigen, gaat hij snel aan de slag. Van der Meer, 63 jaar, is de opvolger van Kees Verzaal die vanwege zijn gezondheid slechts twee maanden het voorzitterschap heeft kunnen vervullen.” Op de site van de groenwitten een profielschets van de nieuwe leidsman.
 • Meerburg begroet terugkerende ‘zonen’. ,,Met Ali Barokzay en Daniel van der Zwaan keren er twee talentvolle spelers terug bij Meerburg om na een uitstap naar RCL volgend jaar de selectie te versterken. Daarnaast maken ook Feike Voorbij en Bilal Mitra de overstap naar Meerburg.”
 • UDO wil meer doen voor de leden, ook in de zomerstop: ,,Aanbieding: tennisles voor spelende jeugdleden. De tenniscommissie van v.v. UDO wil in samenwerking met de tennisschool, “I’M Tennis”, alle voetballende jeugdleden de gelegenheid geven om een aantal tennislessen te volgen.”
 • ,,Ben je tussen de 5 en 55 jaar, sportief, een teamspeler, vindt je voetballen té gek en heb je altijd al willen voetballen in een leuk en gezellig elftal, grijp dan nu je kans en kom mee trainen en voetballen bij Lugdunum !”  Dit lazen we op de website van Lugdunum. Woorden van gelijke strekking zijn te vinden op meer sites van de regionale clubs. Weet u iemand die van voetballen houdt, maar nog geen lid is van uw favoriete club? Laat eens langs de neus weg vallen dat er daar voetballers gevraagd worden.
 • VV Zwammerdam: ,,Vanaf het komende seizoen zal voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek van Dennis van den IJssel de jeugdopleiding van Voetbalvereniging Zwammerdam onder zijn hoede nemen. Samen met Lucas Woudenberg (Feyenoord en voormalig speler van VV Zwammerdam) zal De Complete Techniek (DCT) het voetbaltechnische beleid structureel handen en vooral ook voeten geven. VV Zwammerdam is amateur-partner van de landskampioen.”
 • Het jaarlijkse DoCoS-huldigingsfeest van kampioenen en bekerwinnaars vindt op zaterdag 10 juni plaats in en rondom de kantine van DoCoS. De huldigingsceremonie begint om 18.30 uur en duurt tot 19.45 uur. Gehuldigd worden alle kampioenen, de top-3 van de Brevinibokaal Jeugd en van de Brevini Cup Senioren en de periodekampioenen. Ook wordt de huldiging van de beste speler gehouden en wordt een drietal vrijwilligers gehuldigd.
 • Van de site van SJZ: ,,In de nacht van zondag 28 op maandag 29 mei is Daan van Kempen overleden. Hij is in zijn slaap rustig heen gegaan. Daan is geboren op 17 juni 1931 en was lid van SJZ sinds de oprichting van de club in september 1945. Vrijdag 2 juni om 17.00 uur wordt op sportpark Haasbroek een laatste groet gebracht aan Daan van Kempen.” Bijna onvoorstelbaar: 72 jaar lid van een voetbalvereniging en letterlijk tot de dood aan toe. Opvallend en een verlies voor de vereniging.
 • Het moet nog maar eens vermeld worden: de eerste halve finale van de Koetshuis Burchtcup vindt plaats op het terrein van FC Boshuizen en gaat tussen DoCoS en Lugdunum en wel op dinsdagavond 6 juni. Een clash tussen twee echt Leidse clubs dus. Een week later, op 13  juni derhalve, kruisen Rijnvogels 2 en FC Boshuizen de degens. Twee duels om van te likkebaarden! De finale wordt gespeeld tijdens het event op 17 juni op het terrein van Valken’68.
 • Maar liefst 400 bezoekers waren aanwezig bij de Kooi Cup op Hemelvaartsdag bij Roodenburg. Een uitgebreid verslag op de site van de club uit Leiden-Noord.
 • Onze medewerker Gloire Kalangu heeft de stemming voor het Gouden Elftal van Roodenburg verzorgd. Tot coach werd Marcel van de Burg verkozen. Op zaterdag voor de reünie trokken de ‘oudjes’ nog één maal hun voetbalschoenen aan…. Slechts eenmaal werd in deze match gescoord. Doelpuntenmaker was niemand anders dan Wout Holverda. Op de site van de club en tevens op LAV schitterende foto’s van het hele gebeuren.
 • Leiderdorp krijgt wellicht een eersteklasser en Leiden heeft misschien weer een hoofdklasser volgend seizoen. RCL moet dan zaterdag afrekenen met ARC en FC Boshuizen moet op tweede pinksterdag een appeltje schillen met Goes. Overbodig te zeggen dat elke Leidse of Leiderdorpse voetballer/voetballiefhebber de wedstrijden zou moeten bijwonen.
 • We kunnen het niet genoeg benadrukken: ga naar de sites van de regionale clubs. Overal staan reportages van de toernooien, tentenkampen, familiedagen etcetera. De foto’s zijn absoluut de moeite waard.
 • UVS weet dat een (extra lange) zomerstop in sommige opzichten moeilijk is, omdat  je je voetbalkameraden mist. De club doet daar wat aan: ,,De kantine is de gehele zomervakantie op zaterdag vanaf 14:00 uur geopend. Iedereen is van harte welkom.”
 • Op 1 juli speelt ADO, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, in de Kikkerpolder tegen Lugdunum. De groenwitten kijken er vanzelfsprekend naar uit.
 • Direct na de zomervakantie start de Leidse voetbalvereniging UVS met het rookvrij maken van het sportterrein in de Kikkerpolder. ,,Vanaf 1 september gaan we ons nog meer richten op gezondheid. We willen kinderen het goede voorbeeld geven wanneer zij bij ons sporten”, dat laat de club weten. Vanaf 1 september 2017 is UVS de eerste rookvrije sportclub van Leiden. ,,Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers,” zo benadrukt de club. ,,We willen rokers alleen vragen om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn vanaf september rookvrij.”. Het Leiderdorpse RCL ging de blauwwitten al voor.
 • Er komen nog twee versies uit van Lopend Vuurtje en wel in de komende twee weken. Dus wanneer een club nog nieuws heeft en dat graag wil delen..
 • Aankondiging: op 20 juni aanstaande zal onze redactie de laatste artikelen op deze website plaatsen. Daarna is onze redactie op vakantie en heeft het inleveren van copy geen zin meer!!