Het achtste ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Op naar nummer 9. Deadline copy: dinsdag 24 oktober.

 • Op dinsdagavond 17 oktober werden de eerste wedstrijden gespeeld om de LAV Cup. Twee heerlijke wedstrijden, waarin sportiviteit en leuk voetbal echt centraal stonden. DoCoS versloeg competitiegenoot RCL met 2-1 en FC Boshuizen wees AVV Alphen met 7-2 terug.
 • Een oproep aan sponsors: u kunt uw naam verbinden aan dit grootse regionale voetbaltoernooi. Dit als hoofdsponsor of subsponsor. Vraag gerust naar de mogelijkheden via mailadres redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Ricky Philippo is per afgelopen zaterdag gestopt bij Football Factory. De doelman had al fysieke klachten, maar liep zaterdag andermaal een blessure op en geeft de pijp aan Maarten. Zonde van zo’n jonge doelman. Sterkte namens onze redactie!
 • ,,De jeugdopleiding van DoCoS is volop in ontwikkeling en scholing van het jeugdkader krijgt de volledige aandacht. Op zaterdag 11 november zal er een Coach-de-Coaches programma plaatsvinden. Tijdens de wedstrijden van de onder 11,10, 9 en 8-jeugdteams zal het “”coach-gedrag” van de coaches worden geanalyseerd en ontvangen de coaches feedback.Deze analyse volgt later zodat men tijdens de wedstrijd, ongestoord, zich met de coaching van de spelers kan bezighouden. Deze analyse is positief en opbouwend.” Alle verdere informatie op de site van de roodwitten.
 • TAVV is trots om te melden dat het sinds kort een samenwerking is aangegaan met Fysio Alphen. Doelstelling van deze samenwerking is om alle leden de mogelijkheid te bieden tot ondersteuning bij opgelopen sportblessures. Hierbij zal TAVV gebruik maken van de expertise van oud-selectiespeler Sebastiaan Vrijlandt. Sebastiaan is werkzaam als (sport)fysiotherapeut bij Fysio Alphen en nog steeds speler bij TAVV in het huidige 5e elftal. Ook werkt hij al nauw samen met vaste verzorger bij de selectie, Enrico Timmermans.
 • Vrolijk nieuws van onze nieuwe vrienden uit Ter Aar: ,,Op 4 november is het weer zover! Het jaarlijkse Oktoberfest in de kantine van TAVV! Ook dit jaar heeft de Activiteitencommissie van TAVV weer voor een mooi programma gezorgd! Muziek is uiteraard geregeld en ook aan de inwendige mens is gedacht! Erwtensoep, hamburgers en bratwursten moeten voor een goede bodem zorgen om alle pullen bier te verwerken.” De Dirndls zijn ook aanwezig, zo hopen velen.
 • De Leidse voetbalvereniging UVS kreeg dinsdag bezoek uit Amsterdam: de Ajax Kids Tour is er om kinderen een training te geven. En daar zijn ongeveer tweehonderd kinderen op afgekomen. In verschillende groepjes leerden de kinderen typisch Amsterdamse oefeningen en schijnbewegingen. En dat Ajax met professionele trainers op bezoek kwam, was best bijzonder, want de Kids Tour krijgt veel aanvragen uit het hele land. ‘Dit doen ze maar vier keer per jaar’, weet John van Duuren van UVS. Natuurlijk is er een prachtige fotoserie op de UVS-site te zien.
 • De pepernoten en chocoladeletters liggen al weken in de schappen. De eerste aankondigingen van de sinterklaasfeesten zijn op de sites van de clubs terug te vinden. Lopend Vuurtje komt met een special waarin alle festiviteiten op een rij worden gezet.
 • Op 22 november gaat VV Zwammerdam naar Heerenveen-Vitesse. Er hebben zich al 72 liefhebbers aangemeld. Een initiatief dat een doorslaand succes gaat worden.
 • Drie algemene ledenvergaderingen: Kagia op vrijdag 17 november 2017, aanvang 20.00 uur en Warmunda op maandag 6 november. FC Rijnvogels doet het op 24 november.
 • Wat was het heerlijk vorig weekend om op het veld te staan of langs de lijnen te vertoeven. Lopend Vuurtje waarschuwt alvast voor komende zondag: koud, kil, winderig en regenachtig: de herfst gaat beginnen.
 • Tijdens een extra ledenvergadering bij Roodenburg is er gebrainstormd hoe de club vitaler te krijgen. Hoe kunnen wij aan de eisen van de gemeente Leiden voldoen was het centrale vraagstuk. Ideeën werden geopperd en voorstellen gedaan. Het verslag van deze zeer zinvolle avond staat te lezen in het Laatste Nieuws van de club uit Noord.
 • ,,RTV Katwijk Sport is al decennia lang hét sportprogramma van de lokale omroep. Op zaterdag trekken allerlei verslaggevers het land in om verslag te doen van de voetbalclubs in de KRV-gemeenten. Per direct is de sportredactie op zoek naar een radioverslaggever, specifiek voor de thuis- en/of uit wedstrijden van FC Rijnvogels. Er wordt gewerkt met een rooster op basis waarvan je zelf kunt aangeven op welke data je beschikbaar bent.” De functie-eisen en alle ins en outs staan op de website van de club uit Katwijk.
 • Dat de gemeente Leiden het verbruid lijkt te hebben blijkt uit het artikel in het Leidsch Dagblad van 19 oktober waarin voorzitter Jasper van Marwijk van DoCoS zijn beklag doet. Wim Pikaar, collega voorzitter van FC Rijnland , doet dat op Facebook.
 • ,,Zaterdag 14 oktober heeft Rob Joosten van de RABO bank het eerste exemplaar van de presentatiegids 2017-2018 ontvangen. De gids werd hem overhandigd door Ton van Emmerik, voorzitter van de voetbal- en atletiekvereniging Voorschoten ’97.