Het negende ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Op naar nummer 10. Deadline copy: dinsdag 31 oktober.

 • De Leidse fracties van D’66 en Groen Links tonen zich bezorgd over mogelijke bodemverontreiniging ten gevolge van de rubber dempingslaag onder de kunstgrasvelden. De partijen zijn bang dat het grondwater verontreinigd wordt en vragen de gemeente te onderzoeken of de dempingslagen ook bij Leidse voetbalvelden voorkomen en wat de risico’s zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
 • Na Allard Lindhout (scheidsrechter), Joey Waleveld (assistent-scheidsrechter) en Bas Annegarn (assistent-scheidsrechter) is nu ook Stefan de Groot actief in het betaalde voetbal als scheidsrechter vanuit de regio Leiden. De 24-jarige grensrechter stond afgelopen vrijdag voor het eerst langs de lijn in de Jupiler League bij de wedstrijd Jong AZ-FC Emmen. De Leidse afdeling van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS), waar De Groot lid is, laat aan Sleutelstad FM weten trots te zijn.
 • Football Factory onderging kort geleden een forse aderlating: keeper Rick Philippo besloot na wéér een blessure te stoppen met voetbal. Komend van FC Rijnland zaterdag had hij besloten nog een keer zijn ziel en zaligheid te geven voor het voetbal en dit keer voor de Leidse studentenclub. Niet alleen zijn kwaliteiten als keeper werden zeer gewaardeerd, maar ook zijn coachende vaardigheden en zijn inzet voor de club. Namens iedereen van Football Factory wil aanvoerder Gregory Limon zijn dank uitspreken voor alles wat Rick voor de club betekend heeft.
 • FC Rijnvogels: ,,Op vrijdag 17 november houden wij weer onze traditionele jaarlijkse Jaarveiling. Het is al jarenlang een gezellige maar vooral succesvolle avond voor de vereniging. Deze avond levert een belangrijke bijdrage voor het financieel gezond houden van de club. Er moeten altijd investeringen worden gedaan in materialen, onderhoud en ook de huur- en energiekosten hakken er jaarlijks flink in. Een greep uit de kavels: Een rondvlucht van Lelystad naar Ameland, een diner in Hotel Beluga in Maastricht, een bon voor 25 autowasbeurten, Boretti Carbone Outdoor Kitchen, 2 VIP kaarten Max Verstappendag of DTM race op Zandvoort etc.”
 • Vanaf vrijdag 27 oktober start voetbalacademie Play2Improve de techniekschool voor O8 t/m O13-pupillen bij Voorschoten ’97. Door het aanbieden van de techniekschool biedt Voorschoten ’97, in samenwerking met Play2Improve, leden de kans om extra aandacht te krijgen bij het verbeteren van de techniek en meer te trainen. Alle nodige informatie vanzelfsprekend op de site van de club.
 • ,,Vijftigplussers voor wie een normale voetbalwedstrijd er niet meer in zit, kunnen zich bij de Leidse voetbalvereniging Roodenburg aanmelden voor wandelvoetbal. Vanaf augustus is het nieuwe fenomeen bij de club te beoefenen. Bij ‘Walking Footbal’ mag er niet worden gerend. Ook is lichamelijk contact niet toegestaan en er zijn geen keepers. In competitie of toernooiverband word er 4 tegen 4 of 6 tegen 6 gespeeld op kleine veldjes. De doeltjes zijn ….” Zijn wat? Dat is terug te vinden op de site van de blauwzwarten. Het fenomeen lijkt aan te slaan en volkomen terecht. Ook de wat ouderen gaan graag nog eens de wei in en dat niet alleen: de stoere mannentaal in de kleedkamer en het biertje na afloop zijn zo weer binnen handbereik.
 • ASC pakt uit in de nieuwe kantine met een wel heel bijzondere party: ,,Op vrijdag 10 november wordt het ASC clubhuis omgetoverd tot een heus restaurant. Op deze bijzondere avond waan je je al snel in Portugese sferen. De muziek, het eten en de drank, alles zal Portugal ademen!
  Natuurlijk is dit thema niet zonder reden gekozen. Voor de selectie is deze avond een opmaat naar het traditionele trainingskamp in januari, ditmaal met bestemming Lissabon. De selectie zal er alles aan doen om er een geweldige avond van te maken!” Het belooft een fantastische avond te worden. Het zal niet het laatste evenement worden wat daar georganiseerd wordt vertelt ons gevoel ons.
 • SJZ: ,,Zet alvast in uw agenda, dinsdag 12 december 2017 verwachten wij u allen op de Algemene Ledenvergadering. De agenda volgt.” Bent u niet in de gelegenheid geweest een ALV te volgen? Op de website van uw favoriete club staat natuurlijk een verslag.
 • De leden van UDO en Oegstgeest zullen zaterdag 28 oktober kiezen voor de nieuwe naam van de fusieclub. Spannend!
 • VV Zwammerdam heeft wat te vieren zaterdag: een nieuw sponsorbord wordt onthuld en na afloop van de wedstrijd tegen LSVV’70 zal het rad van avontuur draaien. De opbrengst komt ten goede van het jeugdkamp.
 • LSVV’70 staat bekend om de grappen en grollen op hun site en via Twitter. Dit keer een hilarisch filmpje met nieuws over Jong LSVV. Verwacht mag wel worden dat Noord-Korea alle diplomatieke banden met de studentenclub zal verbreken.