Het 42ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de eenentwintigste en LAATSTE van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? De informatie kon u tot en met vandaag doorsturen. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard.

 • FC Rijnvogels: ,,Het hoofdstuk van het seizoen 2016/2017 is nog maar net gesloten of de voorbereiding op een nieuwe jaargang zijn alweer gestart. FC Rijnvogels zal de voorbereidingen op de terugkeer in de hoofdklasse starten op zaterdag 24 juni. Net als voorgaande jaren wordt er in twee delen toegewerkt naar de competitiestart.” Op de site een overzicht van wanneer er getraind wordt, de nu bekende oefenwedstrijden enzovoorts.
 • Ook bij de club uit Katwijk verschijnt er aan het begin van het seizoen een prachtige gids met foto’s van de verschillende teams. Vandaar deze oproep op de site van Rijnvogels: ,,Hieronder de planning voor teams welke op de foto gaan voor de presentatiegids. Alle spelers moeten in wedstrijdtenue en trainers in trainingspak.”  Dat betekent nog even snel een kappertje scoren!
 • ,,Voorschoten 97 professionaliseert haar medische begeleiding en breidt de samenwerking met Paulides + Partners Fysiotherapeuten verder uit. Naast het al bestaande inloopspreekuur voor de jeugd zullen we voor de zaterdag selectie de mogelijkheden om te herstellen en te revalideren op een professionele manier gestalte gaan geven.”
 • DoCoS:  De komende periode zal de kantine en het sportpark voor de zomer gesloten zijn.
 • Slechts in uitzonderingen zal de kantine nog open zijn voor een aantal vergaderingen, maar de trainingen zijn per vandaag gestopt. Vanaf maandag 14 augustus kan er weer getraind gaan worden.” Zo heeft elke club zo zijn eigen regeling voor wat betreft de zomerstop. Check alle gegevens op de site van uw favoriete club.
 • Een mooie fotoserie op de website van DoCoS: ,,De vier kampioenselftallen, de top-3 van de Brevinibokaal Jeugd, de top-3 van de Brevini Cup Senioren, de periodewinnaars en drie vrijwilligers zijn zaterdag gehuldigd tijdens het jaarlijkse DoCoS-huldigingsfeest. De meeste aandacht ging uit naar …..”
 • RCL zet de vrijwilligers in het zonnetje: : Het voetbalseizoen is ten einde. Een succesvol seizoen met veel extra activiteiten. We hadden dit niet kunnen doen zonder onze vrijwilligers. Als bestuur zijn wij trots op de vele mensen die binnen de vereniging actief zijn. Zonder  deze mensen kan de vereniging niet functioneren! Daarom nodigen wij alle vrijwilligers uit op …” Wie daarvoor in aanmerking komen en wanneer het evenement plaatsvindt is op de site te lezen.
 • Nog meer nieuws van de club uit Leiderdorp: ,,De RCL pupillen starten vanaf september 2017 met nieuwe wedstrijdvormen. Kinderen van zeven tot twaalf jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes en in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen en meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Voor RCL betekent deze verandering dat wij een aanvulling op onze bestaande materialen nodig hebben. Daarom hebben we jou hulp nodig! Doe mee & doneer aan onze crowdfunding actie!
 • Voorafgaand aan het Event van LAV is er bij Valken’68 komende zaterdag een schitterend en aantrekkelijk jeugdtoernooi, het zogenaamde ZieZoo D-top toernooi. Een reden temeer om de dag in Valkenburg door te brengen.
 • Op 1 juli speelt Lugdunum een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag met onder meer Alfons Groenendijk en Randy Wolters. Er wordt steeds meer bekend over het programma er omheen en welke (Leidse) artiesten acte de presence gaan geven. Wie er echt bij wil horen koopt natuurlijk een V.I.P. pakket. Wat je daar allemaal voor krijgt is op de site van de groenwitten te lezen.
 • ASC is de oudste club uit de regio en dat geeft bepaalde voorrechten: ,,Op ‘Het Kasteel’ van Sparta begon op 10 juni 2017 een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van ASC uit Oegstgeest. Besloten werd dat de in 1892 opgerichte voetbalclub als 14de – en in principe laatste – wordt toegelaten tot de zogenoemde ‘Klassieke Veteranen Competitie’. Op het nieuwe Sportpark Overveer zal het Klassieke Veteranenteam van ASC vanaf september eerste, tweede én derde helften gaan spelen met clubs als Ajax, Sparta en de Haagse clubs HVV, HBS en Quick.”
 • Het linkerrijtje, handhaven, een periodetitel; de eerste verwachtingen voor het nieuwe seizoen worden voorzichtig uitgesproken. Uiteraard zal leidenamateurvoetbal trainers en spelers graag uitgebreid laten voorbeschouwen aan de vooravond van het nieuwe voetbaljaar. Maar daar zijn wel sponsoren en vrienden voor nodig…Daarover binnenkort meer!!!