Het 39ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de achttiende van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 30 mei voor 18 uur!

  • Vrijdag barsten de familiedagen bij FC Rijnvogels los: een voetbalquiz, voetgolf, BBQ, een feestavond en nog veel meer. Voor iedereen is er wel wat. Het weer werkt ook nog eens volop mee!
  • Een belangrijke schakel in de vereniging die Voorschoten’97 heet is de club van honderd. In een artikel met de nodige foto’s blikt men terug op het afgelopen seizoen: ,,Het seizoen 2016 – 2017 loopt ten einde, een reden om voor de commissieleden van de club van 100 terug te kijken op het afgelopen seizoen. De Club van 100 heeft zich tot doel gesteld gelden in te zamelen en deze volledig aan te wenden voor het realiseren van activiteiten en projecten die een meerwaarde hebben voor de vereniging Voorschoten ’97 etc.”
  • UVS: ,, Deze zomervakantie is de eerste editie van de Play2Improve-voetbaldagen bij UVS. Van dinsdag 15 tot donderdag 17 augustus krijg jij de mogelijkheid om jezelf een echte profvoetballer te voelen. In je eigen Play2Improve trainingstenue zul je leren kappen en draaien als Messi, schieten als Ronaldo en verdedigen als Thiago Silva. Het voetbalkamp zal in het teken staan van professionele techniektraining; functionele techniek, tactiek en plezier staan centraal!” Spelers van 7 tot 14 jaar kunnen hieraan deelnemen.” Veel meer info natuurlijk op de site van de blauwwitten. Wat een prachtkans voor de jeugd van Uit Vriendschap Saam.
  • De eerste toernooien zijn al achter de rug en natuurlijk wordt er op de diverse clubsites volop met foto’s en verslagen teruggeblikt. Ook de komende toernooien en andere evenementen vragen om aandacht. Voor sommigen misschien wel de leukste tijd van het jaar!
  • Ook worden er links en rechts nog kampioenen gehuldigd. Bij VV Oegstgeest bijvoorbeeld: ,,Na het kampioenschap vorige week, heeft Vrouwen 1 nu ook de KNVB-beker veroverd! Na een 1 – 1 eindstand tegen de VR2 van ARC werd de strafschoppenserie met 4-1 gewonnen…”
  • Oud tegen jong, stram tegen soepelheid, spaarzaam grijs tegen  volle haardossen bij Meerburg deze zomer: ,, Ouders die tegen hun kinderen voetballen (EFGM), dat is in het kort de Meerburg familiedag. Op 24 juni is het weer zover. Altijd leuk om eindelijk te laten zien dat u beter kunt voetballen.”
  • Bij ASC worden de woorden “laatste keer’ met regelmaat gebezigd. Zo ook nu: ,,De organisatie van de laatste Onderlinge in stadion de Kempenaer kan u met gepaste trots mededelen dat wederom een aantal grote namen acte de presence zullen geven! Grote namen zoals de Kamelen, Teitloos, Team Bol en de Kadavers. De teller staat inmiddels op 14 teams en dan te bedenken dat het 4e en vets 3 nog midden in hun selectieproces zitten. Gelukkig kunnen er nog ballen bij in de loting-pot!. Wat moet je doen? Formeer een team, verzin een naam en wijs een aanvoerder aan. De aanvoerder regelt de inschrijving” Hoe? Op de site van de club uit Oegstgeest.
  • SJZ: ,,Tijdens een goed bezochte vrijwilligersbijeenkomst is Nadr Outeian, vooral bekend als “Uti” verkozen tot vrijwilliger van het jaar. Uti is trainer, leider, scheidsrechter en sinds enige tijd ook sponsor van onze club. Namens het bestuur van SJZ feliciteren wij Uti van harte met zijn, zeer terechte, uitverkiezing.
  • Warmunda ontsnapte door een beslissing van de KNVB aan een nacompetitie. Er is meer positief nieuws in Warmond: ,,Voor het tweede achtereenvolgende jaar is promotie een feit. Na vorig jaar kampioen te zijn geworden en dus promotie naar de derde klasse werd er dit seizoen promotie afgedwongen via nacompetitie. Hierdoor zal Warmunda 2 aankomend seizoen uitkomen in de reserve tweede klasse. Spelers en staf gefeliciteerd.”
  • Aanstaande zaterdag 27 mei is het precies 90 jaar geleden dat Roodenburg werd opgericht. Zaterdag is ook de dag van de reünie voor (oud-)leden, (oud-)vrijwilligers en zij die nu nog of ooit wat betekend hebben voor de roemruchte club uit Noord. Voorafgaand speelt het Gouden Elftal. Een perfecte gelegenheid om naar het terrein te gaan om de helden van vroeger nog eenmaal te aanschouwen.