Ook dit jaar zal er wekelijks een Krakerrr van de Week worden gekozen. Dat kan gaan om ploegen die om de koppositie spelen, een degradatieduel uitvechten of er staat een onvervalste derby voor de deur. En zo zijn er nog wel een aantal redenen te bedenken om te kiezen voor een speciale wedstrijd. Alle clubs gaan wekelijks mee in de voorbeschouwing en daarnaast komt een club dus in aanmerking voor extra aandacht middels deze bijdrage. Deze week is de keuze gevallen op een ontmoeting in de tweede klasse zaterdag. TAVV ontvangt zaterdag Voorschoten’97. Onze redactie polste de stemming in Ter Aar en Voorschoten.

In de tweede klasse C van het zaterdagvoetbal hebben TAVV en het gedegradeerde Voorschoten’97 hun draai nog niet gevonden. Gevolg is dat beide teams in het onderste gedeelte van de ranglijst bivakkeren. Komend weekend ontmoeten de twee formaties elkaar op sportpark Aardam-West. TAVV-captain Lars van der Pijl en Jordy Manuputty (V’97) hopen op een ommekeer.

Afgelopen zaterdag leek TAVV op weg naar de eerste competitiezege, maar in de toegevoegde tijd kwam het bezoekende Die Haghe alsnog op gelijke hoogte (1-1). Van der Pijl was daar niet bij: ,,Ik ben op vakantie geweest in Italië. Normaal gesproken ga ik er tijdens het seizoen geen week tussenuit, maar door privéomstandigheden was het er eerder niet van gekomen. En omdat ik per 1 november van baan wissel was dit nog even het juiste moment. Ik ga aan de slag als belastingadviseur bij EY in Amsterdam. Vroeger heette het Ernst & Young. Het is een dienstverlenend bedrijf op het gebied van accountancy, belasting- en bedrijfsadvies.”

In de eerste drie wedstrijden was de met vriendin Sophie in Ter Aar woonachtige Van der Pijl wel van de partij: ,,Het is tot nu toe niet geworden wat we ervan verwachtten. De laatste jaren haalden we een plek in de nacompetitie en dat is ook nu weer het streven. Maar we zijn overgegaan van West 1 naar West 2 en we wisten wel dat het een stuk lastiger zou worden. Je hebt meer sterkere tegenstanders. Dat is ook gebleken. We startten tegen Lugdunum en zij waren toen gewoon beter. Die ploeg heeft het blijkbaar prima voor elkaar, gezien de overige resultaten. We verloren met 4-1. Daarna speelden we tegen een paar goede teams. In die wedstrijden waren we aan elkaar gewaagd en speelden we gelijk. Probleem is dat we moeite hebben met scoren. We zitten even in de hoek waar de klappen vallen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we toch voor een periodetitel moeten gaan. In mijn ogen hebben we op dit moment kwalitatief het beste team ooit bij TAVV. En dat komt mede door de komst van Youri Looyestijn en Mike Slottje, die allebei ervaring hebben op hoger niveau.”

,,Naast het feit dat we best aardig kunnen voetballen is teamgeest onze kracht”, vervolgt Van der Pijl. ,,We kennen elkaar allemaal al zo lang. En als er eens een speler van buitenaf bijkomt is vooraf bekeken of hij qua persoonlijkheid bij de groep past. Onze oudste speler is Kevin van Wijk. Die is 28 en de jongste is Nick Straver van 21. In wezen zijn we een veredeld vriendenteam. We gaan echt voor elkaar door het vuur. Wel is het zo dat we steeds echt de schouders eronder moeten zetten: elke wedstrijd vol gas geven en niet op 80 procent. Ook tegen de nummer laatst full focus, anders verliezen we. Dat gebeurde nogal eens en dat gaan we nu dus zeker niet meer doen.”

Van der Pijl, die de afgelopen jaren tweemaal tot speler van het seizoen werd verkozen bij LAV, speelt laatste man in de equipe van trainer Niels Slottje: ,,Ik ben geen slager achterin, niet een type Jaap Stam. Ik ben – zeg maar – een voetballende verdediger. Ik heb liefst de bal aan de voet en bouw graag op. Daarnaast ben ik als aanvoerder ook veel met de organisatie bezig.”

In een ver verleden maakte de 27-jarige Van der Pijl een uitstapje naar Alphense Boys, maar nu koestert hij andere ambities. ,,Toen ik in het eerste elftal kwam, speelden we in de vierde klasse. Inmiddels zijn we de afgelopen jaren al een paar keer via de nacompetitie dichtbij de eerste klasse geweest. Stiekem hoop ik dat het voor een dorpsclub als de onze mogelijk is om de stap naar die klasse te maken. En dan uitkomen tegen onze buurman: het “grote” ARC. Ik zou dat als TAVV-man prachtig vinden. Maar goed, eerst maar eens zien dat we gaan winnen. Vorig seizoen oefenden we tegen Voorschoten’97. Die wedstrijd werd na enig tumult gestaakt. We stonden toen met 1-0 achter. Het is een ploeg met kwaliteiten. Zij hebben nu net als wij de punten hard nodig. Ik denk dat het een zware pot voor ons wordt, maar we kunnen zeker resultaat halen”, aldus Van der Pijl.

Opponent Voorschoten’97 is nog altijd puntloos, al was de equipe van trainer André Lourens eind september dichtbij een eerste overwinning. De groengelen leidden halverwege de ontmoeting met SVC’08 met 2-0, waarna er door een blessure van de arbiter geen tweede helft volgde. ,,Dat was de tweede wedstrijd van het seizoen. De week ervoor waren we de competitie slecht begonnen tegen Die Haghe. En dat terwijl het in de voorbereiding en in de bekerduels zo lekker liep. Tegen SVC’08 speelden we best goed en hadden we de pech dat er gestaakt werd. Als we toen de drie punten hadden binnengehaald zouden we ook anders aan de volgende wedstrijd zijn begonnen: met meer vertrouwen. Nu kwam er meer druk op te staan. Bij Honselersdijk verloren we dan ook. Vraag me niet hoe. En afgelopen zaterdag bleek Valken’68 wel over een heel goed elftal te beschikken”, vertelt de 22-jarige Manuputty.

Zijn team moest tegen de Valkenburgers door een rode kaart voor doelman Stefan van der Niet al na een halfuur met tien man verder en ging vervolgens op sportpark Adegeest met flinke cijfers (1-6) onderuit: ,,Op de een of andere manier komt er bij ons nog niet uit wat erin zit. Na de degradatie dachten we toch zeker bovenin mee te kunnen draaien. In vergelijking met vorig jaar zijn er maar drie spelers weg. De rest is gebleven. We hebben redelijk wat kwaliteit met veel echt voetballende jongens, dus spelers met een goede techniek. We houden ook van combinatievoetbal. Feit is wel dat we in fysiek opzicht soms tekort komen. Dat bleek bijvoorbeeld ook tegen Valken, toen we in de lucht geklopt werden en zo vier kopgoals tegen kregen. Al met al wisten we dat een kampioenschap erg lastig zou worden. Het is een klasse met sterke ploegen als RCL en Valken’68. Maar we wilden wel voor een periodetitel gaan en zo de nacompetitie halen. En dan maar kijken. Nou ja, we moeten eerst maar eens zien punten te gaan halen.”

Net als Van der Pijl is Manuputty centraal in de defensie geposteerd. ,,Ik heb altijd op het middenveld gespeeld. Ik vind dat mijn kwaliteiten daar ook beter tot hun recht komen, zoals het aangaan van een één-tweetje, het doorbewegen en mijn lichtvoetigheid. Ik ben ook graag aan de bal en beschik over een aardige techniek. Maar door personele problemen stelt de trainer mij nu als centrale verdediger op. Op die positie heb ik vorig seizoen al een paar keer gestaan en dat ging naar behoren. De degradatie heb ik trouwens niet meegemaakt. Van half maart tot eind juli heb ik een reis door Azië gemaakt. Ik heb toen heel veel gezien en bewaar er mooie herinneringen aan”, meent de linkspoot.

Om voor zijn ploeg in actie te kunnen komen reist Manuputty een paar keer in de week heen en weer tussen Rotterdam en Voorschoten. ,,Ik woon tegenwoordig in Rotterdam. Ik heb mijn bachelorsopleiding bedrijfskunde afgerond en doe nu aan de Erasmus Universiteit de master Accounting and Finance. Na mijn studie wil ik op de financiële markt aan de slag. Nu kom ik dus twee keer doordeweeks naar de club voor de trainingen en in het weekend blijf ik dan bij mijn ouders in Oegstgeest”, legt hij uit.

Eerder reisde Manuputty wekelijks een aantal keren naar Noordwijk. ,,Drie jaar heb ik bij Noordwijk gespeeld. Ik zat op het laatst dicht tegen het eerste aan, maar het is er door de concurrentie erg moeilijk om door te breken. Toen heb ik toch maar besloten om me bij het in de eerste klasse uitkomende Voorschoten aan te melden. Jammer dat we nu een klasse lager spelen. Ik wil sowieso zo snel mogelijk met de club hogerop. Dus wordt het hoog tijd om te gaan winnen. Het liefst komende zaterdag al, tegen TAVV. We hebben vorig jaar tegen ze geoefend, maar daar weet ik niet veel meer van”, besluit Manuputty.