De KNVB heeft in haar onmetelijke wijsheid deze  week een paar beslissingen genomen waar op zijn minst een paar vraagtekens bij gezet kunnen worden. Zo moeten (of  mogen?) RCL en Oegstgeest alsnog een wedstrijd spelen om promotie af te dwingen. De clubs wisten niet beter of het seizoen was afgelopen en een stapje hogerop was minstens voor een jaar uitgesteld. Het blijkt toch allemaal anders.

Door het wegvallen van Haaglandia/Winston is er een plaats vrijgekomen in de eerste klasse en daardoor kunnen ook in de klassen daaronder nog plaatsen worden ingenomen. De club uit Rijswijk ging failliet en werd volgens een officieel bericht op 24 augustus uit de competitie genomen. Ruim de tijd om te anticiperen lijkt het, maar de voetbalbond kwam pas deze week met het besluit om de opengevallen plek alsnog op te vullen. RCL (en ook tegenstander Nieuwenhoorn waren gestopt met trainen, spelers en begeleiders zijn op vakantie, maar moeten alsnog aan de bak. RCL redde het op doelsaldo in de reguliere nacompetitie niet tegen ARC. Nieuwenhoorn, dat eerst Valken’68 tweemaal opzij had gezet, verloor in de volgende ronde thuis met maar liefst met 0-4 van DCV. En dat was weer de club die in de tweede klasse D slechts een vijfde plek had behaald.

Omdat de return in 0-0 eindigde promoveerde DCV en bleef Nieuwerhoorn in de tweede klasse. Dacht men. Gezien de voorgeschiedenis en het onduidelijk is met welke spelers de ploegen aan kunnen treden is een voorspelling een hopeloze zaak. Het is echter een kans die de verenigingen niet mogen laten lopen. Zaterdag wordt er gespeeld bij Leonidas op neutraal terrein. Maar de datum is op dinsdagavond opeens ook al niet meer zeker..

Linschoten eindigde in de onderste regionen van de derde klasse A en moest met Kamerik en Blauw Zwart uitmaken wie volgend seizoen in de derde klasse zou starten. Blauw Zwart trok aan het langste eind en dientengevolge zakte Linschoten naar de kelder van het amateurvoetbal. Dat was de gedachte tot maandag jongstleden tenminste. Oegstgeest beleefde een wel heel bitter einde van de nacompetitie. De ploeg dacht met 2-5 te winnen bij Quick Steps en zo te promoveren naar de derde klasse. In de allerlaatste seconden scoorden de Hagenaars via een lucky goal en moesten penalty’s de beslissing brengen. Quick Steps won en het werd een zeer trieste terugreis voor de Oegstgeestenaren.

Over en uit, een verloren seizoen was de overtuiging van de roodgelen. Maar zie, al het mooie is toch weer mogelijk en uitgerekend tegen Linschoten. In het seizoen 2015-2016 stonden de twee ploegen ook al tegen elkaar in een finale. Oegstgeest speelde toen in de derde klasse, Linschoten in de vierde. Oegstgeest dacht de opponent beentje te lichten, maar Linschoten scoorde in de hectische slotfase en Oegstgeest was de geslagen ploeg. Dit schreeuwt bij alles wat Oegstgeest is natuurlijk om revanche. De mannen van Huig-Jan Heeringa kunnen er zaterdag nog steeds een geslaagd seizoen van maken. Aan inzet en motivatie zal het niet ontbreken. Maar wie er kunnen spelen..?