Deze wedstrijdverslagen zijn onderdeel van de verkiezing van de Beste Beschrijver Amateurvoetbal. Vind jij dat een van de drie verslaggevers de enige echte Broodje Bal Award moet winnen? Stem dan via deze link op de website van Voetbalmagazine Staantribune!

Op basis van de vele inzendingen voor Beste Beschrijver Amateurvoetbal (#BBA) heeft Leiden Amateurvoetbal een Top 3 gekozen die doorgaat naar de Regionale Playoffs. Hun ingezonden verslagen worden nu op Leiden Amateurvoetbal gepubliceerd, waarna onze lezers via de website van Staantribune kunnen bepalen welk verslag het beste is en wie als afgevaardigde van Leiden Amateurvoetbal naar de landelijke finaleronde gaat.

De Top 3 van Leiden Amateurvoetbal:

– André van der Voort
– Gerard Bol
– Niek de Vlieger

Hoe kan je stemmen?
Stem hier op  http://staantribune.nl/bba voor het wedstrijdverslag van als Beste Beschrijver Amateurvoetbal.
Klik daar dan de link ‘Leiden amateurvoetbal’ aan.
Je ziet daar de drie regionale bijdragen van L.A.V. Stemmen kan nog tot en met 18 april!
Hoe gaat het verder?
De winnaar van Leiden Amateur Voetbal gaat in het weekend van 22- 23 april een wedstrijd bezoeken om daar een verslag van te maken en aan te leveren voor de landelijke finale. Op de finaledag zaterdag 27 mei wordt op ‘Het Kasteel’ de landelijke winnaar bekend gemaakt.

De drie kanshebbers:

1.Koudekerk-Zwammerdam (1 april 2017, André van der Voort)

Het op de tweede plaats staande Koudekerk ontving in eigen huis het in de middenmoot bivakkerende Zwammerdam. Beide teams zijn slecht uit de winterstop gekomen, getuige het geringe aantal punten dat zij in de laatste zeven wedstrijden bij elkaar sprokkelden: Zeven om zes. “Angstgegner” Zwammerdam won de laatste confrontatie tussen beide ploegen met 3-1 door onder meer doelpunten van Toine Kremer en Kenny Blanken (2x) maar deze twee spelers begonnen niet in de basiself van trainer Rob de Lange.

Koudekerk zette vanaf het begin direct de toon door al binnen een minuut een hoekschop af te dwingen. Deze leverde vooralsnog niets op, maar het liet wel direct zien dat zij het initiatief in de beginfase grepen. De tweede hoekschop en dat binnen vijf minuten leverde een eerste mogelijkheid op voor De Schepper, maar zijn volley verdween naast de palen.

Na een kwartier kroop Zwammerdam wat meer uit de schulp en dat leverde direct twee kansen op. Kevin Bergshoeff schoot in kansrijke positie over het doel van Kneulman na een mooie actie van Van der Neut en even later stuitte Koen Woudenberg op de doelman. Koudekerk kreeg middels wat spelhervattingen enkele mogelijkheden, maar dat oogde niet al te gevaarlijk. Het felle begin van de thuisploeg ebde wat weg, waardoor de Dammenaren beter in de wedstrijd kwamen. Vlak voor rust beloonde het zichzelf voor de niet aflatende werklust. Een aanval over de rechterkant via Van Dorp, Van Delft en Woudenberg werd afgerond door de geheel vrijstaande Justin Bons: 0-1.

In de tweede helft zag men hetzelfde spelbeeld als dat van het laatste half uur van de eerste helft. Manmoedig trok Koudekerk ten strijde, maar Zwammerdam stond onder leiding van Van Valen defensief zeer sterk. Het was dan ook de groen-witte brigade die de eerste tik na rust in de eenenvijftigste minuut uitdeelde. Een inworp aan de rechterkant belandde bij Schmand die de één-twee met Van Delft zocht en vond. Opnieuw was Bons het eindstation van deze prachtige combinatie: 0-2.

Trainer Redel reageerde namens Koudekerk vanaf de bank met twee wissels en dat bracht Damme voor even aan het wankelen. Drie hachelijke momenten voor het doel leidden echter niet tot het gewenste resultaat. Verder dan een gekraakt schot van Slottje, een kopbal van de mee naar voren gekomen centrale verdediger Blijleven en een achterwaartse kopbal van De Groot kwamen de Koudekerkers niet. Sterker nog: De counters van Zwammerdam waren veel gevaarlijker. Woudenberg, Van Delft, Bergshoeff en ook Bons wisten de trekker niet definitief over te halen, niet in de laatste plaats door doelman Kneulman. Hij werd dan ook niet voor niets uitgeroepen tot “Man-Of-The-Match” van Koudekerk.

Trainer De Lange kon het zich permitteren om “zijn” Man Of The Match Justin Bons naar de kant te halen en ook zijn overige twee wisselmogelijkheden te benutten. Het slotoffensief van Koudekerk was er eentje van een tandeloze tijger, waardoor Zwammerdam gemakkelijker als dat men vooraf dacht de drie punten mee naar huis kon nemen en hiermee nog volop meedoet in de strijd om de derde periode. Al blijft het daarin afhankelijk van CVC Reeuwijk en Schoonhoven.

2. Leidsche Boys – Roodenburg, een knotsgekke wedstrijd en uitslag (Gerard Bol)

Vierde klasse A (zondag) –  Met de wedstrijd Leidsche Boys – Roodenburg is er weer een  pot voetbal toegevoegd aan mijn persoonlijke lijstje van historische voetbalwedstrijden: Ajax – Liverpool van 7 december 1966 in de mist (5-1), Heerenveen – Ajax van 7 mei 1950 (6-5) en de Champions Leaguefinale Manchester United – Bayern München van 26 mei 1999 die in de blessuretijd werd beslist (2-1). In de kelder van deze vierde klasse werd deze onvervalste Leidse derby op een zonovergoten sportpark De Vliet voor een vijftig enthousiast meelevende supporters op echt gras gespeeld. Een 0-3 voor Roodenburg na veertien speelminuten werd een 4-3 ruststand en uiteindelijk na ruim negentig zeer boeiende speelminuten een 6-6 eindstand.

Veel schoten beide ploegen niet op met dit gelijke spel want Leidsche Boys bleef dertiende met twee uit zes (11-22) en Roodenburg twaalfde met vier uit zeven (17-46). Maar beide ploegen hadden de minder positieve afloop van de wedstrijden een week eerder geheel kunnen wegpoetsen, dit tot genoegen van de beide trainers. Het was in alles ook een echte derby want het was vooraf al een ontmoeting en begroeting van vele bekenden. Met de bekende Leidse humor langs de lijn werden de piketpaaltjes alweer geslagen.

De supporters gingen er eens goed voor staan langs het veld, waar het gras aardig aan de hoge kant was. Was dat in opdracht van trainer Jan Wansink van de thuisploeg zo gelaten omdat Roodenburg meestal technisch tikkend verzorgd voetbal wil spelen? Of was de gemeente qua onderhoud in gebreke gebleven? Dat betrof ook het ontbreken van de belijning voor de coachvakken bij de dug-outs. Misschien is de ‘blik veldverf’ bij de gemeente Leiden verdwenen, want nu konden de coaches ook hun eigen fysieke en verbale meters langs de lijn uitgebreid maken.

Het wordt een traditie in de verslaggeving, maar ook deze wedstrijd begon weer later dan 14.30 uur, en dan ontbrak er nog wel de pupil van de week die normaliter solerend alle tegenstanders van de uitploeg al passeert. Maar na het eerste fluitsignaal van de correct en strak leidende scheidsrechter Essaghir introduceerde Roodenburg het eigen ‘Leidse kwartiertje’. Want na twee minuten kon Leidsche Boys-doelman Kirac de bal al uit het net halen door een strak schot van Mohammed Bouchnafa in de linkerhoek na een fluwelen voorzet van Bilal Laijou, 0-1. Elf minuten later was het de 42-jarige aanvoerder Abdellah Dahmani, de Emil Zatopek van Leiden wat een conditie en loopvermogen heeft die man, die een prachtige steekpass van de jonge centrale verdediger Aziz Mouchih in dezelfde hoek deponeerde, 0-2. Koud één minuut later maakte Mohammed Maatoug het Roodenburg-feestje compleet met zijn treffer, 0-3.

Wansink van Leidsche Boys: ,,Deze trainer wilde vandaag achterin één op één spelen om meer mankracht naar voren in te kunnen zetten om zo vroegtijdig druk te kunnen zetten. Maar je zag het resultaat. We hebben het dus weer snel omgezet.” Was de thuisploeg dat eerste kwartier dan helemaal onzichtbaar? Een schot van Mustafa Amghar ging net over de lat en Trogillio Pinas wist een heerlijke vrije trap van de ervaren aanvoerder Raymond van Es net niet binnen te tikken achter Matin Harky, de Roodenburg-doelman. ,,We gaan Europa in”, werd er direct door een Leidse jonge supporter van de blauwzwarten ingezet met een duidelijke Leidse tongval.

Of het die zangregel was die de roodwitten van de thuisploeg prikkelde of de aanpassingen van trainer Wansink, er ontstond opeens een hele andere wedstrijd. In de achttiende minuut werd Amghar de diepte ingestuurd, duidelijk geen buitenspel wat deze keer goed werd gezien door de Roodenburg-grensrechter die even niet stond te bellen met ook de vlag in de hand, en hij trof simpel het doel, 1-3. Wansink moest al snel wisselen en zo kwam de lange en kopsterke Ricardo Heruer de geblesseerde Sasha Yazdi in de 25e minuut al vervangen. En één minuut later liet Van Es met een messcherpe vrije trap bij ieder met roodwit bloed in de aderen de armen verticaal gestrekt gaan, 2-3. Wat Roodenburg-trainer Nouri Essaoui ook riep, het leek net alsof zijn jongens er niet in geloofden. Het was alsof ze met de 0-3 al de jacuzzi in de kleedkamer wilden opzoeken. Het zou toch niet weer de herhaling van vorige week tegen Altior worden, een 1-1 rust- en een 1-8 eindstand?

Centrumspits Pinas van de roodwitten had in de 30e minuut geen enkel gevoel van medelijden bij het gevoelsleven van zijn Leidse tegenstanders want op een wederom schitterende dieptepass wist hij alleen op de doelman aflopend de bal in het net te deponeren, 3-3. Elke lange bal van Leidsche Boys ging als een mes door de Roodenburgse boter heen en zorgde voor veel gevaar. Het vreemde was dat deze uitploeg na het technisch verzorgde combinatievoetbal van het eerste kwartier, met drie treffers tot gevolg, ook de lange bal ging hanteren. Maar daar had de kopsterke defensie van Leidsche Boys elke keer wel het antwoord op.

Het is dat de nummer veertien van sportpark De Vliet, Patrick Derogee, twee keer een dot van een kans mistte, anders werd het wel triest voor de gasten. We zagen voorzitter Raymond Keur van Roodenburg meer en meer meters maken langs het hek om zijn jonge jongens aan te moedigen en te blijven motiveren. In de 38e minuut was er geel voor ‘praten’ voor de Roodenburg-spits Hicham Rahmaoui. De topscorer met vijf van de elf gescoorde doelpunten zat dan ook totaal niet in de wedstrijd. Pinas zat dat duidelijk wel want één minuut later maakte hij in de zestien een passeerbeweging die zoveel paniek veroorzaakte dat hij alleen maar onreglementair gestuit kon worden. De terechte strafschop, prima beoordeeld door scheidsrechter Essaghir, werd koel benut door Ricardo van der Reijden die op het veld veelvuldig met zijn artiestennaam werd aangeroepen, 4-3.

Dat was ook de ruststand en was er voor beide trainers meer dan voldoende stof om met het magnetisch bord in de kleedkamer de spelsituaties uit te leggen en nieuwe strijdplannen te smeden voor een zeker weer pakkende tweede helft. Voorzitter Keur van Roodenburg: ,,We hebben dit seizoen geen A-team meer want met dertien jongens is de basis te smal om te gaan starten. Maar ik zie ook dat om allerlei redenen in Leiden nu enkele A-teams van andere verenigingen zijn teruggetrokken uit de competitie waardoor die jongens nu niet kunnen voetballen. En wat dan? Daarom hebben we onze A-junioren in de selectie opgenomen en spelen ze mee. Want wie de Leidse jeugd heeft, heeft de….” Er stonden zo zeven spelers van negentien jaar of jonger in de basis en er zaten er nog twee in de dug-out.

De tweede helft bracht alles waarvoor je als supporter naar de Leidse voetbalvelden gaat; beleving, doelpunten, gemiste kansen, verbale strijd en na het laatste fluitsignaal wel de uitgestoken hand en klop op elkaars schouder met het respect voor elkaar als spelers. Daar kon Van der Reijden na zijn benutte strafschop niet meer aan deelnemen want hij was in de rust gewisseld voor Mo Abassi. En Leidsche Boys… het denderde gewoon door waar het gebleven was. Derogee had het vizier na een briljante pass van de loeisterke centrumspits Pinas nu wel scherp staan, strak ging het Leidse lederen monster in de rechterhoek, 5-3 in de 47e minuut.

Essaoui nam niet voor niets drie wisselspelers mee en in de 51e minuut bracht hij ze alle drie in het veld; Naser Essaoui, Mehmet Isci en Oussama Ghazal. Een gouden wissel die je niet op een trainerscursus kan leren. Maar zijn peptalk naar de jonge invallers deed wonderen, want één minuut later zag Isci zijn schot al achter de Leidsche Boys-doelman Kirac, met het wonderlijke rugnummer 88, verdwijnen, 5-4. ,,Niks doorpakken voor die gasten”, dacht Derogee blijkbaar. Want na een perfecte beslissing van de scheidsrechter om Leidsche Boys het voordeel te laten behouden na een Roodenburginzet was het Derogee die snoeihard de bal tegen de touwen joeg vanaf zestien meter, 6-4. Het leverde hem zoveel kramp op dat hij ondanks wat revalidatieloopjes toch hinkelend het veld uit moest. De lange Heruer ging centraal achterin spelen om ‘de boel op slot te gooien’ en de lange en jonge voorwaartse Yari van Duijl kwam er in de 59e minuut in.

En Roodenburg dan? In de 62e minuut ging de bal bijna over de Leidsche Boys-doellijn maar de inzet van spits Rahmaoui verdiende geel van de scheidsrechter. Dat was zijn tweede gele kaart, dus trainer Essaoui moest wat omzettingen doen voor het laatste half uur. Er volgde tot tien minuten voor tijd een periode waarin het redelijk rustig bleef. Zou het publiek niet meer doelpunten te zien krijgen dan deze tien? Zelfs Pinas wist in de 73e minuut na een briljante sjouwactie het lege doel niet te vinden, waar hij ook wel uit balans was gebracht door stevig verdedigen van een tweetal blauwzwarten.

,,Maar je eindigt, zoals je begint”, zal de trainer van de bezoekers hebben gedacht en dat bracht hij prima op zijn spelers over. In de 81e minuut werd een prachtige hoekschop door   Roodenburg-invaller Essaoui bij de tweede paal ingetikt, 6-5. Dat maakte zoveel energie los bij spelers, supporters en de mensen langs de lijn dat de scheidsrechter ook een tandje erbij zette om deze Leidse voetbalkraker tot een goed einde te laten komen. En dat deed hij met verve door er duidelijk te zijn waar het nodig was. Maatoug scoorde met fraaie acties nog bijna zijn tweede en derde treffer voor Roodenburg, maar het waren typisch gevalletjes van ‘net niet’.

In de 89e minuut werd de jonge invaller Ghazal na wederom een wervelende actie aan de rechterkant in de zestien neergelegd door verdediger Nick Schuchard van Leidsche Boys. Dat betekende geel en een strafschop. De jonge invaller Isci pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk zijn tweede treffer in, 6-6. Dat Essaoui in de extra tijd net het doel miste en niet voor de 6-7 kon zorgen deed elke blauwzwarte verdriet. Maar met het laatste fluitsignaal van Essaghir was er een zeer terecht gelijkspel in een wedstrijd die alles heeft gebracht waarvoor je op zondag de voordeur van je woning achter je wilt sluiten. Wat kan voetbal in de vierde klasse toch mooi zijn!

Zondag 30 oktober speelt Leidsche Boys uit bij Delfia, negende met acht uit zeven. Roodenburg ontvangt thuis Floreant, zevende met twaalf uit zeven. Wij gaan het zeker volgen. Van deze Leidse derby zijn er schitterende foto’s door Johann Kranenburg gemaakt zo ook filmpjes van diverse doelpunten. Het was, zeker met dit scoreverloop, moeilijk in te schatten waar de bal in het net zou rollen, maar u kan het allemaal terugzien op deze voetbalsite.

v.v. Leidsche Boys – l.v. Roodenburg 6-6 (4-3). 2. M. Bouchnafa 0-1, 13. Dahmani 0-2, 14. Maatoug 0-3, 18. Amghar 1-3, 26. Van Es 2-3, 30. Pinas 3-3, 39. Van der Reijden 4-3, 47. Derogee 5-3, 52. Isci 5-4, 54. Derogee 6-4, 81. Essaoui 6-5 en 89. Isci 6-6. Scheidsrechter: A. Essaghir. Toeschouwers: 50.

v.v. Leidsche Boys: Kirac, Schuchard, Fdis, Mkaddem. Van der Reijden (46. Abassi), Yazdi (25. Heruer), Amghar, Derogee (59. Van Duijl), Groenendijk, Pinas en Van Es.

l.v. Roodenburg: Harky, M. Bouchnafa, A. Bouchnafa, Belaidi, Mbarki, Guner (51. Isci), Dahmani, Maatoug, Laijou (51. Ghazal), Mouchih (51. Essaoui) en Rahmaoui.

3.SVC’08 10 – Kagia 6 (18-3-2017) Eindstand 5-4 (Niek de Vlieger)

Je hebt voetbal in twee kleuren: zwart en wit . Of je hebt gefaald of je hebt gewonnen.
Daartussen is niks te bekennen, enkel af en toe een speler die er niet uit ziet en met een te hoog vet percentage een wanhoopspoging onderneemt een te harde inspeelpaas binnen te houden.
De uitslag van een wedstrijd bepaalt zo’n beetje altijd hoe we een wedstrijd interpreteren.
Nergens kan de werkelijkheid zo snel worden gespiegeld als in het voetbal en dan helemaal bij die half zachtgekookte eieren van Kagia 8.
In negentig minuten gebeurt altijd van alles en afhankelijk van het resultaat ontstaat er een realiteit.
Met als extreem voorbeeld de comeback die de godenzonen van Kagia 8 vanmiddag wilden gaan maken tegen de eeuwige rivaal Abbenes 2. Echter hadden de heren van Abbenes te weinig man en vandaar dat deze topwedstrijd in de meest lachwekkende en tevens laagste en meest beschamende klasse van Nederland niet door kon gaan. Niet dat de KNVB Abbenes failliet verklaard had maar als je niet genoeg mannetjes op een veld kan toveren houdt het een beetje op , weet je niet ?
Het ledenbestand van Abbenes laat het helaas de laatste 356 jaar al niet meer toe om spelers onderling te verhuren. Gelukkig was deze afzegging nog ruim op tijd gecommuniceerd dus waren alle fans niet voor Jan lul naar het hypermoderne complex van V.V. Kagia gekomen. Het is trouwens een godswonder dat deze club ( Abbenes ) nog steeds bestaat, misschien een idee om op dat perceel een mooi winkelcentrum te bouwen, de winkeliers wrijven bij de gedachte al in hun handjes met zo’n welvarende gemeenschap die je in Abbenes hebt wonen.
Enfin nu kan de huisdichter nog even door gaan met de klantenbinding met zijn overburen maar goedkoop scoren heeft hij in deze verslagen nog nooit gedaan, dus ook deze week niet.

Alle lezers, met name die dekselse jongen van Gort en dan met name het oudste en langste lid van de familie Gort waren bang dat er deze week geen kotsmisselijk verhaaltje zou gaan verschijnen maar gelukkig heb je bij Kagia altijd meerdere senioren teams die op de zaterdag hun tijd verspillen met het volgen van een balletje. Aangezien Kagia 6 te weinig spelers had, hadden de godenzonen ( Thomas – Joel – en ondergetekende zelf ) besloten om Kagia 6 vanmiddag een handje te gaan helpen in hun strijd tegen degradatie. Wel een mooi gebaar omdat de heren van Kagia 6 ook klaar staan als wij zelf een keer te weinig spelers hebben omdat we bijvoorbeeld uit spelen om 16:30 bij Quickboys 20,5 of FC Endeldarm 23 . Het was wel even omschakelen want de drie godenzonen moesten wel even wennen in een groep spelers die lichtjaren minder balbezit hadden dan zij zelf ( met drie godenzonen bedoelt de huisdichter natuurlijk Joel , Thomas, en NdV voor de mensen voor wie het nu echt een beetje triest begint te worden als zij nog steeds niet kunnen begrijpen wat ze 4 seconden geleden gelezen hebben. Overigens is het grapje over balbezit hebben in te schalen in de categorie spinazie academie of lager .

Goed dan is het nu tijd voor het wedstrijd verslag want alle fans zijn natuurlijk bijzonder benieuwd of de huisdichter spelend in een ander team ook van die leuke verslagen kan schrijven. Heeft u het nu alweer helemaal gehad met die zelfverheerlijking van die jongen van de Vlieger stop dan gewoon met lezen of zet even een magneet op je scherm, dan ben je in 1 klap verlost van al deze prietpraat.
10:45 hadden de heren afgesproken bij Kagia en de meeste spelers waren aardig op tijd. Gelijk kon de huisdichter al zien dat de meeste spelers van Kagia 6 de avond daarvoor de getapte jongen hadden uitgehangen in de horeca. De mannetjes van pak hem beet 18 a 19 jaar konden hun oogjes maar amper open houden en dit beloofde natuurlijk veel goeds. Heeft u nu alweer het idee dat dit de eerste opmerking is met hatelijke ondertoon heeft u het bij het rechte eind. Eenmaal aangekomen op het complex van SVC’08 zochten de heren hun kleedkamer en de laatste tactische zaken werden besproken. Gezien de leeftijden van het merendeel van de spelers ging het er allemaal vrij professioneel en volwassen aan toe, loop lijnen , hoog druk zetten, welke drank je het beste kon mixen met bacardi, wit poeder of vloeibare drugs in je neus, allemaal belangrijke zaken zo net voor een wedstrijd.
Voor Joel was het helemaal wennen omdat het merendeel van de selectie hem opa noemde.

Joel kon deze humor wel waarderen want zelf is Joel er ook nooit vies van om in groepsverband iemand de maat te nemen. We dwalen weer af van het hoofdonderwerp dus terug naar het voetballende gedeelte. De scheidsrechter was vandaag een bijzonder guitig mannetje die voor de wedstrijd zijn levensverhaal stond te vertellen aan iedereen die het horen wilde. De mooiste verhalen passeerden de revue maar toen hij eenmaal begon over zijn geheime operatie waarin hij Bin Laden had opgepakt werd de beste man een beetje ongeloofwaardig. Enfin , toen de scheidsrechter zijn hart even had kunnen luchten bij de Kagia 6 spelers die hem bijzonder raar stonden aan te gapen kon de wedstrijd bijna van start. De scheidsrechter tikte nog een paar keer met grof geweld op zijn fluit om te testen of deze het deed en of er geen stuifmeel of andere narigheid uit kwam. Meerdere smeerlapjes zullen nu weer even moeten lachen om een nieuwe uitvoering van de fluitgrap maar deze droeftoeters gaan hun gang maar. De wedstrijd begon en het tempo was niet zo hoog als bij Kagia 8 maar nog steeds vrij redelijk tot goed. Thomas H mocht beginnen op de mid-mid positie en was binnen enkele minuten gewend aan het niveau. Joel en Niek hadden totaal geen moeite met het spelen in een andere competitie omdat zij zo’n beetje mee konden op elk niveau.
Nu kunnen we ook nog het grapje maken over spelers die geen niveau hadden maar die maakt de huisdichter wel weer als hij met Kagia 8 gespeeld heeft. Na 10 minuten was Kagia 6 warm gedraaid en was het Joel die voor de eerste keer gevaarlijk werd voor de goal, helaas was het nog even wachten op zijn goal maar dat deze ging vallen was wel duidelijk. De verdedigers van SVC’08 keken hun ogen en konden niet begrijpen waarom die jongen van Schijveschuurder elke keer zo vogel vrij stond. Niet gek veel later was het Joey S die in de 15e minuut een ingeving kreeg en vanaf links buiten naar binnen dribbelde met de bal aan de voet. Onderweg kreeg Joey maar 3 doodschoppen tegen zijn linker en 2 op zijn rechter knie schijf maar Joey bleef met de bal aan zijn voet door gaan met hollen. Joey bleef rustig en schoof de bal zonder al te veel ge-mieren-neuk langs te keeper en het was 0-1 voor Kagia 6. Joey was blij met zijn goal en de spelers van Kagia 6 straalden iets onoverwinnelijks uit , iets wat de huisdichter het hele jaar in zijn eigen team niet nog niet had opgemerkt. Kagia 6 had kennelijk het gaspedaal gevonden want het tempo ging nogmaals omhoog en Joel had hier baat bij.

In de 30ste minuut was het Thomas H die met een heerlijke steekbal door de lucht die jongen van Uijldert weg stuurde richting te goal doe op zijn beurt Joel zag vrij staan en keurig netjes overspeelde voor de goal. Die jongen van Schijveschuurder wist uiteraard wel raad met zo’n balletje waarna Joel de 0-2 op het scorebord liet verschijnen. Uiteraard bedoelt de huisdichter met die jongen van Uijldert de zoon van 1 van de meest kleurrijke personen van het dorp Lisserbroek en tevens oprichter van het hoog aangeschreven MU bouw. Dit moet toch heerlijk zijn een beetje gratis reclame voor je bedrijf, dus bij deze nog een keer : MU Bouw. Heerlijk vindt de huisdichter het om een keer over goed voetbal te kunnen schrijven, maar dit even tussen door net als het medische uitstapje van deze week.
Buiktyfus (vroeger bekend als zenuwzinkingskoorts; niet te verwarren met vlektyfus) is een darminfectie met bacteriën van de soort Salmonella typhi, een pathogeen dat efficiënt de darmwand passeert en het mononucleair fagocytosesysteem kan infecteren. Na de darm infecteren de bacteriën vaak de rest van het lichaam via de bloedbaan en is dit vervelend voor als je bijvoorbeeld nog een wedstrijdje voetballen moet.
De infectie wordt overgedragen door het eten of drinken van voedsel of water dat met deze bacterie besmet is. Deze besmetting wordt veroorzaakt door fecaliën van (menselijke of dierlijke) dragers van de bacterie. Vanuit de darm kan de bacterie zich ook verder in het lichaam verspreiden. Onbehandeld is de mortaliteit 10 procent of hoger. De ziekte heeft een incubatietijd van 10-21 dagen en duurt enige weken.
Er bestaan asymptomatische dragers, die de bacterie in de galwegen of plaques van Peyer meedragen zonder daar zelf ziek van te worden, maar die wel in staat zijn anderen ermee te besmetten. Een berucht geval is dat van Mary Mallon, een huishoudster in New York die rond 1900 in een aantal gezinnen waar zij maaltijden bereidde aanleiding was tot 47 besmettingen, waarvan 3 met vervelende afloop.

Na de 0-2 was het nog niet over met de pret want de jongens van Kagia 6 waren nog niet tevreden met hun twee gescoorde goals. De 0-3 werd in de 40ste minuut gemaakt door Bas die van dichtbij binnen kopte na een prima voorzet van opnieuw Thomas H. Thomas was opnieuw de gevierde man met zijn geweldige voorzet, iets wat hij in Kagia 8 al zo vaak had laten zien, maar nu dus ook op een niveautje hoger. Helaas konden de heren van Kagia 6 niet met een 0-3 voorsprong de rust in gaan want die jongen van Beukers gaf een bijzonder listig balletje terug op de keeper die hem op zijn beurt in de voeten schoof van de spits van SVC’08 die vervolgens scoorde. Het mannetje die geen woord Nederlands sprak en de bal waar hij mee scoorde waarschijnlijk zelf nog in eigen land gemaakt had schoof prima binnen en de heren van SVC’08 hadden weer een beetje hoop.Na deze goal floot de scheidsrechter direct af voor het rustsignaal en dit was het enigste smetje op de eerste helft.
Kagia 6 had prima gespeeld en waren bijzonder tevreden over de geleverde arbeid van het Kagia 8 drietal.

In de rust was het gespreksonderwerp een keer geen Peter Duiv Jr maar de nieuwste film van Ernst Bobby en de kinderlokkers deel 3. Een andere leeftijdsgroep dus ook andere praat, het was voor het Kagia 8 drietal weer eens wat anders en Thomas H gaf aan dat vooral deel twee van Ernst Bobby en de verloren cock ringen een spannende film was die hij vroeger regelmatig keek toen hij nog 16 jaar was. Toen inval coach Marcel U en tevens de oprichter van MU bouw zijn praatje gedaan had konden de heren/ jong volwassenen terug richting het veld voor de tweede helft.
De tweede helt begon en het ging direct fout voor Kagia 6. De jonge honden vergaten hun directe tegenstanders meerdere keren kort te dekken waarna het binnen enkele minuten 4-3 stond voor SVC’08. Kagia 6 stond bijzonder voor lul en om het feest helemaal compleet te maken scoorde de tegenstander ook nog maar even de 5-3 in de 60ste minuut. Na de 5-3 was het weer Kagia 6 wat het initiatief nam maar met name die vijfde goal had er flink in gehakt bij de jonge jongens van Kagia 6 die niet voor het eerst dit seizoen op achterstand stonden. Na 20 minuten te hebben gekeken naar helemaal niks was daar opeens NDV die in de 80ste minuut even zijn stempel drukte op de wedstrijd.
Een prima steekbal van opnieuw Thomas H werd op weergaloze wijze aangenomen door ondergetekende die hierna even zijn trucendoos opende. Meerdere tegenstanders werden bij de rechter corner vlag door ondergetekende dol gedraaid en er was er zelfs 1 die binnen 5 seconden twee keer door de stokken werd gespeeld. NdV zag in de 16 meter Damion U opduiken die hij met een voorzet van achter het standbeen op maat bediende. Een bizarre voorzet, helemaal als je zag op wat voor een niveau en knollenveld NdV dit uitvoerde. Damion U kopte de voorzet snoeihard binnen en de 5-4 stond op het scorebord. Hierna speelde Kagia 6 alles of niks en waren zij nog bijzonder dichtbij de gelijkmaker alleen mocht dit niet zo zijn. Een nederlaag die kei hard aankwam helemaal als je na ging dat het in de 40ste minuut nog 0-3 had gestaan voor de godenzonen , sorry excuus Kagia 6. De huisdichter is zo gewend om een verhaal te schrijven over Kagia 8 dat een voorsprong weg geeft dat hij per ongeluk de godenzonen verwarde met Kagia 6. Het is wat het is en helaas bleven de punten in Wassenaar. Ondanks het verlies even een paar tips om Kagia 6 ook succesvol te laten worden in de toekomst.

1:
Hang voortaan de getapte jongen uit op de zaterdag avond. Nu had je de situatie dat spelers die wel konden voetballen geremd werden in prestaties door Koning alcohol. Zonde want in potentie hebben de heren van Kagia 6 ook het talent om de bal toch minimaal 2 a 3 keer naar elkaar over te spelen.
2:
Wat in teamsport ook helpt is dat je als team functioneert. Het constante gepingel op het middenveld is zo bijzonder slecht als je nagaat dat je met 1 keer raken zo aan de overkant van het veld bent, helemaal tegen de lamme en de blinde van SVC’08 10. Dus speel in het vervolg als team en speel niet voor de mooiste passeerbeweging van de wedstrijd. Je zal op latere leeftijd inzien dat het 1 keer raken veel effectiever is.

3:
De huisdichter adviseert de 2 backs van Kagia 6 om enkele jaren in de sportschool te gaan wonen.
Kweek wat meer spiermassa want de huisdichter is bang dat jullie op een winderige voorjaars -middag nog eens weg gaan waaien van het veld. Indien geen passende woonruimte in het krachthonk gevonden kan worden adviseert de huisdichter om het hoofdstuk aan de binnenkant dekken nogmaals te lezen. Dit hoofdstuk is de downloaden op http://www.je-gaat-altijd-staan-waar-je-niet-moet-staan. BE . Ook een tip helemaal gratis en voor niets.
4:
Coach elkaar positief.Als je in Kagia 6 voetbalt zal je niet het meeste talent van Nederland hebben maar om dat elke minuut van de wedstrijd te moeten horen helpt ook niet mee aan het groeiproces van verschillende spelertjes.
5:
Ga op marktplaats op zoek naar een leider. Dit elftal mist er momenteel nog 1. De huisdichter is niet over te halen voor een overstap naar Kagia 6, dus die naam kan alvast van de lijst af gestreept worden. Waarschijnlijk stond ondergetekende wel boven op jullie lijstje.

6` Met volledig team ( MvT ) ( lachen voor de echte kenners ) strijden en niet opgeven bij tegenslagen.

Dit waren in het kort even de puntjes die verbeterd kunnen worden en je zal als Kagia 6 zien dat het dan begin 2021 beter zal gaan met jullie prestaties. En dan nu nog effe wat grapjes van internet knippen en plakken en het verhaaltje zit er weer op :

Twee dwaze mannen lopen over de train-rails. Zegt de ene man tegen de ander: “Verdomme, wat een lange trap zeg”. Waarop de andere antwoordt: “Dat vind ik nog niet eens zo erg, maar de leuning zit zo laag!”

Mensen geboren in Amsterdam: ik ben een Amsterdammer!
Mensen geboren in Hamburg: ich bin ein Hamburger!

Twee zwervers zijn bijna aan het verhongeren als ze ineens een boerderij zien. “Laten we vragen of ze misschien wat te eten voor ons hebben!” zegt de ene zwerver tegen de ander. Eenmaal aangekomen doet er een verschrikkelijk onverzorgde boerin open, ze stinkt een uur in de wind. “We hebben zo’n honger, heeft u misschien wat te eten voor ons?” vraagt de zwerver. “Goed,” zegt de boerin “je mag je helemaal vol eten, maar daarna moet je mij wel een beurt geven.” De ene zwerver wordt al misselijk van het idee en haakt af. De andere zwerver denkt bij zichzelf eerst eten en daarna zien we wel verder en eet zichzelf helemaal vol. Als hij klaar is met eten zegt de boerin direct: “En nu mijn beloning!” Ze lopen samen naar de hooiberg om hun daad te voltooien. Echter wilde de zwerver niet allerlei infecties op lopen, maar had geen condooms op zak. Hij ziet een maïskolf liggen en denk: Ach, waarom ook niet. Hij gaat te werk met de maïskolf en verwent de dikke doos van de boerin. Als ze klaar zijn gooit hij de maïskolf over de hooiberg heen om niet gesnapt te worden. Terwijl ze terug willen lopen ziet de zwerver tot zijn verbazing de andere zwerver achter de hooiberg zitten en zegt tegen hem “Ik dacht dat je ondertussen wel verhongert was.” Nee, zegt de andere zwerver “Net toen ik ging bidden of god nog wat te eten voor me had, kwam er ineens een maïskolf met dik ingesmeerde boter uit te lucht vallen!”

Stem hier op  http://staantribune.nl/bba voor het wedstrijdverslag van als Beste Beschrijver Amateurvoetbal.