De maand december is van oudsher bij uitstek een tijd waarop familie, vrienden en kennissen bij elkaar komen om samen de gezelligheid te vinden. Leidenamateurvoetbal geeft een overzicht van wat er allemaal bij de clubs gebeurt. Niet in detail, daarvoor moet u de website van uw club raadplegen. Staat  er een mooie avond of middag van uw eigen club niet bij? Geef het aan ons door en we zullen er alsnog melding van maken.

 • Vorig jaar is bij ASC een nieuwe traditie gestart: de ASC voetbalquiz. Er deden maar liefst 18 teams mee met de eerste editie van de ASC voetbalquiz. De winnaars, ‘als 5 toch mag’, wisten in de laatste ronde de buit binnen te halen. Wij hopen dat zij dit jaar de titel met verve zullen verdedigen, maar gaan er vanuit dat de andere teams hun voetbalkennis hebben bijgespijkerd. De quiz vindt dit jaar plaats op 22 december, start 19:00. Ook dit jaar neemt Loman Leefmans de rol van quizmaster op zich.
 • De inschrijving voor het 13e Oliebollendartoernooi bij Meerburg is geopend. De datum dit jaar is zaterdag 30 december. Inschrijven kan via de inschrijflijst in de Darthoek in de kantine, via mail: pikevanderheijden@casema.nl of stuur een berichtje naar ……..
 • Nog een keer Meerburg: Op vrijdag 29 december 2017 vindt het Ed Romijn Poffertjesfestijn voor de 9e keer plaats voor de JO-8/9 en JO-10/11 jeugd. Schrijf je snel in, want vol is vol!
 • Op 8 december organiseert de selectie van Kagia een stamppotavond. Een oud-Hollandse prak met een drankje en veel gezelligheid. De opbrengst gaat naar het trainingsweekend van de selectie.
 • Op vrijdag 15 december sluit FC Rijnvogels het kalenderjaar op gezellige wijze af met de jaarlijkse Quiz Avond! Altijd gezellig, altijd spannend en het is naast een serieuze strijd om de prijzen ook altijd lachen, gieren en brullen geblazen. Het is meestal een uitverkocht huis en dit keer verwachten we niets anders!
 • In Ter Aar kan men ook organiseren: bij TAVV is er op vrijdag 22 december een oergezellige Kerstbingo.
 • De jaarlijkse Kerstloop van Meerburg is een prachtige traditie. Voor de 44ste keer organiseert de club op Tweede Kerstdag deze loop voor lokale liefhebbers en regionale fanatiekelingen.
 • De v.v. Oegstgeest bakt ze weer bruin: ,,U kunt weer oliebollen bestellen middels een bestelformulier op de website of door een papieren formulier in te vullen dat vanaf zaterdag op de club beschikbaar is en dit in te leveren op v.v. Oegstgeest (wedstrijdsecretariaat). Naast de oliebollen zijn er ook weer appelbeignets te bestellen. Doen!
 • Bij de buren kan er gekaart worden: ,,Op zaterdagavond 9 december a.s. organiseert UDO weer een koppelklaverjasavond. Deze avond staat in het teken van de kerst. We spelen de Rotterdamse variant. De avond begint om 20.30 uur en de kantine is vanaf 20.15 uur geopend. De kosten voor deze avond bedragen €7,50 per koppel.
 • Oliebollentoernooi SJZ Op donderdagavond 21 december 2017 wordt er, ter afsluiting van het jaar, op het kunstgras van Sportpark Haasbroek een onderling toernooi gespeeld. Op een kwart veld worden er in gemixte teams van 7 a 8 spelers/speelsters een aantal wedstrijden gespeeld. Aanvang is 19.30 uur en rond 21.30 zullen er finales gespeeld worden
 • Valken ’68 organiseert een oudejaarsborrel op zondag 31 december van 16.00 tot 19.00 uur.
 • Op 23 december organiseert v.v. Leiden een Kersttoernooi voor JO15, MO17, JO13 en JO11. Elke team heeft minimaal twee leden van v.v. Leiden. Een team bestaat uit maximaal 6 spelers. We spelen 5 tegen 5 op een kwart veld. Dus verzamel je vrienden en/of vriendinnetjes om je eigen team te vormen en geef je op bij je trainers door de namen per team op een briefje te schrijven en deze in te leveren voor 15 december 2017!!!
 • Natuurlijk houdt het bij de clubs hierbij niet op, integendeel. Vooral in de eerste week van het nieuwe jaar wordt er heel veel leuks georganiseerd. Binnenkort natuurlijk een special met het overzicht.
 • En tenslotte..bij Lugdunum was er veel aandacht voor de jeugd. Sint en zijn Pieten deden de Kikkerpolder aan, zie hieronder wat leuke foto’s van de gezellige happening.