De Leidse gemeenteraad kiest unaniem voor Sleutelstad als publieke omroep voor de komende vijf jaar. Het moet nog blijken of Sleutelstad ook daadwerkelijk de publieke omroep voor de Leidse regio gaat worden, want de gemeenteraden van Zoeterwoude, Oegstgeest en Voorschoten moeten hun advies nog uitbrengen. Dat gebeurt vóór 1 januari 2018. De andere kandidaat is de huidige publieke omroep Unity.

Begin 2018 buigt het Commissariaat van de Media zich over de adviezen en bepaalt uiteindelijk welke omroep zich de komende vijf jaar mag inzetten als publieke omroep voor Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest en Voorschoten. Naast een TV-zender krijgt de publieke omroep ook een subsidie van 1,30 euro per huishouden. De vergunning wordt aangevraagd door een stichting, die vervolgens met een productiebedrijf aan de slag gaat. De stichting waarvoor Sleutelstad zou gaan uitzenden is RTV Lorelei. Voor Unity is dat Holland Centraal.

LeidenAmateurVoetbal.nl is mediapartner van Sleutelstad, dit voor het tweede achtereenvolgende seizoen. Mocht de omroep straks ook elders worden gekozen en de publieke omroep worden dan zou dit mogelijkheden bieden voor een nog intensievere samenwerking! Dit zou dan vervolgens weer ten gunste kunnen zijn van de regionale voetbalclubs!!