Alphen aan den Rijn- Hein van Heek wordt met ingang van seizoen 2018-2019 de hoofdtrainer van Alphense Boys. Het bestuur van de Alphense hoofdklasser heeft een akkoord met de 51-jarige oefenmeester bereikt over een éénjarige overeenkomst. Van Heek komt over van zaterdag-hoofdklasser FC Rijnvogels.

Van Heek was één van de circa 25 belangstellenden voor de vacature van hoofdtrainer bij Alphense Boys. Begin oktober werd bekend dat de huidige trainer Aad van den Berg na dit seizoen stopt. In de afgelopen weken sprak een delegatie van het bestuur met een aantal kandidaten. Uit de laatste vier kwam Hein van Heek naar voren als de trainer die het beste past bij de wensen en ambities van de Boys.

“Onze grootste wens is dat we de spelersgroep van Boys 1 bij elkaar houden en daarmee doorgroeien naar een stabiele plek in de kopgroep van de hoofdklasse. We hebben een jonge en talentvolle selectie, die hoofdzakelijk bestaat uit spelers uit onze eigen jeugdopleiding. Daar willen we verder mee”, zegt bestuurslid Technische Zaken Hatim Noura. Voorzitter Dennis Captein: “We hebben de overtuiging – op basis van zijn ervaring én hoe Hein zich manifesteert – dat die opdracht bij Hein in goede handen is.”

Hein van Heek, woonachtig in Leiderdorp en in het dagelijks leven docent aan de Academie voor Sportstudies in Den Haag, groeide als voetballer op bij Meerburg. Hij was halverwege de jaren negentig ook enkele jaren speler van Alphense Boys en Noordwijk. Zijn loopbaan als trainer startte hij bij de jeugd van Meerburg en vervolgens als trainer van Ter Leede (dames). Via opnieuw Meerburg, Voorschoten (zondag en zaterdag) en Noordwijk, werd Van Heek in 2012 trainer van FC Rijvogels. Hij loodste de Katwijkse club via twee kampioenschappen naar de Derde Divisie, maar degradeerde in het eerste jaar. Dit seizoen startte Rijnvogels teleurstellend, wat voor de club aanleiding was om Van Heek vorige maand op non-actief te stellen.

“Dat was een koude douche”, zegt Van Heek, “maar als trainer sta je al gauw machteloos in zo’n situatie. Mijn conclusie is dat de verwachtingen bij de buitenwacht misschien wat te hoog gespannen waren. De selectie was flink gewijzigd en we waren in opbouw. Ik twijfelde er niet aan dat Rijnvogels een stabiel seizoen zou draaien. We stonden niet waar we hoorden te staan. Ik heb daarna eerst de zaken met Rijnvogels netjes kunnen afhandelen en toen diende Alphense Boys zich aan.”

“Van twee kanten voelde het goed. De club liet merken veel vertrouwen in mij te hebben, waardoor ik me zeer welkom voel. En ik denk dat Alphense Boys voor iedereen een prachtige club is om trainer te zijn, als je ziet wat ze allemaal met de opleiding van jeugdspelers doen en hoe het eerste zich in zijn eerste jaar in de Hoofdklasse manifesteert. Het is mijn uitdaging om daar een mooi vervolg aan te geven, vooral om de jeugd kansen te geven bij de selectie”, aldus de nieuwe Boys-trainer.

Bron: Alphense Boys

Comments are closed.