Er gebeurde een hoop op de vijftiende speeldag. De verslagen zullen z.s.m. worden geplaatst, maar in vogelvlucht alvast de krenten uit de pap van de clubs die onze redactie volgt.

Derde divisie- FC Rijnvogels leek met een 2-0 voorsprong op rozen te zitten tegen IJsselmeervogels, maar de Spakenburgers kwamen op gelijke hoogte. Vlak voor tijd haalde de net ingevallen Niels van Veen uit voor de ogenschijnlijk beslissende treffer, maar de pas door de roodwitten aangetrokken Berry Powel scoorde in de blessuretijd zijn tweede en derde doelpunt. FC Rijnvogels bleef met lege handen achter: 3-4. Jaap van Duijn en Arno Dijkstra scoorden de eerste twee treffers voor de Katwijkers.

Eerste klasse B- Zware nederlagen voor zowel ARC als Voorschoten’97. De Alphense ploeg verloor met niet minder dan 9-3 van titelfavoriet ‘s-Gravenzande, dat vorige week nipt te sterk was voor de ploeg van André Lourens. Er viel aan weerszijde een rode kaart voor de pauze. De groengelen van Adegeest trokken het dit keer niet bij Sportlust’46. Bij rust was de stand met 2-2 nog in evenwicht, maar uiteindelijk won de thuisploeg met 5-3.

Tweede klasse C- De Leidse derby tussen UVS en DoCoS is gewonnen door de ploeg van Nico van der Salm. In de tweede helft kroonde de net ingevallen Melvin van Gent zich tot matchwinnaar, na een handige actie van Chris van Empel. De koploper had het allerminst makkelijk, maar kon opgewekt van het veld lopen na wederom een zege op de blauwwitten (eerder werd het ook 1-0). RCL maakte geen fout in Bleiswijk en won met 1-3 van Soccer Boys. Nick van Bemmel (2) en Thom Wijnalda waren trefzeker. Valken’68 bleef in het spoor van RCL en DoCoS door HVC’10 er met 2-0 onder te houden. Robbert van Delft en Jaco van der Bent vonden het net voor de leider in de tweede periode. Te Werve, de vierde titelkandidaat, won simpel van nummer laatst Kethel Spaland (4-0), en leidt de dans op doelsaldo.

Derde klasse A- Lugdunum heeft het gat naar Koudekerk weer vergroot. De Leidse ploeg was op eigen veld met 4-2 te sterk en heeft nu weer vijf punten meer op de teller en lijkt enkel nog tegenstander van zichzelf te kunnen zijn. Zwammerdam kwam niet voorbij aan Zevenhoven, de hekkensluiter in deze klasse. Het werd 3-3, terwijl de ploeg van Rob de Lange onderweg ook nog tegen een 2-3 achterstand aankeek. Onderin deed LSVV’70 prima zaken en verraste CVC Reeuwijk met 3-4. De Leidse ploeg kwam eerst op 0-2, daarna werd het gelijk maar uiteindelijk trokken de manschappen van Freek Jansen aan het langste eind.

Vierde klasse A- Oegstgeest maakte geen fout tegen het nietige WVC (0-8). Danny Wenink was net als vorige week weer flink op schot met vier doelpunten. Blauw Zwart troefde VV Leiden vooralsnog af voor plek twee. De Wassenaarders wonnen met 2-3 door tweemaal onder meer Adrian Koziel. Aan Leidse kant scoorden Erik Bakker en Roland Middelkoop. Van Nispen won met 1-6 bij UDO en blijft ook bovenin meedoen. Roodenburg maakte gehakt van Oosterheem: 1-8.