Derde klasse A (zaterdag)- WDS moet hoop hebben gekoesterd tijdens de rust. Tegenstander Van Nispen en de thuisploeg waren met 0-0 nog in evenwicht. Na de onderbreking liet de nieuwkomer in de derde klasse echter geen spaan meer heel van de ploeg uit Driebruggen. Het werd niet minder dan 0-7 en daarmee toonde de ploeg uit De Zilk aan van alles te zoeken te hebben in deze klasse, voor zover dat nog niet bekend was.

Vooral Ivo van der Vlugt had het op zijn heupen. Eerst brak hij de ban en de laatste drie treffers nam de vlot babbelende aanvaller ook voor zijn rekening. Pieter-Koen van der Plas (2) en Marijn de Kok deden de thuisploeg nog meer pijn. Reden genoeg om Van der Vlugt even aan het woord te laten. ,,Een bizarre wending, ja. In de eerste helft speelden we te gehaast en dat was niet slim op een klein en glad veld. Er ging daardoor teveel fout en zo vergaten we de tegenstander al van ons af te schudden. Daar hebben we in de rust onderling over gesproken en in de tweede helft gingen we juist wel goed om met de omstandigheden. Bij 0-2 knakte er wat bij hen en daar hebben we optimaal gebruik van gemaakt.”

Van der Vlugt is bescheiden, maar met vier treffers was hij wel de absolute uitblinker. ,,Bij de eerste goal kon ik de bal bij de eerste paal inkoppen. Voor mij een koud kunstje, want ik ben 2.02 meter. Op dat moment viel er bij de ploeg en bij mij een last van de schouders. Ik had tot nu toe pas eenmaal gescoord en dit hielp me over een dood punt. Uiteindelijk kon ik er nog drie in prikken in een kwartier tijd. En nu ben ik bijna topscorer van het team. Zo kan het gaan, haha.”

Van Nispen is nu vijfde op de ranglijst en de productiefste ploeg van deze klasse. Van der Vlugt kan het wel begrijpen dat zijn ploeg zeker geen lelijk eendje is in deze klasse. ,,Zoals wellicht bekend hebben we diverse spelers in de ploeg die op een hoger niveau hebben gespeeld. Noordwijk is zeg maar hofleverancier bij ons. In de vierde klasse ging het ons erg makkelijk af en doordat we er ook wat versterkingen bij hebben gekregen richten we ons nu op de top vier. Nacompetitie moet mogelijk zijn met deze ploeg en misschien zit er wel meer in dan de derde klasse. Wel staan we ondertussen op forse achterstand ten aanzien van de koploper. We verloren drie keer op rij dus die schade repareer je niet zomaar even. Maar het is zeker niet zo dat we kansloos zijn ten opzichte van de huidige top drie. Van Soccer Boys, de huidige lijstaanvoerder, verloren we weliswaar met 1-2 maar we lieten wel vier dotjes van kansen liggen op een beter resultaat.”

Van der Vlugt is blij dat de vierde klasse verleden tijd is. ,,In die klasse moet je als speler best veel incasseren. Er worden de nodige trappen uitgedeeld en je komt uit tegen ploegen die voetballend gezien achter blijven. De derde klasse levert veel leukere wedstrijden op. Het gaat er veel vriendelijker aan toe en het is ook heel leuk om lekker te babbelen met tegenstanders. Wij zijn best wel plakkers wat dat betreft. Van Nispen doet het zonder trainer en het ziet er misschien allemaal niet zo onprofessioneel uit. We benaderen het voetbal ook luchtig en dat maakt het leuk. In die zin vind ik het ook erg jammer dat Oegstgeest niet is meegegaan naar deze klasse. Oegstgeest had zeker geen modderfiguur geslagen in deze klasse. Ik ben nog aanwezig geweest op die dag van hun minitoernooi. Daar ging het fout voor ze en daar baalde ik best wel van. Ik hoop dan ook dat ze het dit seizoen wel redden. Van Nispen en Oegstgeest zijn denkelijk wel vergelijkbare ploegen.”

Tenslotte nog even terug naar Van Nispen zelf. Zijn de geelroden in staat om ver te komen dit seizoen? ,,We hebben een vrij krappe selectie en dat kan ons opbreken. Zolang wij gespaard blijven van schorsingen en blessures kan het nog leuk worden. Voorlopig hebben we het al leuk en dat stralen we ook uit. We gaan zien waartoe dat zal leiden.”

Note redactie: bij hoge uitzondering een verslag van een niet-LAV lid. Met een dergelijke uitslag was er geen ontkomen aan. En Van Nispen is een graag geziene tegenstander in deze omgeving. Succes toegewenst in het restant van het seizoen. En wie weet..