vrijdag, september 29, 2023
HomeVoetbalnieuws-leidenKoetshuis Cup: 5-2 voorsprong DOSR niet genoeg om Lugdunum te verslaan (plus...

Koetshuis Cup: 5-2 voorsprong DOSR niet genoeg om Lugdunum te verslaan (plus meer!!)

-

Koetshuis Cup- Wat maakt voetbal tot de meest beoefende en bekeken sport van onze aardbol? Doelpunten, een verrassende wending in het scoreverloop, individuele hoogstandjes, blunders, spanning tot de laatste seconde en nog veel meer. En dat toverden DOSR en Lugdunum de toeschouwers voor bij hun onderlinge confrontatie in de knock-out wedstrijd om de Koetshuis Cup.

DOSR, in een strijd verwikkeld om degradatie te ontlopen in de tweede klasse C zondag, en Lugdunum, op weg naar het kampioenschap in de derde klasse A zaterdag, bleken tegen elkaar opgewassen. Beide ploegen hanteerden een andere tactiek om tot een goed resultaat te komen. De thuisploeg speelde het spelletje waar ze Meerburg recent ook mee in de luren legden. Achterover leunend en loerend op een flitsende counter bleek deze strijdwijze aanvankelijk weer uiterst effectief. Lange tijd had Lugdunum de illusie de betere ploeg te zijn, maar werd pijnlijk verrast door de effectieve tegenstoten. Na de 1-0 van Guido van der Meer  kwamen de groenwitten nog op voorsprong via Jochie Sebrechts en Casper Koreman.

Die tussenstand werd echter snel teniet gedaan nadat Jordi Jonkman eerder bij de bal was dan de (te vroeg?) uitlopende Kevin Wassenaar en zo 2-2 liet noteren. Even later zette DOSR een razendsnelle aanval op waarna de voorzet werd binnen gelopen door opnieuw Van der Meer. Lugdunum drong aan, kreeg genoeg kansen, raakte de lat en leek op het punt te staan de 3-3 te maken toen weer een uitval de 4-2 via Job Hogervorst opleverde.

Niet lang na rust scoorde de zeer rappe Mauro Wesselman de 5-2 en leek het pleit beslecht. Lugdunum weigerde de handdoek echter te werpen en ging vol op de aanval. De risicovolle aanpak had een ongekend succes. Via de invallers Soufian Boukhidous en Sandjai Ganjadin werd het 5-4 waarna de niet al te lange Cem Isitir tot zijn verbazing en vreugde de 5-5 binnen kopte. Een geweldige come-back natuurlijk. DOSR kwam af en toe onder de druk uit en kreeg ook  de nodige mogelijkheden, maar waar het in de eerste helft zo effectief was, bleven de kansen nu onbenut.

De kijkers kwamen ogen tekort om het gebeuren op het veld te volgen. Was het dan een en al pret op het kunstgras? Helaas niet. Hoewel er vanzelfsprekend fouten genoeg gemaakt werden door de voetballers leek een deel van de Leidenaars honderd procent perfectie te eisen van de scheidsrechter. Wat in hun ogen onjuist was werd in felle bewoordingen betwist en ook een paar meegereisde supporters deden hieraan mee. Het werd door de thuisploeg met verbazing en ergernis aangehoord en was een smet op de hele knappe prestatie van Lugdunum.

Terug naar het voetbal dan. Weer was een wedstrijd om de Koetshuis Cup gelijk geëindigd en werd het publiek getrakteerd op een smakelijk toetje in de vorm van strafschoppen (voor de vierde keer!). Voor Lugdunum scoorden Henk Brandt, Tobias Schaafstra, Jochie Sebrechts, Cem en Ozan Isitir onberispelijk vanaf elf meter. Bij DOSR kweten Mark van Diemen, Jeroen Disseldorp, Sven van der Meer, Guido van der Meer en Nino Wesselman zich foutloos van hun taak. Alle tien lieten de respectievelijke keepers volstrekt kansloos. Boukhidous benutte de zesde penalty en vervolgens was het de beurt aan de sterke spits Jordi Jonkman om de ploegen weer op gelijke hoogte te brengen. Wassenaar reageerde echter flitsend op de inzet van Jonkman en keerde het schot. Lugdunum trok zo aan het langste einde na een prachtige avond voetbal en mag zich gaan opmaken voor de kwartfinale tegen UVS.

DOSR-Lugdunum  5-5 (4-2) . 12. Van der Meer, 17. Sebrechts 1-1, 22. Koreman 1-2, 27. Jonkman 2-2, 34.Van der Meer 3-2, 44. Hoogervorst4-2, 50. Wesselman 5-2,63. Boukhidous 5-3, 68. Gajadin 5-4, 80. Cem Isistir 5-5.

Basisopstelling DOSR: Van der Poel, Van Berkel, Klein, Van Vliet, Cats, Dennis van der Geest, Hoogervorst, Maarten van der Geest, Jonkman, Dobbe, Van der Meer.

Lugdunum: Wassenaar, Nabil Atif, Schaafstra, Brandt, Cem Isitir, Koreman, Arnoldus, Ozan Isitir, Adam Atif, Sebrechts, Karasahin.

INTERVIEWS ZIJN TERUG TE ZIEN VIA HET TABJE VIDEO’S LINKS BOVENAAN OP DE HOMEPAGE. DAAR ZIJN OVERIGENS HEEL VEEL ANDERE BEELDEN OOK TERUG TE VINDEN, ALTIJD LEUK!

Zie hier nog een fraaie fotoserie van de hand van J.P. Kranenburg.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read