Koetshuis Cup-Oegstgeest had eerder in het toernooi Meerburg, Lugdunum en Koudekerk verslagen  en dat zijn clubs die in de tweede of derde klasse acteren. Zeker in de eerste helft liet Oegstgeest weer zien dat het mee kan op een hoger niveau en dat het in feite de vierde klasse ontgroeid is. DoCoS leek het allemaal met enige verbazing aan te zien, maar schakelde in de tweede helft een tandje bij en liet de thuisploeg verder kansloos (1-3).

De trainers Huig Jan Heeringa en Nico van der Salm hinkten op twee gedachten bij deze match en dat was volkomen begrijpelijk. Enerzijds lokte de halve finale en mogelijk de finale van de Koetshuis Cup en dat is een aantrekkelijk gegeven. Zeker spelers geloven in het toernooi en zien de finale tijdens het Event als een hele mooie entourage om nog een keer te vlammen. Hoofdzaak voor trainer en spelers is en blijft toch de competitie waar zowel Oegstgeest als DoCoS nog volop meedoen in de strijd om de prijzen; de nacompetitie is voor Oegstgeest al minimaal zeker en de Leidenaren hebben een zeer reële kans daarop. Blessures moesten dus koste wat kost vermeden worden.

DoCoS ging in de eerste 45 minuten dan ook voorzichtig, misschien te voorzichtig de duels in. Het gevolg was dat Oegstgeest die won en zelfs een veldoverwicht kon creëren. De ploeg vierde de terugkeer van Bob den Hollander en Joep Zenden; twee dragende spelers die de afgelopen tijd node gemist werden. De thuisploeg kreeg de nodige kansen om de score te openen, maar liet dat na. Opvallend als je bedenkt dat het trio Rens van Klaveren, Danny Wenink en Bob den Hollander gezamenlijk al zeventig keer scoorde in de competitie. Ook Zenden vond het net niet nadat hij na een weergaloos steekpassje van Wenink vrij voor de keeper was gezet. ,,We hebben de kansen gehad. Ook ik miste een-op-een. Jammer dat je niet voorkomt, want dan wordt het een hele andere wedstrijd. Zonde, we konden goed mee met DoCoS.”

Van der Salm was ‘not amused’ over de eerste helft: ‘te slap in de duels en een te laag tempo’. Zijn mannen pikten het na de onderbreking goed op en binnen een kwartier stond de thuisploeg met 0-3 achter. Eerst was het de nog in de A 1 spelende Maxwell Buhrer die een uitstekende actie had en vanaf links afrondde. Korte tijd later joeg Roy Elkerbout de bal hard en hoog in de kruising en Kars Bisschop maakte de derde voor de roodwitten. ‘Een bisschoppelijk doelpunt’ kwam het van de tribune. Het was inderdaad ook wel een hele fraaie. Bisschop zelf: ,,Ik kon de bal onderscheppen rond de middenlijn en zag niet direct afspeelmogelijkheden. Ik zag wel een gat en kon zo doorlopen naar de rand van het strafschopgebied waar ik de bal in de hoek kon schuiven.” Het was een sterk optreden van Bisschop, die normaal laatste man staat in het tweede, maar door al het blessureleed zijn opwachting maakte in het eerste (al enkele keren eerder, red.).

Na de 0-3 was de strijd vanzelfsprekend gestreden. Oegstgeest deed nog wat het kon en maakte in de slotminuut nog een dik verdiende treffer via Den Hollander. Hoewel het verlies pijn deed bij de mannen van Heeringa kan men zeker moed putten uit deze wedstrijd. Het bewees dat de vorm terug is en men met vertrouwen het laatste deel van de competitie in kan gaan. DoCoS speelde een goede tweede helft en bleef gevrijwaard van verder blessureleed. Zaterdag wacht Valken’68 en de roodwitten zullen er dan zonder twijfel vanaf de eerste seconde in klappen. Niet alleen om de punten te pakken, maar de 0-3 thuisnederlaag dient ook rechtgezet te worden.

Oegstgeest-DoCoS 1-3 (0-3). 50. Buhrer 0-1, 55. Elkerbout 0-2, 65. Bisschop 0-3, 90. Den Hollander 1-3.

Basisopstelling Oegstgeest: Van der Mey, Polet, Apcar, Tetteroo, Zenden, Wenink,  Van Klaveren, Gianfiglio, Gijselman, Heemskerk, Harfaoui.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Maaskant, Overvliet, Ven Meegen, Jouby, Ravensbergen, Bisschop, Elkerbout, Van Gent, Van Empel, Quellhorst.

Foto’s: J.P. Kranenburg