De LAV Cup gaat dinsdagavond verder met speeldag 3. Maar liefst vijf duels worden er afgewerkt in de poulefase. In Poule A ontvangt UVS competitiegenoot RCL (20.00 uur). In de tweede klasse C staan de Leidenaren derde met hetzelfde puntenaantal als de Leiderdorpse nummer twee.

In de competitie werd de derby nog niet uitgevochten. Die volgt pas op 16 december aanstaande, maar eerst vanavond een voorproefje. Voor UVS is het pas de eerste wedstrijd in de LAV Cup, RCL ging vorige week met 2-1 onderuit tegen DoCoS.

In dezelfde poule neemt DoCoS het op tegen Avv Alphen (20.00 uur). De ploeg van coach Nico van der Salm heeft de eerste drie punten dus al binnen, maar de Alphense tweedeklasser nog niet. De formatie van trainer Rob Wolfsleger kreeg in het eerste groepsduel hard klop van zondageersteklasser FC Boshuizen (7-2).

Lugdunum trapt het begin van Groep B af tegen Foreholte (20.00 uur). De koploper in de tweede klasse zaterdag tegen de nummer dertien in de tweede klasse zondag. De Leidse ploeg, die nog ongeslagen is, lijkt favoriet. Maar de Voorhouters zullen de negatieve reeks maar al te graag willen doorbreken. Pas drie punten werden verzameld in de eerste vijf competitieduels door de mannen van trainer Marcel IJzendoorn.

Een kwartier later (20.15 uur) begint in Poule B Valken ’68 tegen de reserves van zondaghoofdklasser SJC. De Valkenburgers doen het nog niet naar verwachting in de tweede klasse C met negen op vijftien. Ondanks de 2-0 nederlaag bij RCL is er nog geen man overboord voor de equipe van coach Arie van Duijn. Tegen de Noordwijkse reserves kan het goede gevoel weer worden teruggevonden, al zal het ook afhankelijk zijn van de daadkracht bij SJC.

In Groep C gaat LSVV ’70, dat vorige week nog ruim won van SJZ (6-2), op bezoek bij VV Oegstgeest. Het verschil tussen beide teams zal niet heel groot zijn zo is de verwachting. De Leidse studentenploeg staat nu zevende in de derde klasse A, terwijl de Oegstgeestenaren nog foutloos zijn in de vierde klasse.

Dinsdagavond zullen de uitslagen verschijnen op deze site. Woensdagochtend verschijnen ook de reacties op de gespeelde wedstrijden.

Bekijk hier het volledige schema en de groepsindeling van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).