LAV Cup, poule A- Na de 2-1 zege op RCL heeft DoCoS ook zijn tweede zege in de LAV Cup binnen. De ploeg van trainer Nico van der Salm was met 1-2 te sterk voor Avv Alphen. De teruggekeerde Tim Gonlag, die vanwege een neusbreuk dit seizoen nog niet in actie kwam, kopte vlak voor het eindsignaal de winnende treffer binnen voor de Leidenaren.

Voor Van der Salm was het een ideaal moment om eens wat andere spelers te proberen. ,,Er speelde zelfs niemand mee uit het eerste”, vertelde de oefenmeester, die Jorrit Bouwmans voor rust de openingstreffer zag maken. ,,Ik heb genoeg leuke dingen gezien in deze wedstrijd. Ook Melvin Zweistra heb ik weer laten spelen na een kuitblessure. Het is te hopen dat Tim (Gonlag, red.) en Melvin weer snel terugkeren in de ploeg met hun ervaring, maar dat is nog even afwachten. Het was in ieder geval een lekker potje op gras, zonder enig gezeur.”

Vlak na de pauze kwam Alphen langszij via Miquel van der Zouw: 1-1. In de slotfase ging het dus mis voor de mannen van Rob Wolfsleger. ,,Die 1-2 was gewoon slordig van onze kant”, vond de Alphense trainer. ,,We stonden niet goed te verdedigen, maar daarvoor ging de wedstrijd redelijk gelijkop. Wij hadden 1 à 2 goede mogelijkheden voor rust. Al met al was de overwinning van DoCoS wel verdiend. Zij waren iets sterker. Tja, een puntje was wel lekker geweest, zeker voor het moraal van de ploeg. Die late tegentreffer is gewoon zuur.”

In de competitie staat de promovendus namelijk helemaal onderaan in de tweede klasse C (zondag) met slechts één punt uit de eerste vijf duels. Komende zondag is nummer vijf RKSV Pancratius de tegenstander in Alphen aan den Rijn. DoCoS gaat op bezoek bij Voorschoten ’97.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige schema (voor zover bij de organisatie bekend) en de meest recente uitslagen van de LAV Cup.