LAV Cup, poule B-De reserves van SJC zijn dit jaar nieuw in de LAV Cup en debuteerden dinsdagavond direct met een 1-2 overwinning op bezoek bij Valken ’68. ,,Een leuk toernooitje”, vindt de Noordwijkse trainer Rob Timmerman. ,,We kunnen echt wat leren tegen dit soort ploegen, zeker omdat ze allemaal op verschillende niveaus spelen.”

Het tweede elftal van SJC trad gedeeltelijk aan met het eigen team, aangevuld met A-junioren en twee spelers uit het eerste (Raymond van Heijningen en Abbas al Tamimy). Jeffrey den Elzen opende al na enkele minuten de score vanaf de middenlijn. ,,Echt een mooie treffer, gedragen door de wind”, zei Henk van der Nagel, normaal gesproken assistent-trainer van het tweede elftal bij Valken’68. Bij de tweedeklasser stond in de eerste helft A-junior Vince Kleine onder de lat. Daarnaast kwamen ook junioren Bas Roorda en Willem Slootweg in actie.

De Valkenburgers, die vorig seizoen nog tot de kwartfinales reikten, nemen het toernooi nu wat minder serieus. ,,We hebben een bredere selectie, dus we kunnen nu wat andere jongens inzetten”, aldus Van der Nagel, die de hoofdtrainer van het eerste Arie van Duijn vervangt. ,,Vorig seizoen was het echt een doel op zich om de finale van dit toernooi te halen, omdat wij toen de finaledag zelf organiseerden samen met LAV. Nu ligt dat wat anders.”

Vlak voor rust maakte Ronald Kuijt de gelijkmaker: 1-1. De 38-jarige Kuijt is op de weg terug na een liesblessure. ,,Als hij weer fit wordt, dan is hij zeker ook een aanvulling voor het eerste”, vond Van der Nagel. In de tweede helft kwam SJC opnieuw op voorsprong, via een treffer van Emin Vllasaku: 1-2. Een voorsprong die de Noordwijkse formatie dit keer niet meer weggaf.

SJC-trainer Timmerman: ,,In de eerste helft waren we nog wel aan elkaar gewaagd, maar na rust waren we met het windje mee heer en meester. Eigenlijk was de 1-2 eindstand nog magertjes van onze kant. De eerste zege is gelukkig binnen.”

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige schema (voor zover bij de organisatie bekend) en de meest recente uitslagen van de LAV Cup.