Een nieuw seizoen Lopend Vuurtje gaat hierbij van start. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

 • Van de DoCoS site: ,,Omdat DoCoS veel waarde hecht aan haar jeugdopleiding zal er bij de start van het seizoen 2017-2018 op drie avonden een unieke Train-de-Trainerscursus plaatsvinden. Zeer praktijkgericht en interactief met veel trainingsvormen op het veld om als jeugdtrainer nieuwe inzichten op te doen. De organisatie is in handen van www.jeugdvoetbalopleiding.nl. Het gaat om collectieve scholing van alle jeugdtrainers waardoor de onderlinge samenhang en uitwisseling van kennis als een “rode draad” door de totale opleiding van onze jeugdspelers kan ontstaan. Doelgroep: jeugdtrainers actief binnen de pupillenteams van de JO07 tot en met JO13. Tevens mensen die nog geen trainer zijn maar het, eventueel, willen worden.”
 • Bij RCL zijn de nieuwe kunstgrasvelden in gebruik genomen en is men volop bezig met het nieuwe clubgebouw. Op de site met grote regelmaat een update met alle nieuwtjes omtrent de vorderingen.
 • ADO Den Haag is vorig seizoen gestart met een nieuwe samenwerking met de grote amateurclubs in de regio Haaglanden. In plaats van het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden kwam de samenwerking met 10 regionale amateurclubs die Partner in Talentontwikkeling werden. Aan het eind van het afgelopen seizoen werd de samenwerking tussen UVS en ADO Den Haag geëvalueerd en beide partijen waren tevreden over deze nieuwe opzet en wilden graag verder samenwerken. Maandag 28 augustus waren alle Partners in Talentontwikkeling uitgenodigd op De Aftrap om de samenwerking met elkaar officieel te verlengen.
 • Na de oefenwedstrijd Valken’68 – Blauwwit/Beursbengels werden  zaterdagmiddag 19 augustus in het sponsorhome de contracten ondertekend met de nieuwe hoofdsponsor van Valken’68, te weten H.Star Bloemengroothandel BV. De verbintenis werd aangegaan voor drie jaar. Algemeen directeur Gerben Star ondertekende namens het familiebedrijf het contract en voorzitter Jaap Janssen deed dit namens Valken’68. H.Star Bloemengroothandel versterkt hiermee de hechte band die dit bedrijf al jarenlang met Valken heeft. Je zou kunnen spreken van een familie met een rood-geel hart. Voorzitter Janssen was dan ook zeer in zijn nopjes met deze nieuwe hoofdsponsor.
 • Nieuw voor alle clubs: Het invullen van het wedstrijdformulier zal voortaan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app gaan. Op de site van onze verenigingen natuurlijk alle informatie over de app die gebruikt gaat worden om het wedstrijdformulier voortaan digitaal in te vullen.
 • Football Factory, ‘De grootste studentenvereniging van Leiden’  heeft een prachtige nieuwe site. ‘Sport, Plezier en Ambitie komen samen op het Universitair Sportcentrum Leiden’ zo luidt een pakkende tekst op de zeer informatieve en kleurrijke website.
 • ASC groeit: dit seizoen komen er meer dan 160 nieuwe leden bij! Door deze groei zijn er meer scheidsrechters nodig. Interesse om de club de helpende hand toe te steken? Neem dan contact op via email of telefoon (zie site ASC). MELD je aan!
 • FC Rijnvogels vraagt vrijwilligers: ,,Aan het einde van het vorig seizoen is er met sommige mensen gesproken voor wat functies/activiteiten bij de FCR. Ondertussen zijn de selectieteams alweer een paar weken onderweg en komen we bij JO17-1 & JO15-1 wat ondersteunende handen tekort. Misschien is er iemand die erover na wil denken om deze teams/trainers een helpende hand te willen bieden.”
 • Opnieuw FC Rijnvogels: ,,Vanaf 7 september zal het inloopspreekuur op de club weer starten. Donderdag van 17.45 tot 18.45 in het krachthonk naast de kleedkamer van Heren 1, zal Maurits Splinter, fysiotherapeut van het Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg op de club aanwezig zijn.”
 • De club houdt ook het oog op het milieu getuige een initiatief dat ook Leidenamateurvoetbal toejuicht: ,,Over milieu en duurzaamheid is al vele liters inkt verschreven en ontelbare uren door ministers uit de hele wereld vergaderd. Hoe kunnen wij ons steentje bijdragen door het afval te scheiden waardoor het niet in het milieu terecht komt maar via een recyclingsproces weer hergebruikt kan worden. Wat doen we er thuis en op het werk aan? Hoe kunnen wij op ons sportpark een klein steentje bijdragen?”  Alle informatie op de website van de Katwijkse hoofdklasser.
 • ,,DoCoS is door de gemeente Leiden beoordeeld als de enige vitale voetbalvereniging van de stad. Het bestuur van DoCoS is blij met deze kwalificatie, maar vindt ook dat het niet alleen bij woorden mag blijven. ,,Wanneer wij een vitale, grote en sterke vereniging willen blijven, moeten we verder groeien. Het is belangrijk dat de gemeente ons, zeker in de aanloop naar een verkiezingsjaar, de ruimte daarvoor geeft”, zegt voorzitter Jasper van Marwijk bij de start van het nieuwe voetbalseizoen.” Het hele bericht is op de site van DoCoS te lezen.
 • LAV verwelkomt een bekend gezicht: Kagia is terug van weggeweest. Onze vrienden uit Lisserbroek sluiten zich na een jaar weer aan bij de gelederen van Leidenamateurvoetbal. Even waren de oranjehemden veroordeeld tot West I maar dat is gelukkig verleden tijd. Onze regionale clubs zijn net als LAV zeer blij met de terugkeer van deze warme vereniging.
 • Gelijk maar een oproep van de club in Lopend Vuurtje. Voor een aantal jeugdteams worden nog trainers en/of begeleiders gezocht. Voor iedereen die een warm hart heeft voor Kagia: aanmelden!
 • De gemeente heeft de meer dan veertig jaar oude tribune vervangen voor een nieuwe. Dat was dan ook hard nodig. Op de site van Roodenburg de foto’s.
 • Voor vier clubs slaat dit jaar het laatste uurtje als zelfstandige: VV Leiden en FC Rijnland gaan fuseren en dat geldt ook voor Oegstgeest en UDO. Een spannend en druk jaar dus. Over alle vorderingen houden wij u natuurlijk op de hoogte. We zijn benieuwd of er nog meer paartjes zullen ontstaan waardoor de toekomst gegarandeerd kan worden.
 • De vereniging Ajax Sportman Combinatie kreeg afgelopen weekend de koninklijke erepenning. Dat betekent niet
  dat er nu sprake is van Koninklijke ASC. Die toevoeging bij het ereteken is enige tijd terug geschrapt.
 • Een aantal leden van de club uit Oegstgeest kreeg een onderscheiding vanwege hun jarenlange inzet. Krijn van den Berg ontving
  een gouden KNVB-soeld. Hans Juffermans, Dick de Bock, en Martin van den Broek ontvingen een zilveren exemplaar. Edward Heitmeijer
  werd lid van verdienste en Peter de Bruin tenslotte mocht een gouden scheidsrechtersspeld in ontvangst nemen. Hulde, mannen!