Het elfde ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected] Op naar nummer 12. Deadline copy: dinsdag  14 november.

 • UVS kreeg hoog en toch wel ongewenst bezoek: een buizerd werkte zich in de nesten, in dit geval het net achter een doel. Het arme dier vloog tijdens een training van JO13-4 in het net en kwam vast te zitten. De dierenambulance heeft het arme dier opgehaald.
 • Voor iedereen die wil weten wat er gedaan moet worden bij veel voorkomende sportblessures zoals kneuzingen, verstuikingen en verzwikkingen, zal Koos Floris van EHBO-vereniging Meerburg op vrijdag 24 november een interessante avond verzorgen. Ook de do’s en don’ts bij botbreuken, arm uit de kom, schaafwonden en bloedneus zullen behandeld worden. Tevens zal een uitleg over reanimatie en het gebruik van de AED (hartdefibrilator) gegeven worden. Aanvang 20:00 uur
 • Kagia zoekt een gast heer of vrouw die de scheidsrechters ontvangt, tegenstanders wegwijs maakt, voor limonade zorgt voor de jeugdteams in de rust enz. Peter van Duijvenvoorden wacht op uw telefoontje. Op de site van de club uit Lisserbroek meer details.
 • VV Zwammerdam zoekt jongens en meisjes van 7, 8 of 9 jaar om een nieuw JO0-2 te vormen.
 • Zowel DoCoS als UVS bieden hun leden een verkorte cursus assistent scheidsrechter, beter bekend onder de naam vlagger aan. Waar moet je op letten, wat zijn de regels eigenlijk? Antwoord op deze vragen krijgt v u op 13 november bij de clubs. In twee uur tijd wordt u heel wat wijzer. Overbodig te zeggen dat DoCoS en UVS u graag verwelkomen!
 • Eindelijk was het dan zover, de kanjers van het G-team van RCL speelden hun eerste toernooi in het stadion van ADO Den Haag. Een indrukwekkende en leerzame ervaring.  De kinderen waren supergemotiveerd en het plezier straalde er vanaf.  Dit viel ook de organisatie op en RCL kreeg de prijs voor het sportiefste team. Deze werd uitgereikt door niemand minder dan Fons Groenendijk. Goed nieuws: het team heeft nog plek voor nieuwe spelers.
 • Van der Valk Hotel de Gouden Leeuw is waarschijnlijk de oudste sponsor van Voorschoten ’97. Veel leden van de bekende horecafamilie hebben er gevoetbald of spelen er nog. En het oudste lid van Voorschoten ’97? Arie van der Valk. Directeur Marcus van der Valk tekende afgelopen vrijdag een nieuw sponsorcontract, onderdeel van het unieke vijfjarige kledingplan dat alle voetballers van een uniform tenue voorziet.
 • RCL verwelkomt een nieuwe sponsor: de club is  blij dat het een overeenkomst heeft kunnen sluiten met Langezaal & Inniger, expert in elektrotechnische installaties en installaties voor het (op afstand) bedienen van bruggen en sluizen. Welkom bij onze club!
 • Valken ’68: ,,In verband met het 50 jarig jubileum is besloten de vrijwilligersavond in te kapselen in de feestavond van het 50 jarig bestaan op 2 juni 2018. Dit geeft de activiteitencommissie de ruimte om het feest groots aan te pakken. Hopende dat jullie als vrijwilligers begrip hiervoor begrip kunnen opbrengen. 2 juni 2018 wordt een topavond.”
 • Verdrietig nieuws van diverse clubs. Voorschoten’97:  tot onze grote schok en tot enorm verdriet hebben we gisteren gehoord dat Mitchell Scholtes, een echt kind van de club, op veel te vroege leeftijd en volkomen onverwacht is overleden. Hij is 24 jaar geworden. Zijn dood is onbevattelijk. We leven mee met zijn ouders, zijn zussen en met iedereen die in Mitchell een goede vriend, een (voetbal)maat of een familielid verliest. Een zeer betrokken lid die..” Het volledige in memoriam op de website van Voorschoten’97.
 • Bij VV Zwammerdam is onlangs Gert Noordhoek overleden.  Op vrijdagavond 10 november van 20.00 tot 22.00 uur is er  gelegenheid tot condoleren van de familie in de kantine van VV Zwammerdam.
 • UDO: ,,Afgelopen vrijdag 3 november 2017 is Martin Dofferhoff op 75-jarige leeftijd overleden. Martin is één van de ere-leden van v.v. UDO. Martin heeft in het verleden veel betekend als vrijwilliger voor UDO. De afscheidsbijeenkomst vond plaats op donderdag 9 november Na afloop was er gelegenheid tot condoleren.
 • ASC organiseert een coachingsavond op 23 november op Sportpark Overveer. Op het programma onder ander voetbaltips voor het grote en kleine veld, fair play en nog veel meer.
 • SJZ in de Voetbal International! In de editie van woensdag 8 november, nummer 45, staat op de dubbele middenpagina in de wekelijkse rubriek DE BASIS een foto van de voetbalwedstrijd SVC’08 8 – SJZ zaterdag 3.
 • Op de website van Warmunda lazen we het volgende: ,,Ajax organiseert in samenwerking met ABN AMRO de Ajax Talentendagen op locatie. Een evenement waarmee Ajax in meerdere regio’s op zoek gaat naar voetbaltalentjes. De eerstvolgende is op woensdag 15 november. Locatie van de eerstvolgende talentendag is Voorhout, bij VV Foreholte de oude club van Edwin van der Sar.” Ook de talentjes van de club uit Warmond kunnen zich natuurlijk aanmelden.
 • De successtory van Lugdunum gaat maar door. In het kader van de LAV Cup werden de reserves van SJC het volgende slachtoffer van de dadendrang van de groenwitten.
 • Dit weekend louter bekervoetbal met één uitzondering voor wat betreft ‘LAV-clubs’: Roodenburg ontvangt Meerburg en de vierde klasse A zaterdag.
 • Middenvelder Bart van der Weijden speelde recent zijn 150ste wedstrijd in de hoofdmacht van UVS. Proficiat!