Lopend Vuurtje 14

Het veertiende ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Op naar nummer 15. Deadline copy: dinsdag  5 december voor 19 uur.

 • Frank Bloemheuvel wordt de opvolger van Marcel IJzendoorn bij Foreholte. De in Leiderdorp woonachtige trainer verlaat de club aan het einde van het seizoen en de tweedeklasser staat daarna dus onder leiding van de Alphenaar.
 • Vorige week vrijdagmiddag presenteerde de beroemde Leidse oud-huisarts Har Meijer zijn nieuwste boekje met daarin zijn beste columns. De presentatie vond plaats in het nieuwe clubhuis van ASC op Sportpark Overveer in Oegstgeest, maar omdat Meijer al jaren in Leiderdorp woont, was ook uit die plaats goed vertegenwoordigd. Onder meer door de aanwezigheid van burgemeester Laila Driessen. En zo werd de presentatie een mooi regionaal feestje.
 • ‘Hattrick’ kopte de sportbijlage van het Leidsch Dagblad (zei ook de Volkskrant). Een foto van Justin Kluivert erbij die drie keer scoorde en wel het eerste, derde en vijfde doelpunt. Leidenamateurvoetbal tikt de collega’s hier even gevoelig op de vingers. Er is pas sprake als iemand drie keer achter elkaar scoort in een helft. Waarvan akte.
 • Wie is eigenlijk de beste FIFA-speler binnen RCL? Hoe leuk zou het zijn om een clubkampioenschap te spelen in ons nieuwe clubgebouw? Eén probleempje: de benodigde tv-schermen en spelcomputers zijn erg duur. Vandaar dat het bestuur een crowdfunding campagne heeft opgezet. Het is niet de eerste keer dat RCL probeert via crowdfunding materialen gefinancierd te krijgen. Eerder werd er met succes een actie op touw gezet voor nieuwe pupillendoeltjes. Waarom zou deze actie ook geen succes opleveren?
 • 330 km reizen voor een amateur jeugdwedstrijd????  Jazeker, dat is geen grap. Zaterdag 2 december speelt UVS JO15-1 in Vlissingen tegen JVOZ JO15-1. Beide elftallen komen uit in de landelijke 2e divisie. Het een na hoogste niveau van Nederland bij de C junioren. UVS stelt weer een bus ter beschikking en onderweg wordt er een ontbijt genuttigd in Grand hotel De Draak in Bergen op Zoom.
 • Valken’68 blikt al ver vooruit:  ,,Leren dribbelen als Leroy Sané, passen als Leon Goretzka of afwerken als Mesut Özil? Vanaf vandaag kunnen jeugdleden (6 t/m 15 jaar) uit de regio zich inschrijven voor de Schalke auf Tournee voetbaldagen bij onze club Inschrijven kost 59,95 per persoon maar daar krijg je wel een Schalke shirt voor en een gratis lunch.
  Om te vieren dat FC Schalke 04 naar ons toe komt ontvang je een naam en rugnummer naar keuze gratis achter op je eigen FC Schalke 04 voetbalshirt! Het enige wat je hoeft te doen is….”
 • Twee algemene ledenvergaderingen zijn aangekondigd. Valken’68 gaat het doen op vrijdag 8 december 2017. Voor de ALV van Football Factory heeft u de nieuwe agenda van 2018 nodig: dinsdag 23 januari is het zover. De oproep om het bestuur te komen versterken is niet aan dovemans oren gericht. Niels de Looff en Timothy Boerendonk komen ons bestuur versterken, als respectievelijk penningmeester en secretaris. Roel Gielkens en Oscar Hammerstein blijven aan in het bestuur, maar zullen minder zware portefeuilles gaan beheren.
 • Zaterdag 18 november werd een sponsorcontract ondertekend door de heer Roel Naves voor Auton B.V. en  voorzitter Jaap Janssen voor Valken’68. Auton tekende een contract voor vijf jaar en sponsort de coachjassen en trainingspakken van de Jeugdopleiding van Valken’68. De jeugdopleiding van Valken’68 loopt er dus dankzij “ontzorger” Auton  de komende jaren zeer verzorgd bij.
 • Zoals reeds aangekondigd in Factorian Nieuwsbrief 1, zouden we nog wat meer vertellen over de dames selectie. Met ingang van dit seizoen staat Thijs de Jong aan het roer van de Dames selectie. Samen met zijn kompaan Brian Thong begeleiden zij de dames. De volger van het regiovoetbal weet dat het hier gaat om Football Factory.
 • ,,Op maandag 11 december vindt in het clubhuis van v.v. UDO een informatieavond over de voortgang van de fusie plaats. Hierbij de agenda voor
  deze bijeenkomst…” Tja op de site van de Oegstgeester club natuurlijk. En bij buur en straks metgezel VVO staat op dezelfde avond een informatieavond ingepland.
 • Roodenburg komt met een mooi stuk getiteld FC Jammer. Kern is de problematiek die samenhangt met de beleving
  en het accepteren van ‘niet de beste kunnen zijn’ omgaan met tegenslagen en hoe vooral allochtone spelers daar problemen mee hebben. Hoe ga je daar als coach mee om? Leerzaam! Een kijkje in de keuken  van Nourdin Essaoui
 • Warmunda organisert weer een voetbalkamp: ,,Het 27e voetbalkamp zal plaatsvinden van vrijdag 27 april 2018 t/m dinsdag 1 mei 2018, dus noteer deze data alvast in je agenda. We gaan dit jaar naar een nieuwe locatie toe, Groepsaccomodatie de Bosrand te Hellendoorn. Hierbij nodigen wij de jeugdleden 08 t/m 015 uit om met ons mee te gaan op het Voetbalkamp 2018.”
 • De vijfde editie van het kleurenmagazine SJZ in beweging is uit. Zondag, voorafgaand aan de wedstrijd tussen SJZ en Warmunda, werden de eerste exemplaren uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in het clubhuis.
 • Alphense Boys start volgend seizoen met een standaardteam op zaterdag. Dat deed de club eerder, maar met een nieuw bestuur wil de club meer reuring op zaterdag teweeg brengen. Uiteraard wordt ingestapt in de vierde klasse. Hoogswaarschijnlijk verlaat WVC de zaterdag juist weer en gaat zich volledig richten op zondag.