Het vijftiende ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Op naar nummer 16. Deadline copy: dinsdag  12 december voor 19 uur. Dat zal voorlopig het laatste  zijn. De vlam wordt even gedoofd in de winterstop, maar we komen terug natuurlijk.

 • Op een ongebruikelijk tijdstip, zaterdagavond van 19.00 tot 21.00 uur, gaat Roodenburg een proef doen om een jeugdhonk te openen. Begonnen wordt met een tafeltennis- en airhockey toernooi. Mensen die nieuwsgierig zijn wat dat nou weer is adviseren wij naar zo’n avond te gaan. Bezoekers kunnen in de corner ook gezamenlijk naar voetbal kijken.
 • Met de verkoop van loten voor de grote Clubloterij kunnen de clubs een mooie financiële klapper maken, natuurlijk geheel afhankelijk van het aantal leden dat met de loten de familie en de deuren langs gaat. Warmunda meldt: : Dit jaar zijn er maar liefst 2205 loten verkocht door onze jeugd. Echt een topprestatie. Jonas van zessen  verkocht maar liefst  116 loten. JO13-1 was met 479 verkochte loten de teamwinnaar. Voor deze helden gaan we op zoek naar een bezoek aan een leuke eredivisie wedstrijd.
 • UVS komt ook met het eindresultaat: Na de inspanning van veel van onze leden komt nu de beloning, binnenkort wordt het bedrag van € 5270,40 bijgeschreven op de rekening van de club. Dat zijn 2196 verkochte loten. Een mooi bedrag voor de eerste keer deelnemen door UVS. Iedereen die daar aan bijgedragen heeft, spelers en kopers, enorm bedankt!
 • SJZ ontvangt zondag buurman Stompwijk’92. Een gebeurtenis die jaarlijks niet ongemerkt voorbij gaat!! Festiviteiten volop. Zo worden alle ereleden en leden van verdienste in de bestuurskamer ontvangen en in de watten gelegd.
 • De vijfde editie van het kleurenmagazine SJZ in beweging is uit. Zondag jongstleden, voorafgaand aan de wedstrijd tussen SJZ en Warmunda, werden de eerste exemplaren uitgereikt. Twee piepjonge leden van SJZ die in het magazine in beeld en aan het woord komen, kregen het 44 pagina’s tellende magazine als eerste onder ogen.
 • Vanaf zaterdag 2 december start de traditionele kerstbomen verkoop weer. Van maandag t/m zaterdag staan vanaf 09.00 tot 18.00 uur de verkopers weer klaar om u te voorzien van een fraaie kerstboom. Er is weer volop keuze uit verschillende soorten en maten. De opbrengst komt ten goede aan de jeugdafdeling. Haal je Kerstboom bij Wiegel Tuinen en sponsor de vereniging! Bij een aankoop tot 25 euro gaat er € 1,50 en boven de 25 euro € 2,50 naar de vereniging! Geef v.v. Oegstgeest door bij je aankoop, dan wordt dit op het scorebord bijgehouden.
 • De nieuwe fusieclub FC Oegstgeest heeft al een eigen site!!! Bezoek deze website van voor nadere informatie over de bijeenkomsten die beide besturen voor december en januari organiseren! De site is te bereiken via links op de website van UDO en Oegstgeest.
 • Donderdag 30 november is Gijs van Zwieten op 88-jarige leeftijd overleden. Gijs is erelid van VV Zwammerdam. Velen zullen zich Gijs herinneren als een man met humor. Hij had een woordje voor velen, vooral ook voor kinderen, die hij net als volwassenen vaak uitdaagde. In zijn voetballeven was hij een begaafde speler. Als één van de weinigen uit de historie van Zwammerdam is hij uitgenodigd voor de Goudse selectie. Toen een beetje het hoogst haalbare in deze regio.
 • Nog op zoek naar een leuk cadeau voor de decembermaand? Sport 2000 heeft een geweldige aanbieding voor RCL leden: Alleen deze maand bij aankoop van een artikel uit de RCL wedstrijd- of trainingslijn , gratis opdruk met naam of nummer!!! Dat laat je toch niet schieten. Je vindt Sport 2000 in het Winkelhof in Leiderdorp!
 • De barcommissie van DoCoS is op zoek naar een vrijwilliger die bardienst wil draaien op de maandagavonden. Wil je meer informatie hierover? Neem contact op met de barcommissie via . . . . . . zie de website van de Leidse club.
 • Zaterdag 16 december bij DoCoS : Kerstkoppelkaarten in de kantine, aanvang 20.15 uur. Inschrijven bij Hans Thorn, Paul van der Post of aan de bar.
 • ASC nam op een druk bezochte bijeenkomst op mooie wijze afscheid van Farzana Filippo, Rick Verhaar en Hans Schiphorst. De drie hebben op elk hun eigen wijze heel veel betekend voor de vereniging. Op de website van de club de woorden van dank en vaarwel.
 • Als (jong) lid van een sportclub maak je wel eens iets mee waar je graag met een ander over praat. Even je hart luchten en je verhaal doen. Meerburg begrijpt dat: ,, Wij zijn Zoë van de Water en Judith Andriesse, Sinds eind 2016 zijn we als vertrouwenscontactpersoon verbonden aan RKVV Meerburg. In deze rol willen wij graag een bijdrage leveren aan een respectvol en veilig sportklimaat.” Alles hierover op de site van de Zoeterwoudse club.
 • Op 23 december organiseert VV Leiden een Kersttoernooi voor JO15, MO17, JO13 en JO11. Elke team heeft minimaal twee leden van v.v. Leiden. Een team bestaat uit maximaal 6 spelers en voetbalt met 5 tegen 5 op een kwart veld. Hoe je in te schrijven? Surf naar de website van de club.
 • Veel kantines en sportparken zijn tussen Kerstmis en nieuwjaar gesloten. Zie de informatie daaromtrent op de diverse clubwebsites.
 • Afgelopen maandag 4 december moet het bijna in heel Adegeest (Voorschoten) te horen geweest zijn: 70 gillende meiden op veld 2 bij Voorschoten’97! Uit de MO11 en MO9 teams mochten alle meisjes een vriendin meenemen naar de training. Van voorgaande edities wisten we al dat dit altijd super gezellig is, maar toen er ook nog echte Voetbal-Pieten mee gingen trainen, was het feest compleet.
 • UVS: Het zaalvoetbal staat bekend om de spectaculaire acties en het snelle combinatiespel. In de zaal komt het nog meer aan op je techniek! Internationale voetbalsterren zoals Neymar, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn allemaal in de zaal begonnen. Play2Improve organiseert daarom ook de indoor-voetbaldagen in Leiden! Geniet van twee dagen voetbalplezier en laat je inspireren door onze Play2Improve-trainers.4 4n 5 januari. Liefhebbers kijken natuurlijk op de UVS site.