Een nieuw seizoen Lopend Vuurtje is daar. Nummer twee zelfs! Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

 • ASC, de club uit Oegstgeest, denkt ook aan de jeugd:,, Fruit eten is belangrijk, helemaal voor kinderen. En lekker bovendien!  Daarom is er een Teambox ontwikkeld. De Teambox is een box met fruit speciaal voor JO8 t/m JO11 teams. De Teambox wordt vanaf dit seizoen aangeboden aan de jongste jeugdteams van ASC door onze sponsor de RABOBANK. Onder het motto “Met Rabofruit scoort ASC voluit” gaan we een succesvol en gezond seizoen tegemoet! De Teambox is onderdeel van Lekker Bezig, het programma van Sligro en de KNVB dat zich richt op een gezondere kantine.’’
 • Football Factory gaat beter en intenser communiceren met de achterban: ,,Het bestuur van de studentenvoetbalvereniging van Leiden heeft besloten m.i.v. het seizoen 2017/2018 een digitale nieuwsbrief uit te brengen: Met de Factorian Nieuwsbrief denken wij onze Factorians goed op de hoogte te kunnen houden van de ontwikkelingen in en om Football Factory en het Universitair Sportcentrum. Deze eerste nieuwsbrief heeft de volgende onderwerpen….. “ De studentenclub pakt gelijk geweldig uit; veel nieuws en nog meer informatie.
 • Geen Leidenaar zal het gemist hebben: in de El Cid week hebben de eerstejaars studenten zich gemeld. De twee studentenvoetbalverenigingen, LSVV’70 en Football Factory dus, waren prominent aanwezig om de potentiele nieuwe leden te benaderen, daarbij trachtend elkaar goedmoedig, maar in niet mis te verstane bewoordingen de loef af te steken……..
 • Football Factory: ,,Als student in Leiden, wil je voetballen bij een studenten voetbalvereniging. Bij een club die begrijpt dat je soms moet studeren en héél soms brak bent. Waar met jouw team presteren zeker leuk is, maar het biertje in de kantine ook altijd goed smaakt. Waar je kunt praten over voetbal of filosoferen over het wel en wee van jouw studentenleven.”
 • LSVV’70: ,,Leiden kent een veelvoud van voetbalverenigingen, en in het bijzonder twee clubs die zich richten op studenten: LSVV ’70, en – zoals wij ze graag noemen – ons ‘kleine broertje’ Football Factory. Die laatste vereniging speelt op het Universitair Sportcentrum en is daardoor voor nieuwe studenten vaak zichtbaarder dan LSVV ’70. En dus vragen EL CID’ers ons ieder jaar: waarom zou je het USC eigenlijk links moeten laten liggen, en kiezen voor LSVV ’70?” Een uitvoerige argumentatie volgt natuurlijk op de website van de club van Freek Jansen.
 • RCL was de eerste en is zelfs in een reclamespot te zien. Meerburg is de volgende club: ,,Dit seizoen start Meerburg met de eerste stappen naar een rookvrije vereniging. Gezien de huidige tijdsgeest, het grote aantal jeugdleden en de initiatieven van andere sportverenigingen vinden wij dat roken langs het veld ook bij Meerburg niet meer past.”
 • De nieuwe app voor wedstrijdzaken zorgde voor heel wat puzzels en vragende gezichten bij bestuurders, begeleiders, voetballers en scheidsrechters. Het was duidelijk wennen en het zal nog wel duren voordat iedereen het fijne, en de voordelen, er van ziet. De KNVB heeft een paar instructievideo’s uitgebracht. Op de diverse websites van de clubs zijn die aan te klikken. Alles dan maar digitaal? De verslaggevers van leidenamateurvoetbal zouden oh zo graag nog steeds een geprint exemplaar van het wedstrijdformulier krijgen voor aanvang van de wedstrijd!
 • Van de DoCoS website: ,,Zo snel mogelijk een extra kunstgrasveld en twee kleedkamers. Dat heeft DoCoS nodig om de ernstigste ruimtenood van de meest vitale voetbalclub van Leiden te ledigen. Voorzitter Jasper van Marwijk heeft vorige week donderdag deze boodschap aan de gemeenteraad afgegeven. ,,Wij kunnen dan de komende paar jaren weer vooruit en wij kunnen dan de concurrentie met prachtige complexen in de randgemeenten aan”.
 • De gemeente Leiden nam ook een beslissing hieromtrent. Dat dit niet in goede aarde viel bij de VV Leiden (en FC Rijnland) blijkt uit een artikel op hun site onder de kop ,,Wanbeleid en voorkeursbehandeling.”
 • Geen club kan zonder sponsors. Met regelmaat weet een club een nieuwe sponsor aan zich te binden en dat wordt vanzelfsprekend ook met vreugde op hun site aangekondigd. Lopend Vuurtje zal daar dit seizoen aandacht aan besteden. De eerste dan: ,,De sponsorcommissie van UVS is verheugd u te kunnen mededelen dat Hofstad Advocaten uit ’s-Gravenhage zich als nieuwe sponsor aan UVS heeft verbonden.”
 • Roodenburg heeft zoals men weet een nieuwe tribune gekregen. Op de site van de club foto’s en de volgende melding: ,,Vorige week heeft Cor Labruijere de stoeltjes gemonteerd op de onoverdekte tribune. De zwarte stoeltjes zijn daarbij diagonaal geplaatst. Komende week zullen de prullenbakken worden geplaatst. Roodenburg heeft een mooie tribune gekregen. Hou het vooral netjes is ons advies. Het zorgt voor een positieve uitstraling.” Nu is het wachten op de toeschouwers. Als de club zich sportief herpakt na een desastreus eerste weekend zullen die wel komen.
 • Trink, trink Brüderlein trink. Dé klassieke op de Beierse bierfeesten. FC Rijnvogels doet jaarlijks ook een duit in het zakje: ,,Het is al bijna een traditie op De Kooltuin. In oktober worden de dirndils en de lederhosen uit de kast getrokken en toveren we de kantine om in een levensechte biergarten! De derde editie van het Tiroler Kooltuinfest staat op het programma en wel op zaterdag 28 oktober 2017!
 • VV Zwammerdam kan een feestje tegemoet zien: ,,Op zondag 22 oktober is VV Zwammerdam jarig: 69 jaar. We gaan met in totaal supporters, leden, ouders, sponsoren naar SC Heerenveen. Nadere mededelingen volgen.”  Het zou de redactie van leidenamateurvoetbal niet verbazen als er volgend jaar pas écht een knalfeest volgt.
 • Over feesten gesproken; het kan haast niet anders of het wordt bijna wekelijks een feest in het regionale voetbal. Nu al wrijven we ons in de handen van de voorpret; in de vierde klasse A lijken er drie absolute kampioenkandidaten te zijn: Oegstgeest, VVSB en natuurlijk Meerburg. Een voorspelling is heel moeilijk te geven. Wat dacht je van de Tweede klasse C? Voorschoten’97, Valken’68, Lugdunum, TAVV, DoCoS, RCL en UVS zullen de degens kruisen en bijna wekelijks zal er wel een derby op het programma staan, een heerlijk vooruitzicht.
 • Op zondag is de spanning niet minder. FC Boshuizen kent een nieuwe trainer en een groot aantal nieuwelingen. Gaan ze weer meedoen om de bovenste plaatsen? Ook FC Rijnland heeft zich danig versterkt. Gaat de derdeklasser voor een (periode)titel? Hoe doet ASC het op het nieuwe complex? Voor menigeen mag de competitie morgen beginnen. LAV staat klaar om 22 clubs te belichten!!