Het twintigste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de eerste van 2017, nadat eerder deze week ook al het nodige nieuws werd gemeld over een aantal clubs in ‘Van de velden in binnen-en buitenland’. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 17 januari voor 18 uur!

 • FC Rijnvogels krijgt maar geen genoeg van de gezellige clubavonden: ,,Weer terug van weggeweest: de Quiz Avond! Op vrijdag 27 januari om 20.00 uur gaan alle remmen los en zijn er weer prachtige prijzen te verdienen. Spanning, sensatie en hilariteit zijn zoals elk jaar weer gegarandeerd. Met de quizmasters Dirk Dijkhuizen, Dirk Koopman en Chris van Dijk is het entertainment gehalte weer erg hoog en…”
 • Ook bij RCL kun je je voetbalkennis etaleren: ,, Wie doet er mee met een gezellige voetbalquiz op 4 februari met buffet! Schrijf je nu in per team (max. 4 personen). Mail naar sv@rcl.nl of meldt je aan bij het SV-hok op zaterdag.”
 • Over voetbalquizzen gesproken. Bij Voorschoten’97 is die al achter de rug. Het was een avond om niet snel te vergeten: ,,Arnout Verzijl en Rob Kathmann hebben vrijdagavond de achtste editie van de voetbalquiz van Voorschoten ’97 gewonnen. Arnout en Rob wisten in een kolkende kantine alle concurrentie voor te blijven. Het zilver ging naar Rypke Bakker en Stefan Mouwen, terwijl Maarten Hillenaar en Marcel van Tol op de derde plaats eindigden. In totaal deed een recordaantal van 70 koppels mee aan het jaarlijkse vragenfestijn.”
 • Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie van DoCoS zijn vijftien gouden jubilarissen door voorzitter Jasper van Marwijk gehuldigd. De jubilarissen zijn niet alleen al meer dan vijftig jaar lid van DoCoS, ze zijn bovendien ook allemaal nog actief voor DoCoS. Zij hebben door hun gouden jubileum eeuwige DoCoS-roem vergaard. Zie eerder geplaatst artikel.
 • Bij het Zoeterwoudse Meerburg is op zondag 15 januari is de traditionele nieuwjaarsreceptie. Deze start rond 16.00 uur. Voorafgaand vindt de traditionele wedstrijd plaats tussen Oud-Meerburg 1-tegen Meerburg 1 . Aanvang 14.00 uur. Verder komen eerder op de dag de overige senioren en een A jun.-team in een 7 tegen 7 toernooi in de wei.
 • Bij ASC worden langzaamaan  tipjes van de sluier opgelicht wat betreft het nieuwe complex: ,,Hierbij de eerste informatie over de inrichting en vormgeving van ons nieuwe clubhuis. Vanaf nu zullen we zeer regelmatig updates geven. Dit zal niet alleen op de website gebeuren maar ook op onze social media kanalen.”  De foto’s onthullen het een en ander, zie de site van de rood-zwarten.
 • UVS besteedt vanzelfsprekend in woord en beeld veel aandacht aan het feest ter gelegenheid van de opening van de nieuwe tribune. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de onmisbare vrijwilligers: ,,Op zaterdag 7 januari was er bij UVS het Leidse voetbalfeest. Honderden mensen wisten de weg naar de Kikkerpolder te vinden. Om deze mensen een leuke en gezellige voetbalmiddag te bezorgen waren er tientallen vrijwilligers op de been. Het was een zeer geslaagde dag met dank aan al die de vrijwilligers. Zonder hun was er geen feest mogelijk geweest. Dank namens iedereen die aanwezig was en een diepe buiging! Ook heel veel dank aan de sponsoren die het voetbalfeest van Leiden mogelijk hebben gemaakt.”
 • Afgelopen zaterdagmiddag was het nieuwjaarsreceptie bij Valken’68. Vooraf vond de eerste training, inclusief een fysieke fitheidstest, van de selectie plaats onder leiding van de zaterdagochtend pas van een vakantie gearriveerde hoofdtrainer Arie van Duijn. Ook Marc Langeveld liep, na zijn kruisbandoperatie, weer de eerste rondjes en Lars van Bommel, zelfde blessure, kan zich ook al weer aardig uit de voeten maken. In een gezellig gevulde kantine hield voorzitter Jaap Janssen zoals gebruikelijk een korte nieuwjaarsrede. Het wordt een belangrijk en spannend jaar voor de club getuige de inhoud van de speech. Te lezen op de website van Valken’68 natuurlijk.
 • December stond bol van de (feestelijke) activiteiten bij de clubs. Op de websites veel foto’s, filmpjes en verhalen van alle vrolijk- en gezelligheid!
 • Oefenvoetbal: Kagia, kampioenskandidaat in 3B West I, sprade tegen Van Nispen uit De Zilk. De Lisserbroekers wonnen met 4-1 door doelpunten van Rens Lamboo (strafschop), Alain van Kesteren, Dirk Jan Ligtenberg en weer Lamboo.
 • De zaterdagtak van Voorschoten’97 maakte gehakt van derdeklasser Lugdunum dat overduidelijk niet thuis gaf. Het werd 9-3 voor de mannen van André Lourens. Voor de kikkers scoorden Jerry Matahelumual, Bilal Karasahin en Sergio Vrede. Namens de groen-gelen waren Tim Koning (4), Richard Bakker, Shemiel Constancia, Youri Looyestijn en Cheyun Isik (2) trefzeker.
 • De selectie van FC Rijnvogels voor volgend seizoen is al grotendeels ingevuld. Het laatste bericht vanuit de Katwijkers is die over Thom de Vries. De van Quick Boys overgekomen speler gaat de Kooltuin na een seizoen alweer verlaten. Voor het overige is dit de huidige status: Sander van der Horst, wouter Soomer, Pieter van der Breggen, Mart Spierdijk, Bright Ampong, Romano van der Stoep, Arno Dijkstra, Teun Guijt, Jaap van Duijn, Jim Havenaar, Mitchell Theuns, Ricardo de Vlugt (allen blijvend). Joey Zandbergen (Rijnsburgse Boys), Niels van Veen en dus De Vries verlaten de club.