Het 37ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de zeventiende van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 16 mei voor 18 uur!

 • LeidenAmateurVoetbal.nl is nog steeds op zoek naar Vrienden! Zonder de steun van de lezers, supporters en andere volgers kan ons team het niet meer bolwerken in de toekomst. Op de homepage, bovenin, kan je je aanmelden! Samen gaan voor een toekomst. Wij willen dat graag. U ook? Voor alle duidelijkheid: dit is geen loze kreet!!
 • Wilt u ons Event op zaterdag 17 juni bij Valken’68 ondersteunen, op welke manier dan ook… laat dit dan s.v.p. ZSM weten via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Wilt u dat er een derde editie komt van een regionaal toernooi zoals de Koetshuis Cup is? Wij wel! Steun kunnen wij echter wel gebruiken om verder te kunnen komen en alle werkzaamheden te kunnen blijven verrichten. Uw support is van harte welkom. Vraag naar de mogelijkheden via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • De VV Wassenaar zoekt nog een deelnemer voor het door de club georganiseerde veteranenetoernooi op zaterdag 20 mei. Wilt u meedoen? Kijk op www.svwassenaar.nl en zie het kopje veteranentoernooi en schrijf u in. Eventueel contactpersoon Carl Verburg.
 • Eerder gaf onze redactie al aan dat clubs kunnen aangeven wanneer er toernooien worden gespeeld. UVS maakte gebruik van het aanbod en gaf het volgende door: Ben de Ruijsschertoernooi (ochtend B3 t/m B5 en C3 t/m C8, datum 20 mei), JO11-1 Toernooi (9×9) op zondag 14 mei, Sandra Kikkert Toernooi op zondag 21 mei voor MB1 en MC1 en in de middag D3 t/m D7, Toptoernooi UVS voor JO 14-1, JO 14-2 en JO 13-1 op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag), G-toernooi op zaterdag 27 mei, Sportdag O11, O9 en O7 op zaterdag 10 juni en op zondag 11 juni Recreatie UVS seniorentoernooi. U bent van harte welkom in de Kikkerpolder.
 • Het tweede elftal van v.v. Kagia speelt op dit moment zaterdag reserve 3e klasse west II. Kagia is een dorpsvereniging waarbij sportiviteit en eensgezindheid van groot belang zijn. Het tweede team is een team met veelal jonge en getalenteerde spelers. We zoeken voor deze vacature een ambitieuze trainer die vol enthousiasme aan de slag wilt gaan met een jonge selectie en bij een mooie vereniging. Voor meer informatie zie de website van de club of zoek contact met Mark Scholte, bestuurslid voetbaltechnische zaken (telefoonnummer: 06 – 53 58 33 00)
 • Max Lobel keert na een jaar afwezigheid terug bij Valken’68. De doelman vertrok vorig jaar naar het 2e elftal van RCL uit Leiderdorp, maar maakt nu weer de omgekeerde weg. De keeper speelde in het verleden ook voor Rijnsburgse Boys en was daarna één seizoen actief op ’t Duyfrak in het 2e elftal. Met het terugkeren van de lange doelman heeft Valken’68 het keeperskwartet weer compleet voor de selectie voor volgend seizoen. Naast Max Lobel beschikt Valken’68 volgend seizoen over de doelmannen Erwin van der Nagel, Kevin Sip en Lesley de Wit.
 • Zaterdag 17 juni vindt de vijfde editie plaats van het Frans de Vette toernooi bij FC Boshuizen in Leiden. Het gaat hier om een 7 tegen 7-toernooi in de leeftijd 35+. Er zal live muziek aanwezig zijn en een buffet voor de teams. Aanmeldingen zijn nog mogelijk via Shirley Verboon: shirley.v1571@gmail.com
 • Tim van Doorn (18 jaar ) en Stephan Bronmeijer (14 jaar) zijn bekende gezichten op de voetbalvelden van Voorschoten’97. Beide mannen zijn al vele jaren clubscheidsrechter. Onlangs zijn zij geslaagd voor de cursus Scheidsrechter Veldvoetbal SO III. Een zeer knappe prestatie, waardoor zij nu officieel KNVB-scheidsrechter zijn geworden. Scheidsrechtercoördinator Cor van Ipenburg is trots op ‘zijn’ pupillen en weet dat de jongens, naast hun KNVB-activiteiten nog heel vaak inzetbaar zijn voor de club. De jongeheren blijven hun club trouw, zo valt op de clubwebsite van Voorschoten’97 te lezen.
 • Op vrijdag 19 mei is er bij RCL teamkoppelklaverjassen, dit voor het laatst in de huidige kantine van RCL. Aanmelden kan via: sv@rcl.nl
 • Bernardus werd afgelopen weekend kampioen van de vierde klasse A zondag. Van harte aan deze sympathieke club uit Hazerswoude-Rijndijk. Na Lugdunum is het de tweede regionale kampioen. Nog meer goed nieuws: trainer Marcel Vondeling slaagde voor de cursus UEFA B/TC2. Wederom de felicitaties!
 • Op advies van de technische commissie en tot volle tevredenheid van het bestuur was vlak na de winterstop al mondelinge overeenstemming met de technische en medische staf van Valken’68 om in het nieuwe seizoen met elkaar door te gaan. Het contract van hoofdtrainer Arie van Duijn werd met een jaar verlengd, waarbij Valken’68 de optie tot nog een jaar heeft. Het bestuur wil zijn waardering uitspreken voor het werk van Arie van Duijn en zijn staf die al twee van de drie doelstellingen voor dit seizoen gerealiseerd hebben. De kers op de taart, promotie naar de eerste klasse, ontbreekt nog, maar wie weet wordt die ook nog via de nacompetitie gehaald. De contracten van Jaco van Staalduinen, trainer Valken’68 2, Jan Valk, keeperstrainer, en fysiotherapeut Harmen van Delft werden gegeven hun langdurige relatie met Valken’68 omgezet in contracten voor onbepaalde tijd. Hieruit spreekt vertrouwen. Afgelopen zaterdag, na de wedstrijd Valken’68- Lyra, werden de contracten ondertekend. Zie voor de foto’s de website van de club uit Valkenburg.
 • Gaat u op zaterdag 13 mei aan het eind van de middag of begin van de avond het water op of meer precies varen in de Leidse grachten? Grote kans dat u een schuit tegen komt met de selectie van LSVV’70. Het bonte gezelschap zal dan het lijfsbehoud in de derde klasse vieren. Afgelopen zaterdag werd Floreant geklopt met 3-5 en daardoor kan de Leidse ploeg geen elfde meer worden. Reden dus om een feestje te bouwen. Dat gebeurde ook al aan het eind van het vorige seizoen toen LSVV’70 het water op/in ging vanwege de titel in 4A.
 • Zaterdag 6 mei 2017 werden Adri van der Starp en Peter Haakman in het zonnetje gezet door het bestuur van Lugdunum . Zij werden bedankt voor hun verdiensten bij onze vereniging. Beiden hebben respectievelijk 40- en 25 jaar zich ingezet als gastvrouw en gastheer in onze kantine. Adri en Peter ook namens de leden bedankt voor jullie inzet.
 • Op zaterdag 3 juni is het weer zover, de Familiedag bij v.v. Leiden vindt weer plaats en jullie zijn allemaal weer van harte uitgenodigd om mee te doen! Net als vorig jaar zal er weer een sponsorloop gehouden worden en zal er gevoetbald worden tegen de ouders. Ook zullen er weer tal van activiteiten georganiseerd worden op ons hoofdveld. Naast sportieve activiteiten hebben we dit jaar ook weer een aantal recreatieve activiteiten geregeld, zoals springkussens voor jong en oud. Voor de ouders zijn er diverse kraampjes waar sportieve en vrijetijdsspullen gekocht kunnen worden en zullen er ook weer luxe broodjes verkrijgbaar zijn. Tegen een kleine bijdrage kunnen natuurlijk ook weer vriendjes meegenomen worden. Uiteraard zijn er ook dit jaar weer mooie prijzen te winnen en verzorgen wij jullie eten en drinken.
 • Oegstgeest VR1 speelt op zaterdag 20 mei de finale van de KNVB-beker tegen ARC VR2. De Alphense club speelt thuis.
 • De geschiedenis voor Meerburg heeft zich herhaald. De Rijndijkers promoveerden in het seizoen 2011/2012 vanuit de derde klasse om een seizoen later weer te degraderen uit de tweede klasse. Vorig seizoen werd Meerburg glansrijk kampioen, nog wel op het complex van SJZ. Ook nu lukte het niet om in de tweede klasse te overleven. Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken?
 • Nog 107 dagen en het is zover. Dan zal ASC het huidige complex de rug toekeren en neerstrijken op het gloednieuwe sportpark Overveer. Het aftellen neemt serieuze vormen aan.
 • Bij SJZ zal er op 3 juni een internationaal voetbaltoernooi voor JO 13 plaatsvinden. Een dag later zal Roy Kortsmit van Sparta de finale luister bijzetten van de PenaltyCup. De club nodigt u uit om even lekker te komen kijken.
 • Donderdag 11 mei zal Willem van Zuilen te gast zijn bij het radiosportprogramma Sport071, een coproductie van Sleutelstad FM en Leidenamateurvoetbal.nl. Remco Mentink zal de bekende verslaggever het hemd van het lijf vragen, live te horen op Sleutelstad FM tussen 18 en 19 uur. Luistertip! Het is alweer de een-na-laatste uitzending van het seizoen voor wat betreft aandacht voor het voetbal in de regio.