Afgelopen vrijdag was er sprake van een ware volksverhuizing, vanaf voetbalvereniging Meerburg en andere verzamelplaatsen in de buurt gingen een kleine 500 kinderen en ouders op pad om de wedstrijd ADO Den Haag tegen PEC Zwolle te bezoeken.  Onder leiding van trainer  ‘Fons’Groenendijk en manager voetbalzaken Jeffrey van As, beiden afkomstig uit het Leidse, doen de groengelen het dit jaar uitstekend en hoeft er sinds tijden niet meer naar beneden te worden gekeken. Mooie bijeenkomstigheid is dat de Haagse selectie met Erik Falkenburg en Mats van Kins ook nog twee spelers met Leidse roots herbergt. Laatstgenoemde heeft ook nog een verleden bij de Rijndijkers en wat zou het dan toch mooi zijn als hij juist die avond zijn debuut zou maken. Hierover uiteraard later meer. Tegenstander was niet de minste, de gasten uit Zwolle doen het dit seizoen boven verwachting goed en trainer John van het Schip en zijn staf lijken het goede werk van Ron Jans voort te zetten en uit te bouwen.

Vakkie W was ons vak, precies achter het doel en naast het uitvak die voor een vrijdagavond bijzonder goed gevuld was. Het waren echter niet de bezoekers uit dit vak of de Haagse harde kern die het luidruchtigst waren, nee dat waren de supporters uit vakkie W die het “Meerburg, Meerburg” regelmatig lieten horen.
Er waren zelfs ouders die voor het eerst in een echt voetbalstadion waren en hun ogen uitkeken.  En dat allemaal op 10 minuten rijden van Meerburg, de snelweg op en zeg maar de snelweg weer af en parkeren ook geen enkel probleem.  En voor de prijs van een kaartje hoef je het ook niet te laten, voor een wedstrijd op het hoogste amateurniveau betaal je meer.

De wedstrijd was eigenlijk nooit een wedstrijd, daarvoor was PEC Zwolle te verzwakt en ADO te sterk. De thuisploeg won uiteindelijk met 4-0, twee van deze doelpunten werden gemaakt door Leidenaar in Haagse dienst, Erik Falkenburg. En  Mats van Kins dan hoor ik u denken? Die mocht een paar minuten voor tijd invallen (bedankt Allfons Groenendijk), een debuut dat uiteraard naar meer smaakt. Het is jammer dat scheidsrechter Kevin Blom geen extra tijd bijtrok anders hadden de speelminuten verdubbeld kunnen worden, maar dat komt vast nog wel gezien de stormachtige ontwikkeling die Van Kins op dit moment doormaakt. Bij het ererondje nam hij ook alle tijd om voor het Meerburg vak te poseren, alleen zijn shirtje dat wilde hij het liefst zelf houden en dat is volkomen begrijpelijk. Na afloop mocht iedereen ook nog even het veld op, en dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Massaal werd hier gehoor aangegeven, en niet alleen door kinderen kan ik u zeggen.

Zo kwam er een passend eind aan een fantastische avond. Goed weer, winst voor de thuisploeg, het competitiedebuut van oud Meerburger Mats van Kins en vele blije gezichten. Echter niet iedereen heeft van de wedstrijd kunnen genieten, de zoon van ondergetekende heeft naast zijn voorkeur voor een ploeg uit de traditionele topdrie ook nog een zwak voor, juist ja PEC Zwolle….