Het was het afgelopen weekend een drukte van belang op sportpark Adegeest, waar met diverse evenementen traditioneel het nieuwe jaar werd ingeluid. Enkele jaren geleden  hebben de organisatoren van de voetbalquiz en het Oliebollen Toernooi (wat sinds 2 jaar door het leven gaat als ‘het Echte Bakker Verhoog Oliebollen Toernooi ‘) de handen ineen geslagen. Sindsdien worden beide evenementen in het eerste weekend van januari gehouden, dit gezamenlijk met de nieuwjaarsreceptie en een aansluitende feestavond. De combinatie van mooie evenementen blijkt een gouden formule te zijn.

Ieder jaar worden er weer records gebroken. Waren er het vorig jaar op het eerste Echte Bakker Verhoog Oliebollen Toernooi voor het eerst 25 deelnemende teams, dit jaar had de achtste editie van de quiz voor het eerst 70 koppels die op vrijdagavond de strijd aan gingen in de kantine aan de Weddeloop. Na drie rondes van 20 uiteenlopende vragen gingen Rob Kathmann en Arnout Verzijl er met de hoofdprijs van door.

Zaterdag was het voor velen alweer vroeg dag. Net als vorig jaar streden er 25 teams om de prijzen tijdens het welbekende  6×6 toernooi. Na een aantal weken winterstop was het voor diverse deelnemers weer de eerste keer dat de groene (kunstgras) wei werd betreden.

Tussen de wedstrijden door kon men genieten van de overheerlijke oliebollen van Echte Bakker Verhoog en van een drankje in de kantine. Na 50 sportieve wedstrijden  kwamen de zaterdag 2,
de Westra Boys, Ajuus met jus, de zaterdag 17 en de ouders van de JO9-4 als winnaars uit de bus in de vijf verschillende poules.

De aansluitende nieuwjaarsreceptie werd druk bezocht, zowel door de leden als door een forse afvaardiging vanuit de Voorschotense politiek.  De recent aangetreden voorzitter Ton van Emmerik keek in zijn eerste nieuwjaarstoespraak vooruit naar het jaar waarin Voorschoten ’97 haar vierde lustrum zal vieren en het nieuwe hoofdveld in gebruik zal nemen. Het afsluitende feest werd ook jaar druk bezocht en werd opgeluisterd door de band Casual for Music,  die wederom een spetterend optreden verzorgde.

De organisatie wil langs deze weg de vele betrokken vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

Marinus van der Peet