Sinds enige tijd is Ruhrgold businesspartner geworden van Leidenamateurvoetbal.nl. Maar dat niet alleen! Ruhrgold heeft zich ook verbonden aan de LAV Cup! Ofwel, de LAV Cup wordt vanaf nu ‘powered by’ Ruhrgold. En alsof het nog niet genoeg is: vanaf begin december wordt er ook elke week een ‘Ruhrgolder van de Week’ gekozen. De persoon in kwestie wordt gelukkig gemaakt met een doos heerlijke pils. Dat kan om reden zijn van de ‘vrijwilliger van de week’, ‘de pechvogel van de week’, de uitblinker van de week’ of bijvoorbeeld zoals in editie 1 ‘de totowinnaar van de week’. Deze week kwamen we uit bij een pechvogel…

Pechvogel Mitchel Klein Ruhrgolder van de week

Sinds 21 oktober kampt DoCoS speler Mitchel Klein met zware hoofdpijnen. ,,Nee, dat komt niet door overmatig biergebruik en zeker niet door Ruhrhold. Dat is een uitstekend pilsje heb ik van meerdere mensen gehoord, maar een knetterende botsing met een speler van Honselersdijk is de oorzaak. We knalden letterlijk met de koppen tegen elkaar. De neuroloog vergeleek het met twee hardgekookte eitjes die je tegen elkaar tikt. Een daarvan zal barsten. Dat was in dit geval mijn schedel. Bovendien was in binnenwaarts ook nog wat bloed. Het leverde vier dagen ziekenhuisopname op en een hoop ellende. In het begin kon ik niets velen: licht, geluid, bezoek, alles was me teveel. Daarna ben ik weer een tijdje bij mijn ouders geweest die me verzorgden, toen weer mijn eigen huis waar mijn vriendin  veel voor me heeft gedaan. Nu kan ik eindelijk weer zelfstandig boodschappen doen en misschien even naar een wedstrijd zaterdag. Lang zal ik dat niet volhouden, dan ben ik alweer bekaf.”

De ranke speler heeft een behoorlijk jasje uit moeten doen. Hij kan eigenlijk niet wachten om weer tegen een balletje te trappen. Klein vervolgt:  ,,Wanneer dat gaat gebeuren is niet te zeggen. Voorlopig kamp ik nog met de naweeën van die barst in de schedel en conditioneel start ik weer op nul. De wordt een lange terugweg, maar ik kijk er naar uit.”

Klein wil nog benadrukken dat zowel Honselersdijk als de speler wiens schedel iets steviger bleek te zijn zeer attent zijn geweest: ,,Een fruitmand, een kaartje en een bierpakket kreeg ik toegestuurd. Erg netjes van ze.”

Van de situatie werd huiskonijn Jopie overigens wel blij. Het dier weet zich nu veelvuldig in het bijzijn van zijn ongelukkige baasje…