Het jaarlijkse internationaal toernooi voor jongens en meisjes onder 13 bij SJZ is het traditionele decor op het sportpark Haasbroek te Zoeterwoude tijdens het pinksterweekend. Samen met zo’n 100 enthousiaste vrijwilligers is Jarco van der Poel met zijn mensen bezig om de kinderen een onvergetelijk weekend te bezorgen. Daarbij maakt hij niet alleen gebruik van de vrijwilligers maar is er ook een actieve rol van de lokale ondernemers, verenigingen en de gemeente. Sportpark Haasbroek wordt omgetoverd tot een olympisch dorp. Een mooi beeld van de grote samenhorigheid van de gemeenschap in Zoeterwoude-dorp tot genoegen van burgemeester Liesbeth Bloemen.

Zo zetten de padvinders van Zoeterwoude de 15 gehuurde legertenten op waar de diverse team in slapen. Ook breken zij die op maandag weer af. De tenten zijn geposteerd op de ijsbaan van de lokale schaatsvereniging. De handbalvereniging stelt zijn veld beschikbaar waarop een pannakooi voor paaltjesvoetbal, beschikbaar gesteld door Feyenoord, opgesteld staat.

Bij zwembad Haasbroek kunnen de kinderen voor € 1,00 het hele weekend zwemmen. Vanuit SJZ zijn er buiten de organisatie om ook nog 15 scheidsrechters actief om alle wedstrijden in goede banen te leiden. De lokale EHBO-ers staan paraat om alle gewonden te verzorgen. Boer Kaptein uit de Weipoort levert 25 kilo kaas voor de broodjes en stel tevens zijn weiland beschikbaar voor het parkeren. Slagerij van der Geest levert de vleeswaren, Thijs Feenstra groenten en fruit en de lokale Jumbo alle overige benodigde producten. En uiteraard is het eigen bedrijf van Jarco van der Poel ook nog als sponsor betrokken.

De deelnemende clubs (24 teams) komen uit de verschillende windstreken. Van Voorschoten via Buitenveldert langs Rijpwetering en Zoetermeer, dan door naar Monster, Woubrugge en via Lisse naar ‘t Goy. Dan vervolgens naar Diegem en Brussel in België om uiteindelijk te eindigen in Parijs. Hoe mooi kan het zijn, al deze verenigingen spelen tegen elkaar in een vriendelijke en gemoedelijke sfeer waarbij gestreden wordt om de Jumbo-cup en de Versteegen-cup. Op zaterdagavond is er een bbq voor zo’n 400 personen en opent Utopia haar poorten voor een heuse kinderdisco met limonade en muziek.

Naast de strijd  om de cups zijn er ook nog de penalty’s. De winnaars mogen op zondag tijdens de finaleronde schieten op Menno Vink, aanstormend talent van FC Utrecht, Jong-Utrecht en Jong Oranje. Hij vervangt de geblesseerd geraakte eerste doelman van Sparta, Roy Korsmit.

 

Met de goede weersomstandigheden zijn dit dus de ingrediënten voor wederom een zeer geslaagd toernooi geweest waar de deelnemende clubs graag weer terugkomen. De meeste clubs schrijven zich dan ook direct weer in voor de editie van 2018. Een groot compliment voor de organisatoren en de club SJZ.

Eindstanden:

Poule 1/2: 1. Villemomble 1 (op de foto de winnaars in het blauw), 2. SJZ JO13-1, 3. Union Saint Gilloise 1, 4. Union Saint Gilloise 2.

Poule 3/4: 1. KDS Diegem Sport 2 (op de foto de winnaars in het groen), 2. SC Monster JO13-3, 3. Villemomble 2, 4. Woubrugge JO13-3.

Michiel van KDX Diegem Sport uit België klopt Menno Vink. De Belgische speler won de prijs.