Ronald Rosdorff is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van VV Koudekerk. De 51-jarige oefenmeester is de opvolger van Alex Redel, die na vier seizoenen als eindverantwoordelijke heeft aangegeven te vertrekken. Rosdorff tekent een contract voor een jaar. ,,Ik kijk erg uit naar deze nieuwe klus. We hebben een goede selectie waar nog rek in zit. Daarnaast wil ik graag meewerken aan het verder ontwikkelen van eigen jeugd met als doel ze in de komende jaren te gaan inpassen bij de selectie. We hebben binnen de club een paar goede lichtingen waarvan wij denken dat ze op termijn in het eerste elftal uit kunnen komen. Daar gaan we dus ook in investeren”, aldus Rosdorff, die naast hoofdtrainer ook technisch jeugdcoördinator wordt van Koudekerk.

De inwoner van Koudekerk is dit seizoen trainer van het tweede elftal en was in het verleden hoofdtrainer bij onder meer VCL, SJZ, Lugdunum, Alkmania, Kickers’69, Bernardus en Voorschoten. De technische commissie is zeer tevreden met de overeenstemming. ,,Voor ons was het duidelijk, Ronald was de eerste kandidaat wanneer Alex zou vertrekken. Daar hebben we vorig jaar al op ingespeeld door hem aan te trekken voor het tweede elftal. Belangrijk was de prima samenwerking met de huidige staf en het draagvlak vanuit de spelersgroep, waardoor er geen enkele twijfel was om Ronald te polsen als hoofdtrainer.”

,,Wij als spelersgroep zijn zeer blij met de komst van Ronald als nieuwe hoofdtrainer”, aldus aanvoerder Bas van Heerdt. ,,Ronald is een trainer die goed bij ons past. Ik ben er van overtuigd dat hij de stijgende lijn die Alex Redel heeft ingezet met veel enthousiasme gaat doorzetten.”
Bron: v.v. Koudekerk