Sinds enige tijd is Ruhrgold businesspartner geworden van Leidenamateurvoetbal.nl. Maar dat niet alleen! Ruhrgold heeft zich ook verbonden aan de LAV Cup! Ofwel, de LAV Cup wordt vanaf nu ‘powered by’ Ruhrgold. En alsof het nog niet genoeg is: vanaf deze week wordt er ook elke week een ‘Ruhrgolder van de Week’ gekozen. De persoon in kwestie wordt gelukkig gemaakt met een doos heerlijke pils. Dat kan om reden zijn van de ‘vrijwilliger van de week’, ‘de pechvogel van de week’, de uitblinker van de week’ of bijvoorbeeld zoals in editie 1 ‘de totowinnaar van de week’. Volgende week dus een nieuwe Ruhrgolder van de Week. Ben jij dat wellicht?

Glorieus winnaar van toto zes was Jos Vlak (op foto) met vier van de vijf goede voorspellingen. Helemaal een gelukkig toeval was dit niet: ,,Ik volg het regiovoetbal op de voet via Leidenamateurvoetbal.nl. Dan krijg je toch wel inzicht wat betreft mogelijke winnaars en verliezers. Bovendien deed ik vorig jaar heel vaak mee en nu ben ik ook weer vaste speler geworden. Dat ik er een doos uitstekend bier mee gewonnen heb maakt het extra leuk. Bedankt dus, mede namens mijn familie die ik heb laten meedelen en het pils zeer waardeerde.”

Vlak is al een jaar of dertien elftalleider bij Voorschoten’97. Het is begonnen toen zijn kids begonnen te voetballen. Op zaterdag coacht hij zijn jeugdteam en  volgt vooral het derde team op de zondag, omdat zijn zoon daar tussen de palen staat. ,,Een geweldig elftal, dat al acht punten los staat”, vervolgt de journalist in ruste. ,,Er doen een aantal oud-eerste elftalspelers mee zoals Eelco van Dijken en Tim Kluivers. Nikivor van Rijn, trainer van UDO, maakt daar wekelijks ook zijn meters. Ik bezoek eerlijk gezegd geen andere wedstrijden. Voorschoten’97 is mijn enige favoriete regioclub, maar ik ben wel geïnteresseerd in het wel en wee van de clubs die bij Leidenamateurvoetbal zijn aangesloten. En natuurlijk blijf ik ook meedoen met de toto. Ik ga op voor de volgende doos Ruhrgolder.”

Voor meer informatie over Ruhrgold, zie: https://www.ruhrgold.com/