Het is een bekend tafereel: moeder de vrouw opent de avond na de wedstrijd de sporttas van de voetballer en deinst geschrokken achteruit: een onbeschrijflijke lucht walmt uit de tas waarin de kleddernatte en bemodderde kleding van de voetballer zit. Het kan nog erger: de tas blijft één of twee dagen vergeten in de hoek liggen en wordt dan leeggehaald. De boel kan niet met de andere was samen gedaan worden en is inmiddels amper schoon te krijgen.

Het kan ook anders. Clubs als FC Rijnvogels en RCL hebben SportWash in de arm genomen en dit bedrijf verzorgt het ophalen, het wassen en terugbrengen van de voetbalkleding. Guus van Klaveren van FC Rijnvogels over die samenwerking: ,,We werken nu anderhalf jaar samen met SportWash en ik kan niet anders zeggen dat we heel tevreden zijn. Ze halen de tassen met de vuile kleding op en brengen alles keurig schoon en opgevouwen terug. Naar mijn weten is het nog niet voorgekomen dat we spullen zijn kwijtgeraakt. En altijd op tijd! Vooral de betrouwbaarheid spreekt ons aan. De kleding van onze eerste drie elftallen en de selectie van onder de 23 wordt door het bedrijf gewassen en we zijn op dit moment in onderhandeling om meer teams deze service te verlenen. Echt, we zijn voor honderd procent tevreden.”

Bert de Kroon van RCL kan zich helemaal vinden in de woorden van Van Klaveren. ,,Ook hier bij RCL zijn we blij met SportWash. Ze houden zich keurig aan de afspraken en je hoeft echt niet te bellen waar de spullen nu blijven. Wat ons ook bevalt is de flexibiliteit. Komt er eens een wedstrijd tussen zoals met de Koetshuis Cup, dan is een extra was op het laatste moment geen enkel probleem. We laten de kleding wassen van bijvoorbeeld de selectie van de vrouwen en mannen, maar er is zelfs een veteranenelftal dat zelf contact heeft opgenomen met SportWash.”

De Kroon geeft nog een reden voor het laten wassen van de kleding door een extern bedrijf. ,,Bijna alle clubs hebben te maken met een krapte wat betreft vrijwilligers. Wat denk je dat het voor tijd en energie kost om het door mensen binnen de club te laten doen? Dat is niet meer van deze tijd. Plus natuurlijk de aanschaf van wasmachines, wasmiddelen enzovoorts. Nee, wat ons betreft een schot in de roos en we gaan er zeker mee door.”

De Kroon stipt nog even aan dat hij dankzij LeidenAmateurVoetbal bij SportWash terecht kwam. ,,Wij kwamen de banner tegen op de site en zijn toen eens gaan informeren. Ik kan me voorstellen dat meer clubs belangstelling tonen. Ik kan het ze aanraden.”

Navraag leert dat SportWash een unieke wasserij is die gespecialiseerd is in het wassen van voetbalkleding. Zij zijn de enige wasserij in Nederland die zich puur richt op het wassen van voetbalkleding.

Is uw club ook geïnteresseerd? Neem dan contact op via info@sportwash.nl of 06-14193132