donderdag, april 18, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenUpdate uitwijken naar kunstgras eerste elftallen West II

Update uitwijken naar kunstgras eerste elftallen West II

-

Voor eerste elftallen (mannen senioren veldvoetbal) geldt dat voor competitiewedstrijden alleen mag worden uitgeweken naar een goedgekeurd kunstgrasveld, wanneer dit voorafgaand aan de start van de competitie door de vereniging is aangegeven. De opgave geldt voor het gehele seizoen.Verenigingen die hebben aangegeven wel van het kunstgrasveld gebruik te zullen maken, zijn verplicht om bij gedeeltelijke afgelasting met hun eerste elftal uit te wijken naar het kunstgrasveld. Dit geldt ook bij inhaalwedstrijden in de avond wanneer het betreffende kunstgrasveld beschikt over een lichtinstallatie. Bij een bekerwedstrijd moet bij gedeeltelijke afgelasting altijd worden uitgeweken naar het kunstgrasveld.

Verenigingen die hebben aangegeven niet van het kunstgrasveld gebruik te maken, mogen met het eerste elftal bij gedeeltelijke afgelasting niet uitwijken naar het kunstgrasveld. Ook niet bij inhaalwedstrijden. Meer informatie hiervoor is terug te vinden in het Handboek competitiezaken amateurvoetbal, artikel 2.2.7.

Elftallen die in de reguliere competitie al op kunstgras spelen, spelen dus ook bij gedeeltelijke afgelasting gewoon op het kunstgrasveld. De regeling geldt alleen voor eerste elftallen mannen senioren veldvoetbal.

Uitzondering
Een uitzondering op deze regel is van toepassing voor de 2e klasse D zondag. De verenigingen in deze poule, die bestaat uit 15 teams (schema 16), zijn vanwege het grote aantal te spelen wedstrijden gedurende de gehele competitie verplicht uit te wijken naar een beschikbaar kunstgrasveld, indien het hoofdveld (natuurgras) is afgelast. Het spreekt voor zich dat dit kunstgrasveld uiteraard wel aan de gebruikelijke voorwaarden (afrastering en minimale afmetingen) moet voldoen.

Alle overige elftallen zijn verplicht bij gedeeltelijke afgelasting uit te wijken naar kunstgras (zie Handboek competitiezaken amateurvoetbal 2016/’17 subparagraaf 2.3.8.).

Dit houdt ook in dat vriendschappelijke wedstrijden altijd moeten wijken voor competitie- en/of bekerwedstrijden uit de B-categorie. Dus ook vriendschappelijke wedstrijden van standaardteams!

In onderstaand overzicht (bijgewerkt tot en met 27 januari 2017) staat aangegeven welke verenigingen moeten uitwijken naar kunstgras.

Bron: KNVB.nl

[table “299” not found /]

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read