Afgelopen zaterdag zegevierde ARC met 6-2 over RCL en daardoor bleef de Alphense Racing Club in de eerste klasse en bleef promotie naar deze klasse uit voor de Leiderdorpers. Voor de neutrale toeschouwer was het smullen geblazen van de eerste tot de laatste minuut. Een middag om bij te schrijven. En de welgemeende felicitaties aan de manschappen uit Alphen! Wel was er een smetje op de middag. Derhalve een verzoek van zeker een deel van de aanwezigen. Niet enkel gericht aan ARC, maar ook aan andere clubs voor het seizoen 2017-2018.

Natuurlijk deed ARC er alles aan om iedereen een plezierige middag te laten beleven en de sfeer was ook uitstekend te noemen. Echter, vanaf ruim voor 14 uur tot aan de wedstrijd en in de pauze stond de volumeknop in de radiokamer op tien (of gaat deze in Alphen verder?). Ongeacht welke muziek er uit de installatie werd geperst, we hebben nu eenmaal allemaal een andere smaak van muziekkeuze, was het geluid zo bepalend dat elk gesprek op de tribune onmogelijk werd. Wat keuvelen over de verwachtingen vooraf en bijpraten halverwege werd onmogelijk gemaakt. Niet enkel jeugdigen hadden last van de excusez le mot ‘pokkenherrie’, maar zeker de routiniers op de tribune en ook ver daarbuiten kregen een aanslag op de trommelvliezen te verwerken.

In de rust werd de bemanning verzocht om het geluid wat te temperen, maar dat verzoek was aan dovemansoren gericht. Tja, eigenlijk niet zo gek ook. Afijn, misschien een leermomentje voor mensen die zich inzetten voor hun club en de beste intenties hebben. Het kan nog zo goed bedoeld zijn, maar dit sloeg de plank volledig mis. Om de sfeer te willen verhogen daar is niets mis mee, maar wat minder uitbundig mag ook wel. Zo jagen we belangstellenden juist weer de tribunes af, terwijl het amateurvoetbal juist zo de moeite waard is om bekeken te worden…