Eerste klasse B (zaterdag)- ,,Dit noemen we hier een ‘driepuntenbiertje’ en daar was ik hard aan toe”, sprak André Lourens opgelucht na afloop van de door Voorschoten’97 met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen ARC. Dat de dorstlesser aan Voorschotense kant beviel was meer dan begrijpelijk, want de maximaal haalbare nacompetitie is weer wat dichterbij. Bij ARC heerste er juist een grafstemming na de tweede nederlaag op rij, tot stand gekomen in de slotminuut.

Sinds 12 november van het vorige jaar had Voorschoten’97 geen wedstrijd meer gewonnen en de laatste plaats sprak weinig tot de verbeelding. Ook na de winstpartij op de Racing Club is die plaats nog in het bezit, omdat SVC’08 eveneens won. Het goede nieuws kwam echter uit Nootdorp waar Neptunus/Schiebroek, de nummer twaalf op de ranglijst, met 2-1 het onderspit moest delven tegen de titelkandidaat. Voorschoten’97 heeft nu nog slechts twee punten achterstand en weer zicht op een verlenging van het seizoen. Het zijn garanties tot aan de deur, maar de blijdschap was niet minder voorstelbaar op sportpark Adegeest.

 

Frank Bloemheuvel maakte zich na afloop juist snel uit de voeten en zocht de bus op. Aanspreekbaar was de Alphense trainer nog wel. ,,Deze nederlaag komt hard aan. Na onze 1-1 dacht ik dat we door konden drukken, maar de betere fase was van korte duur. Het werd hotsknotsbegoniavoetbal en dan weet je dat het ook verkeerd kan aflopen. Of wij toch medio mei klaar kunnen zijn? Als we zo blijven spelen, gaat dat niet lukken. Het zal heel veel beter moeten om onszelf rechtstreeks te kunnen handhaven.”

De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong. Tim Koning zag Michael de Leeuw te ver voor zijn doel staan en de aanvaller liftte de bal fraai over de doelman heen. ARC had daarna het betere van het spel, maar een te korte terugspeelbal van Donavan Valies was nodig om de grootste kans van de eerste helft te krijgen. Stefan van der Niet kon Luuk Samsom enkel stoppen met een overtreding, maar de strafschop was vervolgens niet besteed aan Jeffrey Beukenholdt.

Na de rust bracht Bloemheuvel clubtopscorer Stefan den Horder, die niet fit genoeg was voor een hele wedstrijd. Al snel was hij betrokken bij de gelijkmaker van Daan van Leeuwen. Voorschoten’97 protesteerde hevig omdat men vond dat het spel te snel was hervat na een blessurebehandeling van Valies. ARC leek het heft weer in handen te nemen, maar door onderlinge irritaties en een te grote drang naar voren werd juist de thuisploeg gevaarlijker.

Met het inbrengen van Qendrim Gashi voor meer creativiteit kon de nummer laatst meer richting het doel van De Leeuw, maar de overtuiging ontbrak bij inzetten van Koning en Youri Looyestijn. Aan de andere kant had Van Leeuwen zijn tweede treffer kunnen maken. Terwijl het gemopper bij de gasten over de arbitrage heviger werd en vooral Samsom zich in dat opzicht te buiten ging aan verbaal geweld, trachtte Voorschoten’97 de broodnodige winst met ijver en vlijt alsnog over de streep te trekken.

Ver in blessuretijd kwam de overwinning er ook na de fraaiste combinatie van de middag. De ingevallen Peer van Paassen, met negentien jaar de jongste op het veld, was het eindstation en  de clubjongen zorgde ervoor dat het biertje zich liet smaken aan Voorschotense zijde.

Voorschoten’97- ARC 2-1 (1-0). 8.Koning 1-0, 50.Van Leeuwen 1-1, 90.+4 2-1 Van Paassen 2-1. Scheidsrechter: Berg. Toeschouwers: 200.

Voorschoten’97: Van der Niet, Isik, Apaydin, De Lange, Valies (55.Van Paassen), Manuputty, Blazquez, Bakker, Looyestijn (85.Simonis), Constancia (65.Gashi), Koning.

ARC: De Leeuw, Hoogstraten, Emaangoun, Van Maarseveen, Buijnink, Knoester, Beukenholdt (60.Windhorst), Arnoldus (46.Den Horder), Samsom, Van Leeuwen (80.Huiskamp), Lauhouh.

Bron: LD

Foto’s: met dank aan Rob Langerak