HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen buigt 2-0 achterstand om in 2-3 overwinning

FC Boshuizen buigt 2-0 achterstand om in 2-3 overwinning

-

Eerste klasse B (zondag)- Afgelopen zondag traden de mannen van Jasper de Muijnck aan tegen Nieuwerkerk, een ploeg die vorige week met maar liefst 5-0 van VOC op de broek had gekregen. FC Boshuizen won vorige week, na een moeizame eerste helft, uiteindelijk met 6-2 van Delft, al moet hier  – met alle respect voor deze ploeg – niet al te veel waarde aan worden gehecht. Stond er in de 70e minuut nog een 2-0 voor de thuisploeg op het scorebord bij gastheer Nieuwerkerk, ruim 20 minuten later was de wedstrijd in 2-3 geëindigd, een overwinning op karakter en één die moed geeft voor het zware programma van de komende weken.

De wedstrijd was nog nauwelijks onderweg toen het al 1-0 stond voor de Nieuwerkerkers. ,,Voordeel van een vroege achterstand is dat je dan nog bijna 90 minuten hebt om deze goed te maken”, aldus FC Boshuizen doelman Mitchell Zandbergen. ,,En vanaf dat moment konden we dus in de achtervolging. Er werden weer de nodige kansen en mogelijkheden gemist, op dat soort momenten missen we toch een bepaalde slimmigheid en een aantal spelers het overzicht. Daarnaast moesten we ook uitkijken voor de omschakeling, met name door hun snelle buitenspelers en fysiek sterke spits.” In het verdere verloop van de eerste helft werden er geen doelpunten meer gescoord, en zo werd de rust bereikt met een 1-0 achterstand voor de Leidenaren.

Na de rust werden er door de boys van de kade weer de nodige kansen om zeep geholpen, waarna de thuisploeg ineens op een 2-0 voorsprong stond. ,,Dom balverlies in de opbouw, snelle omschakeling van Nieuwerkerk en een goed uitgespeelde aanval zorgden er voor dat we nog meer gas moesten gaan geven”, aldus FC Boshuizen trainer De Muijnck.

,,De trainer had een sterke hand van wisselen, op een gegeven moment stonden alleen nog Jesper Neuteboom en Sjoerd Winkelman als echte verdedigers in het veld en we moesten er lang op wachten maar 20 minuten voor tijd viel dan eindelijk de aansluitingstreffer, Stiven Pretel Castillo scoorde na een goed uitgespeelde aanval. Een kleine 10 minuten later schoot Rick Arnoldus de bal vanaf een meter of 25 stijf in de kruising en stond het 2-2 een stand waar wij geen genoegen mee namen. Een slotoffensief zorgde er uiteindelijk voor dat in blessuretijd de verdiende 2-3 op het bord kwam, en weer was daar Neuteboom die uit een hoekschop de winnende binnenkopte.  We hebben karakter getoond, en als straks iedereen fit is dan ben ik er van overtuigd dat wij voor niemand bang hoeven te zijn”, aldus doelman Zandbergen.

Het slotwoord na deze karaktervolle zege is aan De Muijnck, ,,We hebben spierballen getoond, het waren vandaag geen boys van de kade maar mannen van de kade. Ook de invallers Giovanni Cairo, Kauzi Nomen en Gellano Fortes Lopes vielen uitstekend in en dat wordt straks als iedereen fit is echt een luxeprobleem. Daarnaast is onze aanvallende strijdwijze beloond en dat is ook wel een keer prettig. Het is nu zaak om tot de winterstop niet verder achterop te raken, en als de groep weer compleet is kunnen er na de winterstop hele mooie dingen gaan gebeuren.” Maar, voegt de sympathieke en realistische trainer er als laatste aan toe ,,laten we wel waken voor te veel euforie en met beide benen op de grond blijven staan.”