Home Hoofdklasse en eerste klasse FC Boshuizen (west 1) FC Boshuizen heeft in Anthony Servinus nieuwe trainer gevonden

FC Boshuizen heeft in Anthony Servinus nieuwe trainer gevonden

Sinds dit seizoen hebben het Leidsch Daglad en LeidenAmateurVoetbal.nl een samenwerkingsverband. Gedurende het seizoen vult LAV op woensdag een pagina in de regionale krant waarin een Leidse club met een interview centraal staat. Zo ook deze week. Voor wie het interview niet las nu alsnog de mogelijkheid.

De zoektocht naar een opvolger voor Steef Roodakkers zit erop bij FC Boshuizen. De club en Anthony Servinus hadden twee gesprekken nodig om tot elkaar te komen en dus gaat de in Ter Aar woonachtige en in Amsterdam geboren trainer na dit seizoen aan de slag bij de eersteklasser. ,,Daar heb ik reusachtig veel zin in. In de gesprekken was er een klik en er ontstond een dialoog. Ook in het tweede gesprek met een afvaardiging van de spelersraad. Dus we zijn wijzer van elkaar geworden. Eigenlijk had ik na het eerste onderhoud al een goed gevoel en daarin kwam ik niet bedrogen uit.”

Servinus, vader van een zoontje van twee jaar, groeide op in Purmerend en schopte het als voetballer tot aan het grote werk bij Volendam. Juist toen raakte hij geblesseerd aan knie en rug en daardoor ging er al snel een streep door zijn voetballoopbaan. Voetbal was hem alles en zo koos hij voor het trainersvak, waarin in ijl tempo de nodige papieren werden behaald. Daarmee kwam hij terecht bij Haarlem (2 jaar) en acht jaar was hij werkzaam bij Telstar. ,,Via een dispensatieregeling kreeg ik de kans het beloftenteam te coachen en ik werd assistent-trainer bij Edward Metgod. In dat jaar heb ik vreselijk veel geleerd. In de jaren ervoor werkte ik met de D’tjes tot en met de A-jeugd dus ik had al vroeg in mijn leven de nodige ervaring in de rugzak.”

Met die wijsheden kwam hij vervolgens aan de bak bij FC Aalsmeer. Tot drie keer toe pakte hij met zijn team een periodetitel en eenmaal promoveerde hij naar de eerste klasse. CSW uit Wilnis was de andere amateurclub die hij onder zijn hoede kreeg. Met de tweedeklasser in West I, onder meer uitkomend tegen TAVV, staat Servinus in de subtop. Na dit seizoen strijkt de vlot babbelende oefenmeester neer in Leiden. ,,Het niveau van de eerste klasse spreekt me zeker aan en ik heb ook ambitie om door te groeien. Wat dat betreft is er een parallel met FC Boshuizen. Bij die club worden spelers ook klaar gestoomd voor het grotere werk. Garry Mendes Rodrigues is natuurlijk de meest recente speler die forse stappen heft gemaakt, maar zo heeft de club wel meer spelers door laten groeien. Daar wil ik straks ook graag bij gaan helpen. Spelers beter maken en als team sterker worden.”

Momenteel is de door FC Boshuizen aangetrokken trainer werkzaam in de personeelssector. ,,Op dat vlak heb ik het naar mijn zin, maar mijn ambitie ligt wel in het voetbal. Ik volg ook zoveel mogelijk, niet alleen uit de regio waar ik nu werkzaam ben. FC Boshuizen heb ik onlangs zien spelen bij Alphense Boys, een club die ik ook volg omdat ze zo ongeveer in onze achtertuin spelen,  en in een oefenwedstrijd en als ik maar even de kans krijg zit ik blij clubs als Katwijk, Quick Boys of Ter Leede. Mark de Vries van Katwijk heb ik nog training gegeven bij Telstar. Bij FC Boshuizen heb ik al kunnen zien dat er een leuke groep staat en dat ze de subtop aan kunnen in de eerste klasse. Ja, ik ben ook al bezig om te kijken waar we ons kunnen versterken. Het voorwerk is al begonnen. Het lijkt me leuk om in Leiden vol aan de slag te gaan straks.”

Foto: met dank aan Amsterdamschevoetbal.nl