Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen had op zondagmiddag de kans om de eerste drie punten van 2017 toe te voegen aan het puntentotaal. Na het gelijke spel van twee weken terug uit bij Laakkwartier kwamen de blauw-gelen zondagmiddag te laat op gang om de wedstrijd in hun voordeel te laten keren. Matchwinnaar Jesse Branderhorst van Olympia bezorgde de bezoekers na een vroege goal de overwinning.

Voor het toegestroomde publiek was dit geen hoogstaande wedstrijd. Olympia wilde vooral spelen op de tegenaanval en FC Boshuizen wist niet goed om te gaan met de tijd en ruimte die hen geboden werd. Het eerste grote gevaar kwam van de voet van Daley Starreveld, de jonge buitenspeler van de Gouwenaren versnelde langs zijn directe opponent, maar zag zijn doelpoging in het zijnet belanden.

Aan de andere kant was het Bas Beijersbergen die met zijn creatieve spel Brayan Caicedo Mosqueara de diepte in stuurde. De rappe aanvaller zag ook echter zijn doelpoging aan de verkeerde kant van het aluminium eindigen. Voor de gastheren zou dit een van de spaarzame kansen zijn. De thuisploeg speelde niet goed, aan de bal was men erg onzorgvuldig en kansen werden niet gecreëerd. Olympia daarin tegen leverde wat meer strijd wat resulteerde in meer balbezit en meer doelpogingen. Een kiezelhard schot van balvaste spits Laurens Bogaard werd goed gepareerd door keeper Mitchel Zandbergen. De Gouwenaren hielden druk op de defensie van de Boshuizenaren. Vlak voor de theepauze was het raak. Een diepe bal vanuit het middenveld eindigde voor de voeten van Jan van den Ban, deze was niet zelfzuchtig en bood collega aanvaller Branderhorst de mogelijkheid om het leer achter doelman Zandbergen te plaatsen.

Na de rust was een scherper FC Boshuizen te zien. Trainer Steef Roodakers had duidelijk de spreekwoordelijke zweep door de kleedkamer gehaald, want de gastheren speelden nu wel met veel druk vooruit. Een dieptepass van aanvoerder Christian Cabrera Ortega kwam terecht bij Mike Bekooij. Onder druk van twee tegenstanders controleerde de aanvaller de bal mooi, vlak voor hij kon schieten werd hij echter geraakt door een van de tegenstanders. Waar heel FC Boshuizen een strafschop zag, beoordeelde scheidsrechter van Loenen anders.

De komst van Sammy Zandbergen, de middenvelder heeft lang blessureleed achter de rug, binnen de lijnen gaf de thuisploeg een extra boost. Zandbergen bracht wat er in de eerste helft miste; strijd en een goede passing. Met nog tien minuten te spelen werd verdediger Jesper Neuteboom naar voren gestuurd. Met lange halen op Neuteboom probeerde de Boshuizenaren gevaar te stichten door de lucht. De kopsterke verdediger was een plaag voor de Goudse defensie, een goede voorzet van de ingevallen Mehmet Güngör- terug van een avontuur bij Ter Leede- werd goed binnengekopt door Neuteboom. Zijn inzet werd met een katachtige redding uit de bovenhoek gehaald. Het slotoffensief van de thuisploeg kwam net iets te laat. Na 90+3 minuten gespeeld te hebben waren het de bezoekers die hun voorsprong de gehele tweede helft verdedigd hadden en kreeg de ploeg van coach Roodakers op basis van de tweede helft niet wat het verdiende.

FC Boshuizen – Olympia 0-1(0-1), Branderhorst 0-1. Scheidsrechter: van Loenen. Toeschouwers: 40

Opstelling Boshuizen: M. Zandbergen, Maria, Armitage, Noomen (S. Zandbergen), de Roode (van Alphen), Beijersbergen, Kluivers, Bekooij, Neuteboom, Caiceido Mosquera (Güngör), Cabrera Ortega.

Opstelling Olympia: Dols, Chatoui, Kroeze, Heuvelman, van der Wal (van de Berg), Brunning, Starreveld, van den Ban, Boogaard, Castano, Branderhorst.