Nacompetitie (hoofd-en eerste klasse)- FC Boshuizen moest winnen in Eindhoven om een kans te maken op een plek in de finalepoule. Daarnaast mocht AFC’34 dan niet winnen van Alcides. Dat laatste gebeurde ook niet (1-2), maar de Leidenaren volbrachten hun taak wel met verve. De thuisploeg was al wel uitgeschakeld, maar vervulde de sportieve plicht. In de eerste tien minuten had de formatie van Steef Roodakkers zelfs veel moeite met de daadkracht van de gastheer. Mitchel Smits kwam het dichtst in de buurt van de 1-0.

Na een kwartier liet FC Boshuizen zich voor het eerst nadrukkelijk gelden en prompt was het raak. Ronnie de Roode vond Mo Maatoug, die andermaal sterk voor de dag kwam, en de middenvelder werkte rustig af: 0-1. Na ruim een halfuur was het evenwel gelijk en dat kon niet onverdiend worden genoemd. Mitchel Zandbergen werd omspeeld en Smits rondde af. FC Boshuizen, dat het onder meer moest stellen zonder de nog geschorste Mike Bekooij, de naar Quick Boys vertrekkende Sammy Zandbergen en de naar FC Rijnvogels verkassende Lesley Kluivers, moest dus even pas op de plaats maken.

Vervolgens kreeg FC Boshuizen drie grote kansen om toch weer aan de leiding te komen. Eerst vond Brayan Caicedo Mosquera doelman Jesse Renders op zijn pad en binnen korte tijd hadden Mehmet Güngör en Bas Beijerbergen een zelfde ervaring. In die fase had de Leidse ploeg zaken kunnen en moeten doen, maar het bleef halverwege bij een gelijke stand.

Na de pauze moest Zandbergen reddend optreden bij een vrije trap en kon FC Boshuizen wel wat prikken aan de overzijde, maar grote kansen bleven nu uit. Te vaak werden acties doorgevoerd en werd de vrije man niet gevonden. Ondertussen was bekend dat Alcides met 0-1 leidde en dat betekende op dat moment dat de ploeg uit Meppel door was naar de finaleronde.

Jesper Neuteboom werd ingebracht om de frontlinie te versterken, want er moest immers gewonnen worden. Het leverde weinig op totdat Kauzi Nomen op avontuur ging en keurig de 1-2 in de verre hoek kon deponeren (doelpunt gisteren op ons twitteraccount en nu via dit verslag onderin en op ons YouTube-kanaal). Brabantia had nog wel de intentie om gelijk te maken, maar de Leidenaren bleven overeind. Nu met Neuteboom naast zijn broer Bart Jan centraal achterin op zijn vertrouwde stek.

Even moest er nog worden gewacht op de uitslag in Alkmaar. Na een minuut of vijf werd duidelijk dat FC Boshuizen de finale had bereikt. Een prestatie van formaat. In die finale treft het nu op zondag 28 mei Nieuw-Buinen in Drenthe. Afhankelijk van het resultaat wordt er vervolgens thuis gespeeld tegen Goes, dat kan zijn op 1 of 5 juni. Morgen een uitgebreider verslag. Nu wel reacties na afloop van matchwinnaar Kauzi Nomen en trainer Steef Roodakkers.

Opstelling FC Boshuizen: M.Zandbergen, Nomen, Bart Jan Neuteboom, Maachou, Siere (61.Armitage), Beijersbergen, Cabrera Ortega, Maatoug (72. Jesper Neuteboom), Caicedo Mosquera (82. Westenburg), De Roode, Güngör.