woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen verliest maar kan met opgeheven hoofd de bus in

FC Boshuizen verliest maar kan met opgeheven hoofd de bus in

-

Eerste klasse B (zondag)- Unitas, de roemruchte club uit Gorinchem, blijkt dit seizoen een maat te groot voor deze klasse en de vraag is dan ook niet of ze kampioen worden, maar wanneer. Na 7 wedstrijden alles gewonnen te hebben, en ook al 7 punten los op een groep achtervolgers welke wordt aangevoerd door VELO had FC Boshuizen de moeilijke taak om verandering te brengen in deze ongeslagen status. Een lastige opgave, zeker gezien de mede door de vele blessures wisselvallige optredens in eerdere wedstrijden. Zoals je aan de hand van de stand van de ranglijst mocht verwachten gebeurde dan ook, de thuisclub won uiteindelijk nog ruim met 5-2. Echter, zeker het in de eerste vijftig minuten van de wedstrijd vertoonde spel moet vertrouwen geven voor het verdere vervolg in deze competitie voor de Leidenaren.

Na een goed verlopen busreis en een zeer  hartelijke ontvangst bij het gastvrije Unitas begon de wedstrijd stipt om 14.30 uur en de vraag was hoe de equipe van trainer Jasper de Muijnck de ongeslagen thuisploeg het hoofd kon bieden. Zo spelend als vorige week tegen Spartaan’20 , of stonden de neuzen dit keer wel dezelfde kant op?

De Leidenaren begonnen de wedstrijd compact spelend, vooral in de as,  en zeker de eerste helft had de thuisploeg het hier moeilijk mee. De bezoekers lieten het balletje gaan, zochten niet direct de diepte en iedereen speelde taakbewust en vanuit de discipline. Geen onderling gezeik, niet uit op individueel succes en dus denkend vanuit het teambelang en dan blijkt dat FC Boshuizen gewoon heel goed kan voetballen. De thuisploeg, startend met een 4-tal Eritrese internationals, kreeg in het eerste halfuur wel een aantal kleine mogelijkheden maar meer dan een schotje voorlangs en over kon men niet produceren.

Sterker nog, de eerste grote kans van de wedstrijd was voor de geelblauwen. Een poging van Brayan Caicedo Mosquera belandde na een halfuur spelen in het zijnet. Het schaakspel leek ten einde, vlak hierna de eerste grote kans voor de Gorinchemmers maar deze werd ver naast geschoten. Toen iedereen zich al had neergelegd bij een brilstand als ruststand was daar de aanval uit het boekje, na een mooie actie en voorzet door de veelvuldig opkomende linksback werd de bal bij de tweede paal in het doel gegleden en stond het 1-0 en dit was tevens de ruststand.

,,We hebben goed en pittig getraind, er zijn wat gesprekken geweest met spelers en ook in de voorbespreking is nog eens de nadruk gelegd op het teambelang en dat zag je in de eerste helft en begin tweede helft ook terug”, aldus captain Jesper Neuteboom.  ,,Zij hebben natuurlijk geen verkeerde ploeg, en dat zag je ook bij het eerste doelpunt waarbij zij een van de weinige foutjes van ons in de eerste helft direct afstraften.”

De tweede helft was nog maar nauwelijks onderweg of er stond al een gelijke stand op het scorebord. Uit een corner was het Neuteboom die de 1-1 tegen de touwen kopte. Hierna brak een fase aan van een aantal minuten waarin de bezoekers de overhand hadden, met nog een grote kans om op voorsprong te komen maar helaas kon de trekker niet worden overgehaald door Stiven Pretel. Het schaakspel was in de kleedkamer achtergelaten, want het werd vanaf dat moment een wat meer open wedstrijd.  Na nog wat kansjes over en weer was het de thuisploeg die weer op voorsprong kwam.

,,En zoals vaker dit seizoen weer een omschakelmoment, teveel mensen voor de bal om weer op achterstand komen en dat moet er toch een keer uit. De eerste helft hebben we uitstekend weerstand kunnen bieden, maar Unitas heeft zoveel kwaliteit dat ze iedere onachtzaamheid gelijk afstraffen”, was getekend De Muijnck.

FC Boshuizen kon weer de achtervolging in, maar de 3-1 viel dan binnen 10 minuten en met nog een klein half uur op de klok ligt een afstraffing in het verschiet. Weer tien minuten later beging verdediger Sjoerd Winkelman een niet al te handige overtreding, waardoor het via een penalty 4-1 werd. Volgens de trainer van de Leidenaren een ‘niet al te slimme overtreding’. ,,Als Sjoerd gewoon blijft staan dan is er niets aan de hand en kan je hooguit een corner weggeven.”

Nadat Rick Arnoldus namens de bezoekers een aantal minuten voor de 4-1 al de keeper getest had deed hij dat vlak na de 4-1 nog een keer. Met een fantastisch afstandsschot zorgde hij voor mooiste doelpunt van de middag, vanaf een meter of 30 scoorde hij de 4-2. Dat het vlak voor tijd nog 5-2 werd was leuk voor de statistieken maar deed eigenlijk niet meer ter zake.

FC Boshuizen verliest, maar deze wedstrijd moet voldoende aanknopingspunten geven voor de rest van de wedstrijden, te beginnen volgende week tegen directe concurrent VELO. Unitas is inmiddels uit zicht en staat al tien punten los, maar daarna staan er een aantal ploegen heel dicht bij elkaar en is er nog niets verloren.
De Muijnck geeft aan het aantal blessures nooit als excuus te hebben gebruikt, maar ,,in deze wedstrijd moeten we het uiteindelijk kwalitatief afleggen en verliezen we verdiend. In eerdere verloren wedstrijden hadden we ook met de beschikbare mensen moeten winnen maar verliezen we uiteindelijk van onszelf. De eerste helft geeft hoop, al kan ik nog steeds niet begrijpen waarom er ook vandaag weer iemand te laat komt (Zenzen, red.)), dat is toch een mentaliteitskwestie.”

Genoten heeft hij vandaag van Sem Plezier. ,,Vergeet niet dat hij pas 17 is he? En hij mag dus ook nog fouten maken maar de passie, strijd en ook het spelinzicht wat hij al heeft daar heb ik bewondering voor. Hij stond vandaag tegen hun beste speler, en dat heeft hij uitstekend gedaan.”

Bij terugkomst werd de gehele bus verrast met een heerlijk Chinees diner, en de verslaggever van dienst had hierbij de gelegenheid om nog even met captain Jesper Neuteboom van gedachten te wisselen. ,,Een nederlaag met perspectief, ik zit er nu dan ook anders bij dan na het verlies van vorige week. Wat mij wel heeft verrast is dat wij dachten dat hun gevaar vooral via rechts zou komen, maar kennelijk hebben de vleugelaanvallers van positie gewisseld. Er is nog niets aan de hand, kampioen zullen we niet meer worden maar een top 3 klassering en/of een periodetitel moet, zeker als iedereen straks weer fit is, absoluut mogelijk zijn want kwaliteit is er genoeg.”

Unitas – FC Boshuizen 5-2 (1-0).  42. 1-0 47. 1-1 Neuteboom 56. 2-1 62. 3-1 77. 4-1 79. 4-2 Arnoldus 87. 5-2
Scheidsrechter A.P.  Westenbroek, toeschouwers 175.

FC Boshuizen : M. Zandbergen, S.Winkelman, K. Nomen, M. Güngör, R. Arnoldus (85e B. Akdil), H. Bayram, S. Pretel Castillo, J. Neuteboom, S. Plezier, B. Caicedo Mosquera (71. G. Fortes Lopes), G.L. Cairo.