Eerste klasse B (zondag)- De ploeg van de scheidende FC Boshuizen-trainer Steef Roodakkers verzekerde zich zondagmiddag in Wateringen van nacompetitievoetbal. De wedstrijd die dreigde te eindigen zoals hij was begonnen kreeg alsnog een winnaar. VELO moest met 0-1 buigen voor de Leidse ploeg.

Brayan Mosquera Caicedo, ingevallen (25e minuut) voor de geblesseerde Jesper Neuteboom, schoot de Leidse trots in de absolute slotfase alsnog naar de volle winst 0-1.Daarmee liet de als vleugelverdediger geposteerde Caicedo zien meer aanvaller te zijn dan verdediger. Van enige ontlading of een feestje was na het behalen van de nacompetitie weinig te merken. Niet de rode kaart van Mike Bekooij in de slotminuut was de reden. Het verlies van Feyenoord was bij het overgrote deel van de spelers die sympathiseren met de Rotterdammers kennelijk  als een mokerslag aangekomen.

De wedstrijd tussen de beide rivalen werd op het scherpst van de snede uitgevochten, zoals in de meeste wedstrijden in het verleden tussen de twee clubs het geval was. Met veel strijd en passie werd het honderd koppige publiek vermaakt en verveelde zich geen moment.  De blauw-gelen waren in de eerste vijfenveertig minuten de betere voetballende ploeg, waarin het verschil  van spelopvatting tussen de twee ploegen duidelijk zichtbaar was.

De thuisclub zocht vooral met de lange bal zo snel mogelijk de aanval, terwijl de Leidenaren met verzorgd voetbal naar de drie punten op zoek waren. Echte grote kansen waren op de vingers van een hand te tellen. Een schot van Sammy Zandbergen, na ruim een kwartier spelen, werd geblokt door een voet van een Velo verdediger. Ook Bekooij kreeg een tweetal  mogelijkheden in de openingsfase. Halverwege de eerste helft schreeuwde de Leidse aanhang om een strafschop. Mehmet Güngör, die al een aantal malen stevig was aangepakt, zette een drietal Velo verdedigers op het verkeerde been en werd vervolgens binnen de beruchte lijnen gestuit. Scheidsrechter Van Loenen zag er geen overtreding in.

Boshuizer doelman Mitchel Zandbergen voorkwam na een half uur met de voet een zekere treffer van de thuisclub. Bekooij, die zelf zijn eigen kans creëerde, zag op slag van rust zijn harde schuiver met de grootste moeite gestopt worden door doelman Mark Jacobs.  De gastheren voerde na de rust de druk op en moesten ook meer risico′s nemen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. De razendsnelle Caicedo miste na een uur de kans op een openingstreffer, daarna was het Ronnie de Roode die een uitstekende combinatie niet kon verzilveren.

Het alles of niets spelletje van de gastheren leverde hectische momenten op voor de neus van de  Leidse goalie. In de slotfase sloegen de Leidenaren alsnog toe en kreeg Bekooij de rode kaart na een niet al te snuggere actie. Na afloop waren er in ieder geval bij de technische staf wel blijde gezichten te zien. ,,Vorig seizoen verloren we in de laatste minuut, vandaag winnen we in de laatste minuut”, sprak de tevreden Roodakkers na afloop. ,,We zijn tevreden over het seizoen, het zou moeilijk worden voor ons maar we hebben inmiddels laten zien dat we bovenin mee kunnen draaien.”

Bekooij, die met rood op zak waarschijnlijk de nacompetitie niet zal meemaken zo wordt gevreesd, had het niet makkelijk in Wateringen. ,,Het was moeilijk voetballen met die lange ballen. We hebben zelf weinig kunnen afdwingen. In de tweede helft speelde die gasten beter , het was vandaag meer strijd dan  goed voetbal. Maar de punten tellen.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Mitchel Zandbergen, Kauzi Nomen, Jesper Neuteboom, Bart-Jan Neuteboom, Sammy Zandbergen, Mehmet Güngör, Bas Beijersbergen,  Fouad Maachou,  Mike Bekooij, Cristian Ortega Cabrera,  Ronnie de Roode.

Foto’s: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl