Anthony Servinus zou de opvolger worden van Steef Roodakkers als trainer bij FC Boshuizen, maar daar kwam vorige week een streep door te staan. De beoogde oefenmeester zou vanwege drukke werkzaamheden de combinatie met het trainersvak alsnog niet rond krijgen met de Leidse club. FC Boshuizen schakelde snel en donderdagavond werd met een van de drie kandidaten gesproken. Jasper de Muijnck maakte de beste indruk en een dag later was de samenwerking voor het komende seizoen al beklonken. De nieuwe man op de bank aan de Boshuizerkade was onder meer trainer van Oud-Beijerland, Papendrecht, DOTO, Ter Leede, Quick Boys, IFC en Xerxes/DZB en was de voorbije drie jaar werkzaam in Hongarije. Frans Stouten, woordvoerder bij de Leidse club: ,,Een prachtig buitenkansje. We waren er snel uit. We halen een trainer met veel voetbal know-how en visie binnen. Hier kunnen we mee vooruit. Het is vooralsnog voor een jaar, maar met een optie op meer.”

 

De Muijnck, die In Hongarije onder andere verbonden was aan Honved Budapest, komt dus terug in de regio en popelt nu al om aan de slag te gaan. ,,Op afstand heb ik FC Boshuizen altijd wel gevolgd via de diverse websites. Met Ter Leede en Quick Boys heb ik ook tegen ze gespeeld en het viel me altijd op dat er leuk voetbal werd gespeeld met spelers die opvielen. Wel was er gedurende het seizoen vaak wat mis, waardoor de prestatiecurve in een neerwaartse spiraal kwam en dat intigreerde mij wel. Gezien de resultaten van de voorbije jaren heeft de club duidelijk stappen gemaakt. Het heeft al een paar keer tegen promotie aangezeten en dat zegt genoeg over de aanwezige kwaliteiten. Het lijkt mij een geweldige uitdaging om de stap vooruit te gaan maken. Natuurlijk moet ik eerst een kijkje in de keuken krijgen, maar ik weet dat er kwaliteit is gebleven en dat er veel talent bij komt. FC Boshuizen staat voor attractief en aanvallend voetbal en daar ben ik ook van. Dus we kunnen er samen iets moois van gaan maken.”

De trainer, die dus al in Sassenheim en Katwijk werkte, was toe aan een klus in Nederland. ,,Ik wilde hier graag weer aan de slag komen, maar wist ook dat alle clubs zo ongeveer weer bezet waren. Toen hoorde ik opeens dat FC Boshuizen alsnog trainerloos was en ik had wel interesse in deze klus. Vanaf dat moment ging het snel en wat mij vooral aansprak was de open communicatie en realiteitszin vanuit de club. We vonden elkaar rap en het voelt goed. Ik ben blij dat ik weer aan de slag kan en ik zie er naar uit om spelers beter te maken voor het grotere werk. Maar als we ons naar de hoofdklasse spelen, is de kans ook groter dat ze blijven en daar streef ik uiteraard ook naar.”