Eerste klasse B (zondag)-Het gebeurde dit weekend twee keer: zaterdag stond Oegstgeest in de vierde klasse A bij rust na een puike eerste helft met 4-0 voor. Na een slappe tweede helft werd het slechts  6-1. Zondag een bijna identieke situatie: FC Boshuizen stond bij het rustsignaal met 0-4 voor waar het ook makkelijk het dubbele had kunnen zijn. In de tweede helft werden de Leidenaren veel te gemakzuchtig en stond er uiteindelijk een wat onbevredigende 3-5 op het scorebord in het uitduel bij straatploeg CVV Zwervers. Blijkbaar is het vasthouden van scherpte soms een te grote opgave.

Bas Beijersbergen kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op de match van de Leidse ploeg. ,,Thuis verloren we met 0-1 en wat dat betreft kun je zeggen dat we wat hebben rechtgezet. Als je echter kijkt naar de kansen die we gehad hebben en hoeveel we daarvan benut hebben is de uitslag te laag.”

Na een kwartiertje leverde een combinatie tussen Mike Bekooij en Mehmet Güngör de 0-1 op, waarbij de laatste afrondde. ,,Gelijk vanaf de aftrap maakten we  de 0-2. Lesley Kluivers gaf voor waarna Ronnie de Roode de 0-2 scoorde. Het was vanaf dat moment geen echte wedstrijd meer en spanning zat er zeker niet in. We waren zoveel sterker dat het een wonder was dat het maar 0-4 was bij rust. We voetbalden gewoon goed en alle vier de doelpunten waren het gevolg van goed combinatievoetbal.”  Nummer drie kwam op naam van Beijersbergen zelf en het kwartet werd volgemaakt door Bekooij.

Hoe trainers er ook op hameren en hoe spelers elkaar in de rust beloven ‘zo door te gaan’, het blijft een moeilijke opgave om inderdaad dezelfde concentratie op te kunnen brengen. ,,We kwamen te slap uit de kleedkamer. We waren nog steeds veruit de betere ploeg, maar voorin vergaten we de kansen te benutten en achterin gaven we zo maar drie goals weg, Jammer, maar belangrijker zijn de drie punten, zeker als je kijkt naar de concurrentie.”

De nummers een en twee Leonidas en Alphense Boys speelden weliswaar gelijk, maar zijn al lang en breed uit zicht verdwenen. VELO kwam niet  verder dan 2-2 bij DRL en staat nu in punten gelijk met de Leidenaren. Beijersbergen is ervan overtuigd dat het goed komt: ,,Ik geloof er heilig in dat we de nacompetitie gaan halen. De kwaliteit, zowel individueel als qua groep is er gewoon. ”  Dat moet FC Boshuizen dan maar bewijzen. Gemakkelijk zal het niet zijn met de uitwedstrijd tegen VELO en de ontmoeting aan de Kade tegen Alphense Boys nog in het verschiet. Deze zege had de ploeg echter nodig na de 1-3 nederlaag tegen Poortugaal. Na de 1-4 scoorde Beijersbergen overigens zijn tweede doelpunt, alvorens de gastheer nog wat mocht terug doen.

CVV Zwervers – FC Boshuizen 3-5 (0-4).  Güngör 0-1, De Roode 0-2, Beijersbergen 0-3, Bekooij 0-4, 1-4, Beijersbergen 1-5, 2-5, 3-5.

Basisopstelling FC Boshuizen: M.Zandbergen, Nomen, J.Neuteboom, B-J Neuteboom, Ortega, S.Zandbergen, Beijersbergen, Kluivers, Güngör, De Roode, Bekooij.