Voor de vijfde keer op rij wist FC Rijnvogels niet te winnen in de competitie. Op eigen veld kwamen de Katwijkers niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen RVVH. Na het ontslag van trainer Hein van Heek en de 4-1 bekernederlaag van vorig weekend tegen de reserves van Quick Boys is de rust nog steeds niet wedergekeerd. Ook zaterdag haalden de meeste spelers hun niveau niet.

,,De inzet was er dit keer wel”, vond aanvoerder Kevin Wijmer, die als een van de weinigen wel zijn niveau haalde. ,,Maar het spel was echt ondermaats.” Vooral in de eerste helft creëerde Rijnvogels geen fatsoenlijke kans. De ene na de andere bal vloog over de zijlijn. De durf was er ook niet bij de ploeg van interim-trainer Huig Hoek. De enige die zo en nu en dan lef toonde, was Robbin van Dijk, die met zijn eerste officiële basisplaats ook direct zijn eerste minuten in de hoofdklasse maakte. Niet alles ging goed bij de pas 21-jarige aanvaller, maar hard werken deed hij wel.

Zo zette de van Rijnsburgse Boys overgekomen speler na rust Romano van der Stoep voor de keeper. Van der Stoep schoot de bal echter recht in de handen van de RVVH-goalie. Even later kopte Van Dijk net naast uit een hoekschop.  ,,Jammer dat ik niet direct belangrijk kon zijn’’, baalde de jongeling. ,,Een zege had ons wat meer vertrouwen kunnen geven. Dat hebben we op dit moment nodig.’’

In het laatste kwartier kreeg FC Rijnvogels ook nog een grote kans, maar Wijmers kopbal spatte uiteen op de lat. ,,Het moet dan ook gewoon een keertje meezitten. Die goal moet gewoon een keer vallen”, zei Wijmer. ,,Iedereen loopt rond met weinig vertrouwen, maar zo’n goal kan dat gevoel veranderen.”

Van Dijk beaamde dat: ,,We hebben vorige week echt een tikkie gekregen tegen Quick Boys 2, maar we moeten hard blijven werken. Ik denk dat we er goed mee om zijn gegaan. We hebben hard getraind en die overwinning gaat echt wel weer komen. Tegen RVVH hadden we op basis van de drie goede kansen in de tweede helft moeten winnen, want we hebben zelf eigenlijk nauwelijks iets weggegeven.”

Hoek complimenteerde de debutant voor zijn optreden. ,,Robbin (van Dijk, red.) heeft de afgelopen weken hard gewerkt. Hij is misschien wel iemand aan wie de rest van het team zich kan optrekken.”

Van Dijk keek zelf ook terug op mooi debuut. ,,In de voorbereiding heb ik redelijk wat minuten gemaakt, maar het was sindsdien wel nog steeds wennen aan het niveau. De hoofklasse is toch een aantal stapjes hoger dan reserve hoofdklasse, het niveau waar ik met Rijnsburgse Boys 2 speelde. Ik hoop dat de trainer mij meer minuten gaat geven, waardoor ik mij verder kan ontwikkelen.”

Door het gelijkspel blijft FC Rijnvogels veertiende in de hoofdklasse, twee plekken boven hekkensluiter Argon. De Mijdrechters staan slechts drie punten achter. Volgende week staat er voor de mannen van Hoek wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Smitshoek, dat dertiende staat, is dan de tegenstander.

FC Rijnvogels: De Ruiter, Ampong, Wijmer, Staal, Rifai; Van der Breggen, De Vlugt (60. Slegt), Van der Stoep (69. Lugtigheid); Lauhouh (76. Van Duijn), Leonard, Van Dijk.